1/2/16

Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Ημερομηνία διεξαγωγής: 20 Μαρτίου 2016

Ώρα Εκκίνησης:
 09.00πμ

Δικαίωμα Συμμετοχής:
Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι τουλάχιστον το 1998 και μεγαλύτεροι).

Κέντρο Εγγραφών Διοργάνωσης: HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ- Εκθεσιακό Κέντρο
Το Κέντρο Εγγραφών της Διοργάνωσης από όπου όλοι οι ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους με το chip χρονομέτρησης θα φιλοξενηθεί στο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ - Εκθεσιακό Κέντρο και θα είναι ανοικτό για το κοινό τις παρακάτω μέρες και ώρες:
Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016: 13.00 – 20.00
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016: 10.00 – 20.00
Σάββατο 19 Μαρτίου 2016: 10.00 – 20.00
ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - ΚΑΘΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ

Εγγραφές

Περιγραφή Διαδρομής:
Αφετηρία: Η  εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου δίνεται μπροστά από την Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), επί της Λεωφ. Αμαλίας με κατεύθυνση προς την Λεωφ. Πανεπιστημίου
Διαδρομή: Η διαδρομή του ΗμιΜαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Πανεπιστημίου – Aιόλου (αριστερά) – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) – Βασ.  Όλγας (αριστερά) – Βασ.  Κωνσταντ΄νου (στο ρεύμα καθόδου) μέχρι Ερατοσθένους (αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας στο ρεύμα ανόδου προς Κηφισιά) – Λ. Βασ. Σοφίας – κόμβος Βασ. Σοφίας/Κηφισίας/Αλεξάνδρας – Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά) στο καθοδικό ρεύμα κυκλοφορίας – Πατησίων (δεξιά) – αναστροφή στην οδό Κεφαλληνίας – Πατησίων (προς Ομόνοια) – Αιόλου – Σταδίου (αριστερά) – Φιλελλήνων – Αμαλίας (δεξιά) και στο φανάρι της Βασ. Όλγας αλλαγή ρεύματος κυκλοφορίας (ρεύμα ανόδου προς Σύνταγμα) – Αθ. Διάκου (αριστερά) – Αρδηττού (αριστερά) – Βασ. Κωνσταντίνου (στο ρεύμα καθόδου προς Πειραιά) – Βασ. Σοφίας – Ζαχάρωφ (αριστερά) – Λ. Αλεξάνδρας (αριστερά) – Πατησίων (αριστερά) – Πανεπιστημίου (αριστερά) – Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Άγνωστου Στρατιώτη
Τερματισμός: Οι αθλητές τερματίζουν επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη), μετά από δύο γύρους ερχόμενοι από τη Λεωφ. Πανεπιστημίου με κατεύθυνση προς τη Λεωφ. Αμαλίας.
Χιλιομετρικές ενδείξεις υπάρχουν σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής.
Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνα:
Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 3 ώρες. Όλοι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 12.10πμ.

Συνοπτικό Πρόγραμμα διοργάνωσης 2016

Υγεία Συμμετεχόντων:
Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν στον αγώνα ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗ. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ζητήματα που αφορούν στην υγεία των συμμετεχόντων και οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατη ιατρική εξέταση πριν τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τα άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής καρδιολογικά προβλήματα. Επίσης, συστήνεται στους συμμετέχοντες άνω των 35 ετών να προβούν σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο προτού της συμμετοχής τους στον αγώνα. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή-αθλήτρια, δεδομένου ότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Σταθμοί υποστήριξης:
Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου Δρόμου και του Αγώνα Δρόμου 5χλμ υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων.  Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση, στον Τερματισμό καθώς και στους ενδιάμεσους σταθμούς υποστήριξης στη διαδρομή. Στους συμμετέχοντες δρομείς του Ημιμαραθωνίου Δρόμου διατίθεται επίσης ισοτονικό ποτό σε έναν ενδιάμεσο σταθμό και τον Τερματισμό.

Έπαθλα:
Μετάλλιο και δίπλωμα απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της Γενικής Κατάταξης Ανδρών και Γυναικών. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια. Χρηματικά Έπαθλα θα δοθούν στους πρώτους Έλληνες νικητές του Ημιμαραθωνίου.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ μετά την ανακοίνωση των Επίσημων Αποτελεσμάτων του αγώνα θα μπορούν οι δρομείς να κατεβάσουν δωρεάν μέσω της ιστοσελίδα της διοργάνωσης το πιστοποιητικό συμμετοχής με τους χρόνους τερματισμού των.