9/2/16

Χορτιάτης Trail Run

Την Κυριακή 6/3/2016 θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά ο Χορτιάτης Trail Run.

Η Εκκίνηση και ο Τερματισμός φέτος θα είναι μπροστά απο το Κοινοτικό γραφείο του Χορτιάτη,η διαδρομή  θα έχει μια πολύ μικρή αλλαγή όσον αφορά την προσέγγιση απο την εκκίνηση στην διαδρομή του αγώνα απο το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής,η Εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 το πρωί και ο πρώτος αθλητής αναμένεται στον τερματισμό περίπου στις 11.45.

Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν από τη Δευτέρα 25/1/2016 και θα κλείσουν το βράδυ της Παρασκευής 26/02/2016 στις 22.00. Στο διάστημα αυτό οι αθλητές θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση xortiatis11@gmail.com με τα πλήρη τους στοιχεία, ενώ το τίμημα συμμετοχής των 12Ε θα καταβάλλεται από τους αθλητές στον λογαριασμό   00260336700100428324 της Τράπεζας Eurobank (στην αιτιολογία της κατάθεσης πρέπει να συμπληρώνεται το Ονοματεπώνυμο του αθλητή ώστε να γίνει η ταυτοποίηση με τις δηλώσεις συμμετοχών).

Με την κατάθεση του αντιτίμου θα καταχωρείται η έγκυρη εγγραφή του αθλητή.

Το αντίτιμο συμμετοχής περιλαμβάνει: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, Δίπλωμα, Μετάλιο, Τροφοδοσία στον αγώνα, Σούπα και Γλυκό στον τερματισμό.

Η οικογενειακή ταβέρνα Τα Κιόσκια απο τον Χορτιάτη για 6η συνεχόμενη χρονιά θα φροντίσει για την αποκατάσταση των αθλητών με την ζεστή κοτόσουπα, ενώ το γλυκογόνο θα επαναφέρει και φέτος με τα υπέροχα γλυκά του το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής Γεωργακούδα στην Καλαμαριά.

Θα βραβευθούν οι ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών : 18-39, 40-49, 50+

Η έγκαιρη προσέλευση των αθλητών στην γραμματεία του αγώνα που ανοίγει στις 07:30 το πρωί την ημέρα του αγώνα θα διευκολύνει το έργο της διοργάνωσης αλλά και τους ίδιους.
Η Γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στο κοινοτικό γραφείο του Χορτιάτη όπου οι αθλητές με την επίδειξη ταυτότητας, διπλώματος, διαβατηρίου ή άλλου εγγράφου θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής.

Στον σταθμό τροφοδοσίας (9ο χιλιόμετρο) θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού στις 2 ώρες και 20 λετπά, όποιος αθλητής προσέλθει πέραν του χρονικού ορίου απο τον σταθμό οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του και το τσίπ χρονομέτρησης. Αυτοκίνητο της διοργάνωσης θα μεταφέρει όσους εγκαταλείψουν η τεθούν εκτός χρονικού ορίου απο τον σταθμό τροφοδοσίας.

Η σούπα και το γλυκό θα σερβιριστούν στο κατάστημα του ΚΑΠΗ που βρίσκεται μπροστά στον τερματισμό.

Οι αθλήτριες θα μπορέσουν αλλάξουν σε αίθουσα του κοινοτικού γραφείου ενω οι αθλητές σε αίθουσα απέναντι απο το ΚΑΠΗ.
Φωτογράφος της διοργάνωσης και φέτος θα είναι ο Σαββατούπης Γιώργος, μετά τον αγώνα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να τον καλέσουν (6942550920) και έναντι τιμήματος να παραλάβουν φωτογραφίες απο τον αγώνα.

Οι απονομές θα γίνουν μπροστά στο μνημείο των πεσόντων απο τους Ναζί, απέναντι απο την κοινότητα.
Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα στο Facebook

Ο αγώνας και φέτος τελείται υπο την αιγίδα της Κοινότητας Χορτιάτη του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

Το πρόγραμμα του αγώνα:
ΕΚΚΙΝΗΣΗ 10.00
ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ 14.00
ΑΠΟΝΟΜΕΣ 14.15
Χαρακτηριστικά διαδρομής: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 22 περίπου χιλιομέτρων και 960 περίπου μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς,σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 560μ Έως 1100μ. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών, (Παραπάνω προσοχή πρέπει να δώσουν οι αθλητές στα τελευταία πεντακόσια μέτρα που πιθανότατα θα υπάρχει παγωμένο χιόνι,η διοργάνωση θα έχει βάλει σχοινιά στο σημείο για την ασφάλεια των αθλητών), την ημέρα του αγώνα σε πολλά σημεία θα υπάρχει πιθανότατα λάσπη,νερά,χιόνι και αρκετό κρύο. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες. Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον. 

Πώς θα πάτε στην εκκίνηση του αγώνα
Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ακολουθείτε τις πινακίδες για το νοσοκομείο Παπανικολάου,μετά το νοσοκομείο που θα αφήσετε στα αριστερά σας μπαίνετε σε μια μεγάλη ευθεία 5 χιλιομέτρων και μετά φτάνετε στον Χορτιάτη,απο την είσοδο του χωριού η εκκίνηση απέχει περίπου ενα χιλιόμετρο.