21/2/15

Νέα αφετηρία του Δρόμου Υγείας 5.000 μ. και Δυναμικού Βαδίσματος του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»


Οι ετοιμασίες για τον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» συνεχίζονται πυρετωδώς, έτσι ώστε η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 να είναι η καλύτερη στην ιστορία του θεσμού. Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι καινοτομίες που θα εφαρμοστούν, προς όφελος των δρομέων που θα λάβουν μέρος.

Η ιστορική διαδρομή Πέλλα – Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, για την οποία η Οργανωτική Επιτροπή καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για την άρτια υποστήριξη των συμμετεχόντων Μαραθωνοδρόμων, πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ., καθώς και 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, όπου μπορούν να τρέξουν ή να βαδίσουν δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου με το σύνθημα: «ΟΛΟΙ μπορούμε, ΟΛΟΙ συμμετέχουμε!».

Στη φετινή διοργάνωση αλλάζει η Αφετηρία του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μ., η οποία θα είναι το εμπορικό κέντρο “One SALONICA” (πρώην City Gate) στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, το Κέντρο Εγγραφών (Registration Centre) από το οποίο θα γίνει η παραλαβή του εξοπλισμού όλων των εγγεγραμμένων δρομέων, θα λειτουργήσει στο Περίπτερο 7 της ΔΕΘ-Helexpo, στις 3 και 4 Απριλίου 2015 (ώρες 10:00 - 19:00).

Επιθυμία των διοργανωτών είναι φέτος, στον επετειακό 10ο Μαραθώνιο, η συμμετοχή όλων να γίνει δια μέσου της ομάδας ενός εκ των 37 ιδρυμάτων κοινωνικής προσφοράς, τα οποία υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από την διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης.
Λεπτομέρειες για τη δράση κάθε υποστηριζόμενου ιδρύματος, αλλά και τα στοιχεία επικοινωνίας με αυτά, θα βρείτε στον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης: http://bit.ly/1zxQty7

Η προθεσμία των εγγραφών λήγει την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015. Δικαίωμα συμμετοχής στον Μαραθώνιο Δρόμο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στον αγώνα δρόμου των 10.000μ. και 5.000μ. μπορούν να συμμετέχουν όσοι και όσες έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν απευθείας μέσω των συνεργαζομένων ιδρυμάτων κοινωνικής προσφοράς, επιλογή την οποία και συστήνει η Οργανωτική Επιτροπή, αλλά και με τους εξής εναλλακτικούς τρόπους:

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στο 2310-200.361 (Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ) ή με e-mail στο info@atgm.grκαι info@alexanderthegreatmarathon.org, ή στο fax 2310-725.076, Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία: Κεντρικά Γραφεία Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, τηλ: 2310-200.360 Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Τμήμα Αθλητισμού, τηλ: 2310-725.775, 727.775.

Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.