11/3/24

Απάντηση σε άδικη κριτική κατά του ΣΜΝΛ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας (ΣΜΝΛ), κατόπιν ανάρτησης ανοιχτής επιστολής του κ. Νικολάου Κόντη (Nikos Dromeas), στην κοινωνική δικτυακή πλατφόρμα Facebook στις 06 Μαρτίου 24, εκθέτοντας τις σκέψεις του μετά την ολοκλήρωση της προσωπικής και ατομικής προσπάθειάς του, τρέχοντας από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του ΟΣΕ μέχρι το σημείο που συνέβη το σιδηροδρομικό τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, αποτείνοντας φόρο τιμής στους νεκρούς, θεωρεί υποχρέωσή του να γνωστοποιήσει τα παρακάτω, δεδομένου ότι η παραπάνω δημοσίευση αφήνει -άδικα- αιχμές τόσο κατά του Συλλόγου, όσο και κατά των μελών του.

 

          α.       Ο ΣΜΝΛ ενημέρωσε τα μέλη του για την πρωτοβουλία του αθλητή – ο οποίος να σημειωθεί τυγχάνει αποδοχής και εκτίμησης στον Σύλλογό μας – τόσο από την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, τους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στην εκδήλωση κοπής πίτας -βραβεύσεων (που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 24 και στην οποία ο κ. Κόντης τιμήθηκε για την προσπάθειά του). Επιπλέον ο προγραμματισμός του αθλητή, όπως αυτός ανακοινώθηκε, από τον ίδιο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ήταν η άφιξή του να γίνει το βράδυ της Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 24. Παρόλα αυτά, ουδέποτε ενημερωθήκαμε από τον κ. Κόντη για την αλλαγή στην ώρα άφιξής του, ενώ παράλληλα οι προσπάθειές μας για  επικοινωνία μαζί του απέβησαν άκαρπες. Τελικά η άφιξή του στο σημείο του δυστυχήματος πραγματοποιήθηκε αρκετές ώρες νωρίτερα (μεσημέρι Τρίτης 27 Φεβρουαρίου 24), με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να ματαιώσουμε την προγραμματισθείσα υποδοχή και συνοδεία του αθλητή.

 

          β.       Συναφώς, επισημαίνεται ότι ο ΣΜΝΛ, από την ίδρυσή του, έχοντας ως γνώμονα το αίσθημα ενότητας μεταξύ ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και στόχους, συμμετέχει και διοργανώνει αθλητικές και κοινωνικές δράσεις προβάλλοντας το εύ αγωνίζεσθαι, το ήθος και την αλληλεγγύη.

 

          γ.       Το επιτελούμενο κοινωνικό έργο του ΣΜΝΛ είναι τεράστιο, διαχρονικό και αδιαμφισβήτητο, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα. Έχει γίνει πλέον θεσμός η συμπαράσταση του ΣΜΝΛ σε δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, παρέχοντας βοήθεια με όλα τα διατιθέμενα μέσα (αιμοδοσία, χρηματικά βοηθήματα, συλλογή τροφίμων - υλικών κ.λπ.).

 

          Οι δυσκολίες και οι κακόβουλες κριτικές δυναμώνουν τον ΣΜΝΛ μετατρέποντας τον σε μία συμπαγή σφαίρα η οποία δεν επηρεάζεται ούτε αλλοιώνεται από νεοεμφανιζόμενα στοιχεία που προσπαθούν να καθιερωθούν στον χώρο του αθλητισμού αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα χρησιμοποιώντας μεθόδους που δεν αρμόζουν στη φύση και στον σκοπό τους και έρχονται σε σαφή αντίθεση με τα αθλητικά ιδεώδη.