17/1/15

2ος Φειδιππίδειος Δρόμος


Ο ΑΠΣ Απόλλων Δυτ. Αττικής, ο Σύλλογος Ελλήνων Ημεροδρόμων, ο ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος και ο ΑΣ Ολύμπιοι διοργανώνουν αγώνα υπεραπόστασης από την Αθήνα στη Σπάρτη.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Ο Φειδιππίδειος Δρόμος θα διεξάγεται κάθε πρώτη Παρασκευή του Σεπτέμβρη, με όριο τερματισμού στη Σπάρτη (άγαλμα Λεωνίδα) Κυριακή ώρα 06:00 τις 40 ώρες, και ώρα εκκίνησης στις 14:00 της Παρασκευής.
Η εκκίνηση θα δίδεται από τον χώρο μπροστά από την αρχαία Αγορά των Αθηνών (όπου βρισκόταν και ο χώρος των Ημεροδρόμων της αρχαίας Αθήνας) και στο χώρο του Θησείου.  Ο τερματισμός, όπως προαναφέραμε, θα γίνεται μπροστά από το Στάδιο της Σπάρτης, στο Περικαλλές άγαλμα του Λεωνίδα (αιώνιο σύμβολο ηρωισμού, αυτοθυσίας, πατριωτισμού).
Ο Αγώνας δεν έχει κλειστό όριο συμμετοχών ή ποσοστώσεων συμμετοχής. Οι εγγραφές θα ξεκινούν από τις 20 Δεκέμβρη του κάθε έτους προ της επόμενης διοργάνωσης και θα λήγουν την 31η Ιούλη του έτους της διοργάνωσης (δηλαδή για το 2015 θα ξεκινήσουν στις 20 Δεκέμβρη 2014 και θα λήξουν στις 31 Ιούλη 2015) και ούτω καθ’ εξής.
Όλοι οι ημεροδρόμοι – δρομείς υπεραποστάσεων μπορούν να συμμετέχουν κάθε χρόνο, εφ’ όσον έχουν προκριθεί από αντίστοιχους Αγώνες Υπεραποστάσεων (άνω των 100 χλμ.) μέσα στα όρια που ορίζονται από την προκήρυξη του αγώνα, σε ΕΛΛΑΔΑ και ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
Οι συμμετέχοντες εφαρμόζουν πιστά τους κανονισμούς του ΑΓΩΝΑ, που προάγει και υπηρετεί τα υψηλότερα ιδανικά της ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΑΜΙΛΛΑΣ και του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, μένοντας πιστοί στις αξίες που προάσπισε ο αρχαίος προπάτορας Ημεροδρόμος, ο Φειδιππίδης, στην ηρωική του πορεία το 490 π.Χ.
Σκοπός του ΑΓΩΝΑ είναι ο κάθε συμμετέχων – συμμετέχουσα Ημεροδρόμος να βιώσει την υπερβατική εμπειρία στην πορεία του αρχαίου Ημεροδρόμου και να φθάσει στην Σπάρτη.  Άρα ο τερματισμός όσο το δυνατόν περισσότερων δρομέων κάθε χρόνο, σε κάθε διοργάνωση, μέσα στο χρονικό όριο που πλησιάζει τον πραγματικό χρόνο που χρειάσθηκε ο Φειδιππίδης, θα καταξιώνει τον Αγώνα, τον σκοπό του και την οργανωτική προσπάθεια.
Η διοργάνωση συνειδητά δεν επιμελήθηκε με τίποτε άλλο (και αυτό θα πράξει και στο μέλλον), εκτός από την διοργάνωση και την προετοιμασία του Αγώνα, αφήνοντας στην ελεύθερη βούληση και θέληση των συμμετεχόντων τα της παραμονής, διαμονής, μεταφοράς τους, πριν και μετά τον Αγώνα, εξαιρουμένων των δύο γευμάτων (προ και μετά τον Αγώνα) και της μεταφοράς των δρομέων από την Σπάρτη προς την Αθήνα (όσων δεν διαθέτουν συνοδό-όχημα) μετά τις απονομές και το γεύμα στη Σπάρτη.
Η οικονομική συμμετοχή για Έλληνες και ξένους Δρομείς ορίσθηκε σε 100 Ευρώ για τους Δρομείς, 50 Ευρώ (αν συμμετέχουν στα δύο γεύματα) στους συνοδούς τους και δωρεάν στους συνοδούς που δεν συμμετέχουν στα δύο γεύματα.
Τα χρήματα αυτά χρειάζονται και είναι αναγκαία για την διεξαγωγή του Αγώνα, ενώ το αργότερο μέσα σε ένα μήνα μετά τον Αγώνα η Οργανωτική Επιτροπή θα δημοσιεύσει αναλυτικό ισολογισμό εσόδων-εξόδων, με όλα τα νόμιμα παραστατικά (τιμολόγια, αποδείξεις κλπ.).
Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος τα χρήματα θα μεταφερθούν σε ειδικό λογαριασμό που θα χρησιμεύσει για α) την δημιουργία ιστοσελίδας (επίσημης) του Αγώνα, β) την μέτρηση της διαδρομής από επίσημο καταμετρητή της IAAF-EAU, γ) στο μέλλον το ήμισυ θα δίδεται σε κοινωφελή ιδρύματα της Λακωνίας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Αττικής και το υπόλοιπο θα μένει στην διοργάνωση για την κυκλοφορία βιβλίων, αφισών, φωτογραφικών συλλογών, ημερολογίων, video-CD του Αγώνα, διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων, ομιλιών , στρογγυλών τραπεζιών σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Για να δείτε την πλήρη προκήρυξη πατήστε εδώ.