14/9/16

2ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΗΝΑ-ΣΠΑΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

2ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΓΩΝΑ

ΑΡΘΡΟ 1 Ο 2ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος από Αθήνα στη Σπάρτη με επιστροφή στην Αθήνα, διοργανώνεται από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ. Α. Ο. Σ.) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.

ΑΡΘΡΟ 2 Στον αγώνα αυτόν έχουν δικαίωμα συμμετοχής Έλληνες και Αλλοδαποί Δρομείς υπεραπόστασης εφόσον οι Δρομείς εκπληρώνουν τις απαραίτητες αθλητικές και ιατρικές προϋποθέσεις.

ΑΡΘΡΟ 3 Οι Δρομείς οφείλουν να συμπληρώνουν την αίτηση υποβολής συμμετοχής στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.athenianrunnersclub.gr/register/ μέχρι 31/10/2016. Προσοχή: Γράψτε αναλυτικά τις επιδόσεις σας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

1.         Ο έγκυρος τερματισμός με όριο τις 12 ώρες και 30 λεπτά στον Ευχίδειο Άθλο.
2.         Ο έγκυρος τερματισμός σε οποιονδήποτε αγώνα απόστασης πάνω από 160 χιλιόμετρα (Rodopi Advendurun, Αέθλιος, διπλός Ευχίδειος Άθλος, Δόλιχος, Σπάρταθλο και άλλοι αγώνες εσωτερικού ή εξωτερικού με επίσημα αποτελέσματα).
3.         Επιδόσεις ή ενδιάμεσα περάσματα (splits):
·         Πάνω από 160 χιλιόμετρα σε 24ωρο
·         Πάνω από 250 χιλιόμετρα σε 48ωρο.
·         Πάνω από 300 χιλιόμετρα σε 72ωρο
·         Πάνω από 350 χιλιόμετρα ανεξαρτήτου ώρας (6ήμερο, 1000 χιλιόμετρα 1000 μίλια)
4.         Τερματισμός σε προηγούμενο Φειδιππίδειο δρόμο.
5.         Έλευση στα μισά της διαδρομής (Σπάρτη) εντός ορίων αποκλεισμού σε προηγούμενο Φειδιππίδειο δρόμο.

Αφού γίνει η επιλογή των αθλητών βάσει των επιδόσεων τους, η τελική συμμετοχή τους θα ολοκληρωθεί με την προσκόμιση πρόσφατου ιατρικού πιστοποιητικού καλής υγείας (με ημερομηνία όχι παλαιότερη των 3 μηνών πριν από την έναρξη του αγώνα) και της τραπεζικής απόδειξης πληρωμής του κόστους συμμετοχής. Τα δύο αυτά έγγραφα θα στέλνονται  με email στην διεύθυνση: info@athenianrunnersclub.gr μέχρι 31/10/2016. Ειδικά  το πρωτότυπο πρόσφατο ιατρικό πιστοποιητικό καλής υγείας (με ημερομηνία όχι παλαιότερη των 3 μηνών πριν από την έναρξη του αγώνα) θα παραδίδεται κατά την διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης και παραλαβής των αριθμών και θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Είναι υποχρεωτική η προσκόμιση Ιατρικού Πιστοποιητικού καλής υγείας, με ημερομηνία όχι παλαιότερη των 3 μηνών πριν από την έναρξη του αγώνα.  Το πρωτότυπο αυτού του πιστοποιητικού θα κατατίθενται κατά την διάρκεια της τεχνικής ενημέρωσης και παραλαβής των αριθμών και θα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής.

ΑΡΘΡΟ 4  Οι δρομείς συμμετέχουν στον αγώνα αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και απαλλάσσουν τους διοργανωτές και κάθε εμπλεκόμενο στον αγώνα (κριτές, εθελοντές, χορηγούς) από κάθε ευθύνη για οτιδήποτε τους συμβεί κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα. Οι αθλητές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο αγώνας είναι επίπονος και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει να συμμετέχουν και ότι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Επίσης οφείλουν να γνωρίζουν ότι η ιατρική κάλυψη που παρέχεται, δεν είναι δυνατόν να παρέχεται ανά πάσα στιγμή του αγώνα και σε όλα τα σημεία της διαδρομής.

ΑΡΘΡΟ 5 Ο αριθμός συμμετοχής του κάθε συμμετέχοντος δρομέα πρέπει να είναι ευδιάκριτος καθ' όλη τη διάρκεια του Αγώνα. Σε αντίθετη περίπτωση η επιτροπή έχει το δικαίωμα της ακύρωσης της συμμετοχής του συγκεκριμένου αθλητή.

ΑΡΘΡΟ 6 Χρονικά σημεία αποκλεισμού βρίσκονται στους Κεντρικούς Σταθμούς ως εξής:

Αθήνα – Σπάρτη α) Μέγαρα  41 χλμ. χρονικό όριο 5:30 ώρες μετά την εκκίνηση, β) ΕΞΑΜΙΛΙΑ  87,1 χλμ. χρονικό όριο 12:30 ώρες μετά την εκκίνηση, γ) Αρχ. Νεμέα 118,2 χλμ. χρονικό όριο 18:00 ώρες μετά την εκκίνηση, δ) Νεστάνη 169,7 χλμ. χρονικό όριο 29:00 ώρες μετά την εκκίνηση, ε) Τεγέα 192,2 χλμ. χρονικό όριο 33:00 ώρες μετά την εκκίνηση, στ) Σπάρτη  245 χλμ. χρονικό όριο 43:00 ώρες μετά την εκκίνηση.

Σπάρτη - Αθήνα ζ) Τεγέα 298 χλμ, χρονικό όριο 59:30 ώρες μετά την εκκίνηση, η) Νεστάνη 320 χλμ, χρονικό όριο 65:30 ώρες μετά την εκκίνηση, θ) Αρχ Νεμέα 371 χλμ, χρονικό όριο 78:30 ώρες μετά την εκκίνηση, ι) Εξαμίλια 403 χιλ, χρονικό όριο 86:45 ώρες μετά την εκκίνηση, κ) Μέγαρα 449 χιλ, χρονικό όριο 96:15 ώρες μετά την εκκίνηση, λ) Αθήνα, 490 χιλ, χρονικό όριο 104 ώρες μετά την εκκίνηση.

ΑΡΘΡΟ 7  Οργανόγραμμα:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΔΥΟ  ΑΛΥΤΑΡΧΕΣ

ΕΠΟΠΤΕΣ  ΤΟΜΕΩΝ  ΕΛΕΓΧΟΥ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ  ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ  ΣΤΑΘΜΩΝ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ  ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ
 










ΑΡΘΡΟ 8 Η διαδρομη Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα θα χωριστεί σε τομείς ελέγχου ως εξής: Τομέας 1, Αθήνα –Εξαμίλια, Τομέας 2, Εξαμίλια – Αρχαία Νεμεα, Τομέας 3, Αρχαία Νεμέα – Νεστάνη, Τομέας 4, Νεστάνη – Τεγέα, Τομέας 5, Τεγέα  – Σπάρτη.  Στον κάθε τομέα θα υπάρχουν δύο τομεάρχες οι οποίοι την ευθύνη και τον συντονισμό του τομέα τους. Οι Τομεάρχες θα ενημερώνουν και θα αναφέρονται στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής και τους αλυτάρχες. Οι τομεάρχες θα ελέγχουν ότι οι αθλητές α) τηρούν τους κανόνες και β) είναι σε καλή κατάσταση από πλευράς υγείας να συνεχίσουν. Οι Τομεάρχες έχουν κάθε δικαιοδοσία να ακυρώσουν την συμμετοχή αθλητή εάν κρίνουν ότι παραβιάζονται οι κανόνες του αγώνα ή ότι η υγεία του αθλητή είναι σε κίνδυνο. Θα ισχύουν οι ίδιοι τομείς για την επιστροφή από Σπάρτη προς Αθήνα.

ΑΡΘΡΟ 9 Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση οιουδήποτε φαρμακευτικού σκευάσματος χωρίς την έγκριση του ιατρού του τομέα και της οργανωτικής επιτροπής.

ΑΡΘΡΟ 10 Απαγορεύεται αυστηρά σε ξένα προς τον Αγώνα άτομα πεζή ή με τροχοφόρα να συμπορεύονται με τους αγωνιζόμενους αθλητές καθώς και η επιβίβαση αθλητών σε αυτά.

ΑΡΘΡΟ 11 Απαγορεύεται αυστηρά κάθε υποστήριξη και κάθε τροφοδοσία αθλητή μεταξύ των σταθμών τροφοδοσίας. Επιτρέπεται στους συνοδούς και μόνο εφ’ όσον είναι διαπιστευμένοι και φέρουν τα διακριτικά της διοργάνωσης,   να παρέχουν υποστήριξη αποκλειστικά και μόνο στα τραπέζια τροφοδοσίας (30 μέτρα πριν και 30 μέτρα μετά). Παραβίαση του κανόνα αυτου θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση της συμμετοχής του αθλητή με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής.

ΑΡΘΡΟ 12 Απαγορεύεται η χρήση ραδιοφώνου, mp3 player κλπ.

ΑΡΘΡΟ 13 Δρομέας που επιθυμεί να αποσυρθεί από τον Αγώνα παραδίδει τον αριθμό του στον υπεύθυνο του πλησιέστερου σταθμού και υπογράφει το σχετικό έντυπο αποχώρησης.

ΑΡΘΡΟ 14 Δρομέας που λόγω εκπρόθεσμου περάσματός του από οποιονδήποτε ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ, αυτόματα τίθεται εκτός Αγώνα χωρίς καμμία έτερη διαδικασία και με μέριμνα της διοργάνωσης μεταφέρεται προς τον πλησιέστερο σταθμό για να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα.

ΑΡΘΡΟ 15 Μετά το πέρας της 31ης Οκτωβρίου καμία συμμετοχή δε θα γίνεται δεκτή. Η Οργανωτική Επιτροπή κατόπιν θα ανακοινώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων και θα τους αποστείλλει έγγραφο Αποδοχής.

ΑΡΘΡΟ 16 Πολιτική ακυρώσεων. Ακυρώσεις μπορεί να γίνουν δεκτές με επιστροφή του αντιτίμου συμμετοχής μέχρι 15/9/2016. Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας δεν θα γίνεται επιστροφή χρημάτων.

ΑΡΘΡΟ 17 Οι αθλητές παραδίδουν τα δικά τους προσωπικά αντικείμενα, τρόφιμα, ποτά και οτιδήποτε άλλο που ήθελε να τους διευκολύνει στη διοργάνωση την προηγούμενη ημέρα πριν την εκκίνηση του αγώνα. Σε πάθε περίπτωση και σε κάθε συσκευασία πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ-BIB Number-ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.
Τα υλικά αυτά, όπως και  τα υλικά τροφοδοσίας που βρίσκονται στα αυτοκίνητα των συνοδών, υπόκεινται σε έλεγχο από την διοργάνωση. 

ΑΡΘΡΟ 18 Δρομέας ή Δρομείς έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση εναντίον συναθλητή τους ο οποίος παρανόμησε κατά τη διάρκεια του Αγώνα, και αυτή υποβάλλεται στον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο ή τον Αλυτάρχη του Αγώνα προ της επίσημης απονομής των βραβείων μετά το τέλος του Αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 19

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τυχόν αυτοκίνητα που θα τους συνοδεύουν (με τους περιορισμούς του άρθρου 10 & 11) με τον αριθμό κυκλοφορίας τους.
Η διοργάνωση θα εκδώσει διαπίστευση και θα παραδώσει διακριτικά της που πρέπει να είναι πάνω στο αυτοκίνητο.
Δεν θα επιτραπεί σε κανένα αυτοκίνητο χωρίς διαπίστευση και χωρίς τα διακριτικά της διοργάνωσης να παρέχει υποστήριξη στα τραπεζάκια τροφοδοσίας.

ΑΡΘΡΟ 20 Οι δρομείς που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τον αγώνα, πρέπει να το δηλώσουν στον πλησιέστερο σταθμό ή ακόμα και στον πρώτο υπεύθυνο που θα συναντήσουν. Θα πρέπει να υπογράψουν το αντίστοιχο έντυπο αποχώρησης και να παραδώσουν τους αριθμούς τους.

ΑΡΘΡΟ 21 Για την τήρηση του αθλητικού πνεύματος, οι δρομείς οφείλουν να έχουν άψογη συμπεριφορά και να συμπεριφέρονται με ευγένεια στους συναθλητές τους και τους υπεύθυνους αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 22 Ολοι οι αθλητές που τερμάτισαν οφείλουν να είναι παρόντες στην τελετή απονομής των επάθλων. Αν υπάρχει σοβαρός λόγος, όπου ο αθλητής αδυνατεί να παρευρεθεί, οφείλει να ενημερώσει γι’αυτό εκ των προτέρων.

ΑΡΘΡΟ 23  Τα σημεία ελέγχου και ανεφοδιασμού μπορεί να μεταφερθούν σε άλλη θέση χωρίς προειδοποίηση, λόγω έργων, καιρικών συνθηκών, φωτισμού κλπ.
ΑΡΘΡΟ 24 Οποιαδήποτε περίπτωση που δεν αναφέρεται στον κανονισμό: Αρμόδιοι για την επίλυσή της καθίστανται ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος της  οργανωτικής επιτροπής, οι Αλυτάρχες του αγώνα ή οι κατά τόπους Έφοροι.
ΑΡΘΡΟ 25 Αποκλείονται από τον αγώνα αθλητές για:
Παράβαση των άρθρων του κανονισμού.
Άφιξη σε σταθμό εκτός χρόνου.
Κατόπιν ιατρικής εντολής.

ΑΡΘΡΟ 26 Όλα τα άρθρα του κανονισμού θεωρούνται σημαντικά και ζωτικής σημασίας για τον αγώνα