23/7/15

Του χρόνου θα διοργανωθεί ο Μαραθώνιος της Πίνδου


Η φλογερή ιδέα ενός μεγάλου, ίσως του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στην ορεινή μας περιοχή, Μαραθωνίου δρόμου, μπορεί να μην ευόδωσε να γίνει φέτος το καλοκαίρι, όμως αγκαλιάστηκε απ΄όλους με πολλή αγάπη και θέρμη και όπως βαδίσανε τα πράγματα καλύτερα να πραγματοποιηθεί του χρόνου, έχοντας βέβαια μπροστά μας και ...μπόλικο χρόνο.

Τα σκληρά γεγονότα των τελευταίων ημερών, με κίνδυνο ακόμα και καταστροφής, δεν πτόησαν τους ανθρώπους του Δήμου Πύλης ώστε να επιχειρηθεί το τόλμημα μιας τέτοιας διοργάνωσης. Ο κος Γιώργος Γώγος έπεσε με τα μούτρα στην προσπάθεια. 'Ομως ούτε οι αθλητές ούτε η διοργάνωση μπορούσε να γίνει τόσο γρήγορα. Του χρόνου, πρώτα ο Θεός, όλοι θα είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη γιορτή της Πόρτας και της Μεσοχώρας και όλων των χωριών της Πίνδου.

Ο μεγάλος αυτός Μαραθώνιος δρόμος θέλουμε να γίνει τιμώντας όλους εκείνους τους ορεσίβιους προγόνους μας και κύρια τη γυναίκα της Πίνδου, όχι μόνο που βοήθησε στους πολέμους στα βουνά μας αλλά κυρίως ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ. Θέλουμε ο αγώνας αυτός δρόμου να θυμιζει τον σκληρό αγώνα ζωής των φτωχών ορεινών πληθυσμών, που μόνο για παραθέριση δεν ζούσαν εκεί πάνω.

Η διαδρομή που προτείναμε είναι 45 χλμ και θα ξεκινά από ένα συμβολικό σημείο το φράγμα Μεσοχώρας, θα περνά μέσα από τη Μεσοχώρα, θα ακολουθεί όλη την αμαξιτή οδό, θα διαβαίνει την Δράκαινα (Γρόπα) σε υψόμετρο 1350μ., θα κατηφορίζει χωμάτινο δρόμο 5χλμ προς την Παληκαριά και στη συνέχεια 13χλμ τερματισμός στην Πόρτα.

Έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας να ανταλλάξουμε ιδέες για το θέμα αυτό και να γραφούν και να δημοσιευτούν διάφορα.


ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ
Βετεράνος αθλητής στίβου