6/8/21

“Κλειστός” ο Όλυμπος – Απομακρύνονται οι επισκέπτες

 

Σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα απαγόρευσης – Έκτακτη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων στην Π.Ε. Πιερίας

 Σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προχώρησαν από σήμερα, Παρασκευή 6 Αυγούστου, οι αρμόδιες αρχές στο όρος Όλυμπος.

Ήδη από νωρίς το πρωί υπάρχει απαγόρευση εισόδου στο ύψος του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στο Λιτόχωρο. Υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης απαγορεύουν την είσοδο στους επισκέπτες της περιοχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επικοινωνία υπήρξε με το Α.Τ. Λιτοχώρου ώστε να συνδράμει στην εφαρμογή των μέτρων και να φυλαχθούν σωστά όλες οι προσβάσεις προς το βουνό. Παράλληλα έχουν ενημερωθεί όλα τα καταφύγια που βρίσκονται στον Όλυμπο και  ήδη οι επισκέπτες απομακρύνονται από την περιοχή. Επίσης έγιναν και ακυρώσεις όλων των κρατήσεων του Σαββατοκύριακου.

Εντός της ημέρας αναμένεται μεικτό κλιμάκιο, αστυνομικών και υπαλλήλων του δασαρχείου με τη συνδρομή οχήματος του φορέα, να προχωρήσει στην απομάκρυνση των κατασκηνωτών από το παλιό Μοναστήρι, τον Ορλιά και τα Πριόνια.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου έχει αποκλείσει την είσοδο στο φαράγγι του Ενιπέα από την περιοχή “Βύθος”.

 Έκτακτη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων στην Π.Ε. Πιερίας

Παράλληλα, στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Αυγούστου 2021, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Π.Ε. Πιερίας για συντονισμό των προσπαθειών.

Τι προβλέπει η ΠΝΠ

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Στην πρώτη παράβαση 1.000 ευρώ πρόστιμο, στη δεύτερη 10.000.

Πηγή https://www.olympusmera.gr/social/51791/?feed_id=18934&_unique_id=610d038428a4d&fbclid=IwAR0Rkq9fNuv75tKJab87ComPNY7jaMY2RpF-jTQhuEZE5VibRXObQphTupc