8/8/16

Βελτιωμένη διαδρομή στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Ακόμα καλύτερη θα είναι η διαδρομή του 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, στην οποία έγιναν βελτιώσεις, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να ζήσουν μία ανεπανάληπτη δρομική εμπειρία το βράδυ του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου!

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 18:45, με τη δύση του ήλιου, επί της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου, στον ΟΛΘ. Η διαδρομή θα εκτείνεται έως το τέλος της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία θα είναι χωρισμένη σε δύο διαζώματα προκειμένου οι δρομείς να μπορούν να κάνουν επιτόπια αναστροφή. Κατόπιν θα κινηθούν διαδοχικά επί των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή και Πολυτεχνείου, θα μπουν στην Καρατάσου με στροφή 180 μοιρών και θα βρεθούν ξανά στη Ναυάρχου Κουντουριώτου, ολοκληρώνοντας την πρώτη στροφή. Οι δρομείς θα διανύσουν την παραπάνω διαδρομή δύο φορές, για να τερματίσουν κινούμενοι επί της Λεωφόρου Νίκης, μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Η νέα διαδρομή, η οποία επαναμετρήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2016 από τον επίσημο μετρητή της διεθνούς ομοσπονδίας και έλαβε την επίσημη πιστοποίηση της AIMS / IAAF στις 22 Μαρτίου 2016, αποτελεί βελτιωμένη έκδοση της προηγούμενης, που ήδη είχε χαρακτηριστεί ως διαδρομή υψηλών προδιαγραφών.