13/2/22

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5ου ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΟΥ

 

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Ελασσόνας και την Κοινότητα Τσαριτσάνης, συνδιοργανώνουν τον 5ο Ορειβατικό αγώνα ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ και τους παράλληλους αγώνες στις 02-03/04/2022. Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν οι αγώνες: 1) Ορεινός αγώνας απόστασης 30 χλμ. 2) Σέγκια trail απόστασης 8χλμ. 3) Αγώνας 1.000μ. για παιδιά, με την ονομασία «Κρυόβρυση fun run».

Οι αθλητές θα απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, όπως τους πανέμορφους και μοναδικούς κάκτους, τα διάφορα βότανα, τους παλιούς νερόμυλους, την Σμίξη , την Μυκηναίκή Ακρόπολη (Ορθής), την πηγή Κρυονέρι, τον βράχο του Αη Σωτήρα (Περραιβικό ορθόλιθο), την λίμνη Φάβα, της Διάβας το Κουκούλι, τον παλαιό οικισμό Παλαιοχωρίου.

Κατά την διάρκεια των αγώνων θα έχουμε την υποστήριξη των εθελοντών που θα βρίσκονται στα σημεία ελέγχου της διαδρομής, του Δασαρχείου Ελασσόνας, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου-Ελασσόνας, του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων, του Ιππικού Ομίλου Τσαριτσάνης και αθλητών, καθώς και αυτών του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, το παράρτημα Ερυθρού Σταυρού Ελασσόνας όπως και την ενεργή συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των επαγγελματιών, αλλά και των τοπικών εθελοντικών ομάδων και Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ελασσόνας.

 Ο αγώνας που περιγράφεται πιο πάνω, πρόκειται να πραγματοποιηθεί με τις προδιαγραφές και όρους, που προβλέπονται από το πιο πρόσφατο έγγραφο οδηγιών σύνταξης υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (τελευταία ενημέρωση από 31.01.2021).Πραγματοποίηση αγώνων με ποσοστό τουλάχιστον 95% εμβολιασμένους ή νοσήσαντες αθλούμενους (με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ) και έως 5% μη εμβολιασμένους αθλούμενους.

 

 

Θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον COVID19

σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ(σε οποιαδήποτε αλλαγή-τροποποίηση του Πρωτοκόλλου πριν από την ημερομηνία του αγώνα, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση)

 

ΑΓΩΝΑΣ 30 χλμ.( tsaritsani trail) (+1.600μ.)

 

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 03 Απριλίου 2022

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 09:00 (σε μπλοκ των 50 αθλητών - με 5 λεπτά διαφορά εκκίνησης το κάθε μπλοκ).

ΕΓΚΥΡΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ  (6 ώρες), στις 15:00μμ.

ΟΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 150 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 16/03/2022

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής με τα μέτρα πού ορίζει ο Ε.Ο.Δ.Υ. από 07:00 έως 08:30 (Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης). Αφετηρία και τερματισμός :  Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης. Θα υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής του πακέτου από σημείο στη πόλη της Λάρισας το Σάββατο 02/04/2022 (Το σημείο και οι ώρες  θα ανακοινωθούν έγκαιρα από τη διοργάνωση).                                       

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Απόσταση 30χλμ (υψομετρική +1.600μ.), μέτριας δυσκολίας διαδρομή, σε τεχνικά  μονοπάτια  με εμφανή σήμανση και με ελάχιστους συνδετήριους δασικούς δρόμους.

Την διαδρομή του αγώνα μπορείτε να την δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://connect.garmin.com/modern/activity/8247618005?share_unique_id=14&fbclid=IwAR38Dx7aWjPdVCFvOO36oOw63WrDpq0jBLYWArjGd7Ci0e4-oGRlkb1Ck-Q

 

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ - ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Θα υπάρχουν 7 σταθμοί ανεφοδιασμού στον αγώνα οι οποίοι περιγράφονται παρακάτω:

1.     Δέση στα 3,8 χλμ. (νερό)

2.     Βράχος Αη Σωτήρα στα 8,4χλμ. (νερό, ισοτονικό και σνακ)

3.     Σέγκια διπλός στα 10 χλμ. και στα 24,5χλμ.(νερό, ισοτονικό, ξερή τροφή, σταφίδες και τροφοδοσία από την εταιρεία ETHICSPORT). Ο σταθμός είναι και checkpoint

4.     Γκορτσιά στα 12,5 χλμ. (νερό σταφίδες)

5.     Κουκούλι στα 16,10 χλμ. (νερό αλμυρά σνακ)

6.     Παλαιοχώρι στα 19χλμ. (νερό, πατάτα βραστή, αλμυρά σνακ, μπανάνες ισοτονικό)

7.     Σέγκια στα 24,50 χλμ.  (νερό, ισοτονικό, ξηρά τροφή, σταφίδες και τροφοδοσία από την εταιρεία ETHICSPORT).  Ο σταθμός είναι και checkpoint

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές αλλά θεωρείται απαραίτητη η χρήση παπουτσιών ορεινού τρεξίματος. Συστήνεται επίσης να έχουν υδροδοχείο, αδιάβροχο ή αντιανεμικό, καπέλο ή σκούφο, γάντια. Η εγκατάλειψη εξοπλισμού κατά μήκος της διαδρομής στα σημεία σταθμών γίνεται με ευθύνη του αθλητή. 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 25€ και θα περιλαμβάνει: Ανάγλυφο μετάλλιο, τεχνικό t-shirt επώνυμης εταιρείας με το λογότυπο του αγώνα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, σακούλα του αθλητή. Όσοι αθλητές ολοκληρώσουν την εγγραφή τους  εως 28/2/22 (οικονομικά τακτοποιημένοι ) μαζί με την παραλαβή του μεταλλίου θα λάβουν το ειδικά σχεδιασμένο και μοναδικό αναμνηστικό του αγώνα με αναφορά στην ιστορική-μαρτυρική κωμόπολη της Τσαριτσάνης .

Ενώ όσοι δρομείς εγγραφούν μετά τις 28/02/2022, το ποσό της συμμετοχής θα είναι στα 20€ και θα περιλαμβάνει : Ανάγλυφο μετάλλιο, τεχνικό T-shirt της εταιρείας PEAKSTORE με το λογότυπο του αγώνα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, σακούλα του αθλητή. Tο ειδικό αναμνηστικό του αγώνα, θα τους σταλεί στη διεύθυνση που θα μας δηλώσουν στην εγγραφή τους, με έξοδα της διοργάνωσης (λόγω προγραμματισμού παραγγελιών και για δυνατότητα έγκαιρης παράδοσης).

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ :

 

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=592c817050daa13d427c97cc9d022965&l=GR

 

 

ΑΓΩΝΑΣ 8 Χλμ.(Σεγκια trail )(+500μ)

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 3 Απριλίου 2022

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 10:30 (σε μπλοκ των 50 αθλητών - με 5 λεπτά διαφορά εκκίνησης το κάθε μπλοκ).

ΕΓΚΥΡΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ (2 ώρες), στις 12:30

ΟΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 200 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 

ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 16/03/2022

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής με τα μέτρα πού ορίζει ο Ε.Ο.Δ.Υ.  από 09:00 έως 10:00 (Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης). Αφετηρία και τερματισμός : Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης. Θα υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής του πακέτου από σημείο στη πόλη της Λάρισας το Σάββατο 02/04/2022 (Το σημείο και οι ώρες  θα ανακοινωθούν έγκαιρα από τη διοργάνωση).                                       

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Απόσταση 8,0χλμ. (υψομετρική +500μ.). Μέτριας δυσκολίας διαδρομή σε μονοπάτια με εμφανή σήμανση και μόνο συνδετήριους δασικούς δρόμους . https://www.runtastic.com/…/sport…/5906c3643fa7887cbb678836…

 

 

Ένας (1) σταθμός ανεφοδιασμού στα Σέγκια 3,8 χλμ.(νερό). Ο σταθμός είναι και checkpoint

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 10€  και θα περιλαμβάνει:

Ανάγλυφο μετάλλιο, τεχνικό t-shirtPEAKSTORE με το λογότυπο του αγώνα,

ηλεκτρονική χρονομέτρηση και σακούλα του αθλητή.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ :

 

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=592c817050daa13d427c97cc9d022965&l=GR

 

 

 

ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η κατάθεση του ποσού εγγραφής για τους αγώνες θα γίνεται μέσου τραπεζικού λογαριασμού στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ : GR 70 0110 3410 0000 3410 0124 592 Δικαιούχος :  Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης, (Πιθανά κόστη κατάθεσης από διαφορετική τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη). Μετά την καταχώρηση της δήλωσης συμμετοχής και την πληρωμή του αντίστοιχου ποσού, θα πρέπει να σταλεί με e-mail φωτοτυπία του αποδεικτικού κατάθεσης στο exoraist.tsaritsanis@gmail.com ή  jimigo@gmail.com ή michvit71@gmail.com

 

ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ FUN RUN

Αγώνας 1.000 μ. περίπου για παιδιά που θα διεξαχθεί το Σάββατο 02/4/2022 το απόγευμα στις 18:00μμ. με τερματισμό και εκκίνηση την πλατεία Τσαριτσάνης, με τα μέτρα πού ορίζει ο Ε.Ο.Δ.Υ. Σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια, έπαινοι συμμετοχής .

 

 

ΑΠΟΝΟΜΕΣ : Δεν θα γίνουν απονομές. Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κάθε αθλητής με το που τερματίζει τον αγώνα του, παραλαμβάνει το μετάλλιο του, μόνος από ειδικά διαμορφωμένο χώρο και απομακρύνεται από το σημείο τερματισμού για αποφυγή συγχρωτισμού/συνωστισμού.

 

ΕΠΑΘΛΑ

Στους 3 πρώτους νικητές των αγώνων (ανδρών και γυναικών) θα δοθούν κύπελλα, ενώ σε όλους τους τερματίζοντες  θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνεται ηλεκτρονικά, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι που δεν εμφανίζονται στα σημεία ελέγχου δεν θα κατατάσσονται.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Οι Σταθμοί Τροφοδοσίας, είναι ταυτόχρονα και Σημεία Ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να τους καταγράφουν οι κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής φορά αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο Σταθμό Ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του. Άρνηση επίδειξης του αριθμού σημαίνει αποκλεισμό. Όποιος αθλητής δεν περάσει από έναν σταθμό Ελέγχου θεωρείται άκυρος. 

 

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές, οι εθελοντές και οι υποστηρικτές των αγώνων δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και καρδιολογικό έλεγχο.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ

Η Τσαριτσάνη βρίσκεται στο Νομό Λάρισας. Όσοι θα έρθουν από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αφού φθάσουν στη Λάρισα παίρνουν το δρόμο Λάρισας-Κοζάνης. Στο 35ο χλμ. βρίσκεται η Τσαριτσάνη.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θάνος Βαθράκης      κιν.6974083557            e-mail: thanos.vathrakis@gmail.com

Δημήτρης Γουναράς κιν.6944147867            e-mail: jimigo@gmail.com

Πλατίκας Μιχάλης    κιν.6980309691            e-mail : michvit71@gmail.com

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ