27/3/14

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 68ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Ι.Π. Μεσολογγίου 10/02/2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
          68ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ΙΕΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου αναγγέλλει την τέλεση του από 1946 καθιερωμένου στην Ιερή Πόλη της Ελευθερίας – το Μεσολόγγι- Αγώνα Δρόμου με την ονομασία ,  «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ» και προκηρύσσει τον 68ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ που τελείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της ιστορικής Εξόδου, σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος των Ελεύθερων Πολιορκημένων (Ελλήνων και Φιλελλήνων ) στο βωμό της Ελευθερίας έχει σκοπό να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες δρομείς να τιμήσουν τους Μεσολογγίτες που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά κάθε ελεύθερου ανθρώπου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Απριλίου 2014
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:16:00
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία είναι η Ιερή Μονή του Αγίου Συμεώνος όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική Έξοδο και τερματισμός είναι η είσοδος στον κήπο των Ηρώων της Πόλης μας. Η ολική απόσταση της διαδρομής είναι  9.800 μέτρα.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον 68ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και έχουν  ηλικία  μεγαλύτερη των 17 χρόνων. Επίσης, λαμβάνουν μέρος μέλη συνδέσμων Δρομέων Υγείας καθώς και μεμονωμένοι αθλητές. Εξυπακούεται ότι οφείλουν να έχουν περάσει Ιατρικές Εξετάσεις μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπουν οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας με δική τους  ευθύνη.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι γραπτές
(υπόδειγμα που επισυνάπτεται) στη διεύθυνση:
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Κ ΓΙΩΤΗ  ΑΣΗΜΑΚΗ
 ΧΡ. ΚΑΨΑΛΗ 25  Τ.Κ. 30200 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
 ΤΗΛ2631028071 -6977077574
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου θα καλύψει μόνο τις δαπάνες μετακινήσεως, ως παρακάτω:
  1. Θα καλυφθεί το σύνολο του κόστους λεωφορείου που θα ξεκινήσει από την Αθήνα  με ευθύνη του Σ.Δ.Υ. Αθήνας (κ Ελένη Μπερτσάτου) Σάββατο 27/3/2014 ώρα 09:00 π.μ. –Πλατεία Καραϊσκάκη). Επίσης καλύπτονται τα έξοδα του λεωφορείου που θα ξεκινήσει από την Πάτρα με την ευθύνη του Συνδέσμου Υγείας Αχαΐας,
  2. Καλύπτεται το εισιτήριο από λεωφορείο του ΚΤΕΛ αφού προσκομιστεί η απαραίτητη  απόδειξη του ΚΤΕΛ εφόσον ο αθλητής-τρια συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα του τερματισμού.
  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 68ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ

Σάββατο 12 ΑΠΡΙΛΗ 2014
  1. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή  Αγίου Συμεώνος ώρα 14:30 μ.μ το απόγευμα  μπροστά από την Δημοτική Πινακοθήκη –πρώην Δημαρχείο- (Πλατεία Μπότσαρη ) με μισθωμένο από το Δήμο λεωφορείο, για όσους δρομείς δεν έχουν μέσο μεταφοράς για τον τόπο εκκίνησης .
  2. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Δρόμου ώρα 15:00 μ.μ.
  3. Όρκος αθλητών ώρα: 15.45 μ.μ.
  4. Εκκίνηση 68ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ώρα: 16.00 μ.μ.

Κυριακή 13 ΑΠΡΙΛΗ 2014
Απονομή επάθλων ώρα 11.30 π.μ
Η απονομή επάθλων γίνεται στον Κήπο των Ηρώων μπροστά από τον Τύμβο μετά το πέρας της Πομπής της λιτανείας από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε απουσία του από τον Δήμαρχο της Ι.Π.Μεσολογγίου. Έτσι, λοιπόν οι τρεις πρώτοι αθλητές–τριες θα παραμείνουν στο Μεσολόγγι σε ξενοδοχείο που έχει μεριμνήσει να κρατήσει η Οργανωτική Επιτροπή του Δρόμου για την απονομή  των βραβείων τους
.
ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ
- 1ος Νικητής/τρια
1.Αναγράφεται το όνομά του και η ιδιαίτερη πατρίδα του στην ειδική μαρμάρινη πλάκα στον Κήπο των Ηρώων.
2.Λαμβάνει ομοίωμα σπάθης του ήρωα ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΚΡΗ.
3.Δίπλωμα Δρόμου Θυσίας με χρυσό μετάλλιο.
4.Όποιος αθλητής είναι νικητής για τρεις(3) φορές  στο Δρόμο Θυσίας της Ι. Π. Μεσολογγίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δίδεται το όνομά του σε δρόμο της πόλης.
5.- 2ος και 3ος Νικητής/τρια
Λαμβάνουν διπλώματα και μετάλλια.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα.
Τα μετάλλια παριστάνουν την ηρωική Έξοδο, τα δε διπλώματα τη σκηνή της ανατίναξης τουΚαψάλη.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1. Η διοργάνωση του 68ου Δρόμου Θυσίας  οργανώνεται και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ι.Π.Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και τον Γ.Σ.ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ .
2.Για οποιαδήποτε πληροφορία  σχετικά  με την διοργάνωση , μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο κ. Γιώτη Ασημάκη στο 2631028071 από  08.00-14.00 και στο κιν. 6977077574 .


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ι. Π. Μεσολογγίου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ