19/2/17

Με επιτυχία ο 1ος Ορεινός Αγώνας Γεντίκι Trail

Με επιτυχία διοργανώθηκε από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας ο 1ος Ορεινός αγώνας Γεντίκι Trail σήμερα Κυριακή 19 Φεβρουαρίου. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, με ασταμάτητη βροχή να συνοδεύει από τις πρώτες πρωινές ώρες τις προσπάθειες των αθλητών και καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παρόλα αυτά 170 αθλητές απ όλη την Ελλάδα, πήραν εκκίνηση στο Γεντίκι Trail, έναν αγώνα 17 χλμ με 1278 συνολική υψομετρική. Αξιέπαινη και η παρουσία των εθελοντικών ομάδων (Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ραδιοερασιτέχνες) αλλά και των εθελοντών του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, της Υπαιθρίου Ζωής, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου και της ομάδας περιπατητών Χασάμπαλης. Ενώ σημαντική υπήρξε και η παρουσία των γιατρών του αγώνα Ποποτονάσιου Κώστα, Μπασδέκη Γιώργου και Γκουτζουρέλα Θάνου. Επίσης το Κέντρο Αποκατάστασης Animus διέθεσε ασθενοφόρο για τις ανάγκες του αγώνα. Ουσιαστική και η προσφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών.

Πριν την εκκίνηση του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρωταθλητή του μαραθωνίου Κυριάκου Λαζαρίδη.
Νικητές του αγώνα ήταν οι αθλητές Αζέλης Βασίλης, Κουτσιούκης Κων/νος και Χριστάνας Αχιλλέας, οποίοι μοιράστηκαν την πρώτη θέση με χρόνο 1.50.17. Ενώ η κατάταξη των γυναικών είχε Ζιώγα Νίκη στην πρώτη θέση με χρόνο 2.28.29 , Κανούτα Γεωργία στη δεύτερη θέση με χρόνο 2.38.10 και Νασίκα Νατάσα με Τσινίκου Δήμητρα στην τρίτη θέση με χρόνο 2.55.50.
Στο τέλος οι αθλητές και οι συνοδοί είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα στο Δημοτικό Σχολείο του Καλοχωρίου, τα οποία ετοίμασαν οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών.