8/8/18

36ος Ημιμαραθώνιος Αχαΐας "Φάνης Τσιμιγκάτος"


     
ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τέρμα Ηλέκτρας – Τ.Κ. 26333  Πάτρα
Τηλ.: 2610. 320203 – Fax: 2610. 313138

 Αριθμ. Πρωτ.: 358                                                                                     Πάτρα,  3 Αυγούστου 2018 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

36ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Αχαΐας
  «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ»
21 Οκτωβρίου 2018

 

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με

τον Δήμο Πατρέων, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πάτρας (Σ.Δ.Υ.Πάτρας) και την Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση, διοργανώνουν τον Αγώνα σε Δημόσιο Δρόμο
με την επωνυμία,
 36ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Αχαΐας «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ»
Που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Πατρινού αθλητή – Μαραθωνοδρόμου
Φάνη Τσιμιγκάτου
 Παράλληλα, θα διεξαχθούν:
·   Αγώνας Δρόμου Υγείας 10.000 μέτρων,
·   Αγώνας Δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού και Άτομα με Αναπηρία,
    Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
 Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018
1.1  Ημιμαραθώνιος Αγώνας:
Ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ.
Εκκίνηση: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΜΙΝΙΩΝ, με κατεύθυνση την Πάτρα. Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ακολουθεί δια μέσου της Π.Ε.Ο Πατρών – Πύργου τις περιοχές ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ, ΤΣΟΥΚΑΛΕΙΚΑ, ΒΡΑΧΝΕΙΚΑ. Στα Βραχνέϊκα, στροφή από την ΠΕΟ, αριστερά στην ΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ, στροφή δεξιά στην παραλιακή ΟΔΟ ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΥ (Μονοδένδρι), κίνηση επί της ΟΔΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΟΥΡΤΑ , ΟΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΔΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (Ρογίτικα, Τσαούση) και είσοδος πάλι στην Π.Ε.Ο, που έρχεται από  δεξιά μας. Συνεχίζουμε στην ΠΕΟ (Παραλία Πατρών), ΑΚΤΗ ΔΥΜΑΙΩΝ, στροφή αριστερά στο ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στο ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ της Πάτρας, πορεία εντός του παλιού ΛΙΜΑΝΙΟΥ της Πάτρας, έξοδος από το λιμάνι στην «ΠΥΛΗ 7» στην ΟΔΟ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, πορεία δίπλα στην θάλασσα με κατάληξη και τερματισμό στην ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ.
Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου είναι σχεδόν επίπεδη, με μέγιστη υψομετρική διαφορά της τάξης των 8 μέτρων.
1.2  Αγώνας Δρόμου Υγείας 10.000 μέτρων :     
Ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ.
Εκκίνηση στην αρχή της ΑΚΤΗΣ ΔΥΜΑΙΩΝ, στο ύψος της Οδού Καλαβρύτων, στην περιοχή ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ. Μετά η διαδρομή είναι ίδια με αυτήν του Ημιμαραθωνίου, μέχρι τον τερματισμό στην ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ.
Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου Υγείας 10.000 μέτρων είναι εντελώς επίπεδη.

1.3  Αγώνας Δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού και Άτομα με Αναπηρία
 Ώρα εκκίνησης 09:30 π.μ.
 Εκκίνηση στη συμβολή των οδών ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, στην είσοδο του ΠΑΡΚΟΥ ΤΗΣ ΑΓΥΙΑΣ, πορεία πάνω στην κύρια διαδρομή του Ημιμαραθωνίου και του αγώνα των 10.000 μέτρων, δίπλα στην θάλασσα και τερματισμός στην ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ.
Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου 1.000 μέτρων είναι εντελώς επίπεδη.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά  με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε  στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: (www.achaiahalfmarathon.gr)
2. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
2.1  Έναρξη εγγραφών για όλους τους αγώνες Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για όλους τους αγώνες, τόσο για τις ατομικές, όσο και για τις ομαδικές εγγραφές, λήγει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και θα τηρηθεί αυστηρά, για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί και η καταβολή του αντιτίμου συμμετοχής.
Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμία δήλωση συμμετοχής.
Ενδέχεται οι εγγραφές να κλείσουν και νωρίτερα, αν συμπληρωθεί ο αριθμός των 1.000 αθλητών, συνολικά για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου και τον αγώνα των 10.000 μέτρων.
2.2   Η υποβολή της δήλωσης για τον Ημιμαραθώνιο και τον Αγώνα Δρόμου Υγείας 10χλμ, θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη συνημμένη φόρμα εγγραφής που έχει αναρτηθεί στο site του αγώνα (www.achaiahalfmarathon.gr)
Οι εγγραφές διακρίνονται σε:
ü  Ατομικές, οι οποίες πραγματοποιούνται από μεμονωμένα άτομα. Το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5,00 €) ανά άτομο.
       Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών (Γραμματεία), οι ανήλικοι δρομείς που έχουν δηλώσει συμμετοχή ατομικά, θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα, καθώς και την υπεύθυνη δήλωση συγκατάθεσης του κηδεμόνα, προκειμένου να παραλάβουν τον αθλητικό τους εξοπλισμό.
ü      Ομαδικέςγια οκτώ (8) τουλάχιστον άτομα, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Και για τις ομαδικές εγγραφές, το κόστος της συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5,00 €) ανά άτομο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας αρχηγός της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών. Στις ομαδικές εγγραφές θα παρέχεται η διευκόλυνση παράδοσης του πακέτου των αριθμών (bib numbers) στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ των αγώνων.
         Ο αρχηγός της ομάδας κατά την παραλαβή του εξοπλισμού της ομάδας του, θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα, καθώς και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας του. Σε περίπτωση απουσίας του θα πρέπει επισήμως να υποδειχθεί στη διοργάνωση ο αντικαταστάτης του, ως εκπρόσωπος της ομάδας, ο οποίος κατά την παραλαβή θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητά του και το αποδεικτικό της κατάθεσης του αντιτίμου της συμμετοχής της ομάδας.
         Σε περίπτωση  που υπάρχουν ανήλικοι δρομείς στην ομάδα, ο αρχηγός της ομάδας καθίσταται υπεύθυνος να προσκομίσει τις υπεύθυνες δηλώσεις συγκατάθεσης των κηδεμόνων, προκειμένου να παραλάβει τον εξοπλισμό τους.
2.3  Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, είναι απαραίτητη η ανάγνωση και αποδοχή των κανονισμών των αγώνων, όπως αυτοί αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη.
ΠΡΟΣΟΧΗ:  Όλα  τα  στοιχεία  που αναφέρονται στη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα.
3. ΗΛΙΚΙΕΣ
3.1  Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες Ημιμαραθωνίου και Δρόμου Υγείας 10χλμ, έχουν οι αθλητές-αθλήτριες, που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι μέχρι 21 Οκτωβρίου του 2001).
3.2  Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα Δρόμου 1.000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού, έχουν παιδιά 8-12 χρόνων, που φοιτούν στις Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις του Δημοτικού.
3.3 Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα για Άτομα με Αναπηρία, έχουν άτομα με αναπηρία κάθε ηλικίας, συνοδευόμενα από τους γονείς, κηδεμόνες ή τα άτομα που τους φροντίζουν.
4. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Το κόστος της ατομικής και ομαδικής συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5,00 €) ανά άτομο, τόσο για τον Hμιμαραθώνιο Αγώνα, όσο και για τον Αγώνα Δρόμου Υγείας των 10χλμ. και περιλαμβάνει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αριθμό συμμετοχής, αναμνηστικά δώρα της διοργάνωσης (τεχνικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, νερά, ισοτονικά και μικρογεύματα).
ΜΑΘΗΤΕΣ, ΑμεΑ, δικαιούχοι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
( με την απαραίτητη προϋπόθεση να προσκομίσουν στη Γραμματεία των Αγώνων κατά την παραλαβή του υλικού - αριθμός συμμετοχής, chip κλπ. - το αντίστοιχο νόμιμο και επίσημο δικαιολογητικό - ανάλογα με την περίπτωσή τους - ώστε να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή τους ).


Η καταβολή του αντιτίμου γίνεται με:
 Α.   απευθείας κατάθεση στην EUROBANK, στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:
                                               Τράπεζα Eurobank

                       Αριθμός λογαριασμού: 0026.0670.11.0200798030

                             IBAN: GR50 0260 6700 0001 1020 0798 030 

                                 (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΡΑΣ)

  Είναι απολύτως απαραίτητο να αναγράφεται το όνομα του αθλητή στο καταθετήριο!
Β.   E-banking μεταφορά με έμβασμα, ΜΟΝΟ από τράπεζα EUROBANK.
  Είναι απολύτως απαραίτητο να αναγράφεται το όνομα του αθλητή στο καταθετήριο!
 Γ.   Online πληρωμή, με χρεωστική ή πιστωτική ή προπληρωμένη κάρτα (VISA, MASTER,  κλπ), μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα   www.achaiahalfmarathon.gr
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!  Τυχόν έξοδα τραπέζης βαρύνουν αποκλειστικά τον καταθέτη. Προσοχή στις χρεώσεις εμβασμάτων μέσω e-banking από άλλες τράπεζες. Θα θεωρηθούν άκυρες οι συμμετοχές!
Το αποδεικτικό της κατάθεσης πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: sdypatras@gmail.com  ως είναι ή απλά ο αριθμός και η τράπεζα κατάθεσης.
Σημείωση: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή ενός αθλητή, θα πρέπει η κατάθεση των χρημάτων να γίνεται το πολύ εντός τριών ημερών από τη δήλωση συμμετοχής σας και οπωσδήποτε να  αναγράφετε το ονοματεπώνυμό σας.
5. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ
·         Παρασκευή: 19/10/2018 από 18:00 έως 21:00 το απόγευμα, στην Αίθουσα Μεγάρου  Λόγου & Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α’ (Κέντρο Πάτρας)
·         Σάββατο: 20/10/2018 από 10:00 το πρωί έως 16:00 το απόγευμα, στην Αίθουσα Μεγάρου  Λόγου & Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α’ (Κέντρο Πάτρας)
·         Κυριακή: 21/10/2018 από 07:00 έως 08:00 το πρωί στην ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ & 08:30 έως 09:00 το πρωΐ στους χώρους εκκίνησης (Πλατεία Καμινίων για τον Ημιμαραθώνιο & Ακτή Δυμαίων για το Δρόμο Υγείας 10χλμ).
Όλοι οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από τη Γραμματεία τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.
6. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Η διοργάνωση έχει φροντίσει για τη δωρεάν μεταφορά των αθλητών στα σημεία εκκίνησης του Ημιμαραθωνίου και του Δρόμου Υγείας 10χλμ (Πλατεία Καμινίων για τον Ημιμαραθώνιο & Ακτή Δυμαίων για τα 10 χλμ), με αφετηρία την ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ προς τα σημεία εκκίνησης, ως εξής:

Εκκίνηση από ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ
΄Αφιξη στην Ακτή Δυμαίων (εκκίνηση αγώνα 10χλμ)
΄Αφιξη στην Πλατεία Καμινίων (εκκίνηση Ημιμαραθωνίου)
08:00 πμ.
08:20 πμ.
08:45 πμ.
08:15 πμ.
08:35 πμ.
09:00 πμ.
08:40 πμ.
09:00 πμ.
09:25 πμ.

Δεν θα υπάρχει κόστος μεταφοράς.

7. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.
Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Για να χαρείτε λοιπόν την συμμετοχή σας σε έναν από τους αγώνες του 36ου Ημιμαραθωνίου Αχαΐας «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ», φροντίστε να είστε υγιείς, σε καλή φυσική κατάσταση και μην θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρα, σε όλη τη διαδρομή των αγώνων.
Γιατροί θα υπάρχουν στα εξής σημεία:
·         Ημιμαραθώνιος:
στο 4ο χλμ,
στο 9,3ο χλμ,
στο 14,3ο χλμ,
στο 18ο  χλμ και
στον τερματισμό

·         Αγώνας 10 χλμ: 
στο 3,3ο χλμ,
στο 7ο χλμ και
στον τερματισμό
Στο σημείο τερματισμού θα υπάρχει Γιατρός καθώς και Φυσικοθεραπευτές του Περιφερειακού Τμήματος Αχαΐας & Ηλείας, του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.
Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών, καθώς και ιδιωτική ομάδα Προσωπικού Ασφαλείας (Security).
8. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων αθλητών (όνομα, γέννηση, διεύθυνση, τηλέφωνο,mail κλπ), θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της διοργάνωσης και για την έκδοση και δημοσίευση  των αποτελεσμάτων.
9. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – ΚΡΙΤΕΣ
 Οι αγώνες θα διεξαχθούν  σύμφωνα με τους κανονισμούς αγώνων στίβου της IAAF έκδοσης 2018 – 2019 καθώς και του ΣΕΓΑΣ. Θα υπάρχει   Αγωνόδικος Επιτροπή, τουλάχιστον τριάντα πέντε (35) κριτές του «Συνδέσμου Κλασσικού Αθλητισμού Βόρειας Πελοποννήσου», που θα συμβάλουν στην εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα.
10. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι διαδρομές παρουσιάζονται αναλυτικά (χάρτες και φωτογραφίες) στο www.achaiahalfmarathon.gr Η μέγιστη υψομετρική διαφορά των διαδρομών είναι 8 μέτρα.

11. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Κατά μήκος των διαδρομών θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων.
·         Ο ημιμαραθώνιος αγώνας θα έχει πέντε (5) σταθμούς ανεφοδιασμού:
στο 4ο χλμ με νερά,
στο 9,3ο χλμ με νερά,
στο 12ο χλμ με νερά/ισοτονικά αλμυρά/μπανάνες,
στο 14,3ο χλμ με νερά &
στο 18ο χλμ με νερά/ισοτονικά/αλμυρά/μπανάνες.

·         Ο αγώνας των 10.000 μ. θα έχει δύο (2) σταθμούς ανεφοδιασμού:
στο 3,3ο χλμ με νερά &
στο 7ο χλμ με νερά/ισοτονικά/αλμυρά/μπανάνες.

12. ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
Θα υπάρχουν χημικές τουαλέτες στην αφετηρία του Ημιμαραθωνίου, καθώς και στο 11ο χλμ. Στον αγώνα των 10 χλμ θα υπάρχει χημική τουαλέτα στην εκκίνηση.    
13. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ - ΠΑΡΟΧΕΣ
- Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους αθλητές της γενικής κατάταξης, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, του Ημιμαραθωνίου. Οι 3 πρώτοι αθλητές της γενικής κατάταξης, δεν θα βραβεύονται στις κατηγορίες.
- Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους αθλητές κάθε ηλικιακής κατηγορίας, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, του Ημιμαραθωνίου.
- Κύπελλα απονέμονται στους τρεις πρώτους αθλητές της γενικής κατάταξης, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, του Δρόμου Υγείας των 10χλμ.
- Κύπελλο θα απονεμηθεί στον μεγαλύτερο ηλικιακά δρομέα.
-Αναμνηστικά δώρα  της διοργάνωσης θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο και στο Δρόμο Υγείας 10χλμ.
- Αναμνηστικό Μετάλλιο θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, καθώς και στα παιδιά και ΑμεΑ.
- Τιμητικές πλακέτες θα δοθούν σε Συλλόγους, καθώς και σε τιμώμενους αθλητές.
Σημείωση:
Ηλικιακές κατηγορίες για τον Ημιμαραθώνιο μόνο:
·         Ημιμαραθώνιος Ανδρών:    ετών 18 – 29, 30 - 39, 40 - 49, 50 - 59, 60+
·         Ημιμαραθώνιος Γυναικών:  ετών 18 – 29, 30 - 39, 40 - 49, 50 -59, 60+
14. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων, καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών. Για τον ημιμαραθώνιο θα υπάρχει ενδιάμεσος σταθμός ελέγχου χρονομέτρησης (check point) στο 10ο χιλιόμετρο μετά την εκκίνηση.

15. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΑ
15.1 Για την ολοκλήρωση του Ημιμαραθωνίου Αγώνα Δρόμου, έχει καθοριστεί χρονικό όριο 3 ωρών από την ώρα εκκίνησης. Θα υπάρχει επίσης 1 ενδιάμεσο σημείο-όριο χρονικού αποκλεισμού, το οποίο ορίστηκε για την εύρυθμη διεξαγωγή του αγώνα και θα είναι στο 8ο χλμ στη 1 ώρα μετά την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου. Όσοι αθλητές δεν καταφέρουν να περάσουν από αυτό το σημείο στο χρόνο που αναφέρεται, θεωρούνται άκυροι και μπορούν να συνεχίσουν τον αγώνα μόνο με δική τους ευθύνη και αφού παραδώσουν τον αριθμό τους στους κριτές του αντίστοιχου σταθμού.
15.2 Για την ολοκλήρωση του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ, έχει καθοριστεί χρονικό όριο 1 ώρας και 30 λεπτών από την ώρα εκκίνησης.
Μετά το πέρας του χρονικού ορίου η διοργάνωση θα προβεί σε απελευθέρωση των οδών και κλείσιμο των σταθμών τροφοδοσίας και αν κάποιος δρομέας δεν ολοκληρώσει τον αγώνα μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τότε πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.
16. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη ανά ένα (1) χιλιόμετρο, σε όλη τη διαδρομή.
17. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ
Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής, το αντίτιμο συμμετοχής δεν θα επιστρέφεται, αλλά θα χρησιμοποιείται για τους κοινωνικούς σκοπούς του Δήμου της Πάτρας.
18. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Παρασκευή 19/10/2018
18:00 - 21:00 - Παραλαβή πακέτων συμμετοχής από το Γραμματεία (Αίθουσα Μεγάρου                                     Λόγου & Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α’ στην Πάτρα).
                       -  Τεχνική ενημέρωση των εθελοντών.
Σάββατο 20/10/2018
10:00 - 16:00 Παραλαβή πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία (Αίθουσα Μεγάρου Λόγου & Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου Α’ στην Πάτρα)

Κυριακή 21/10/2018
07:00 - 08:00  Παραλαβή πακέτων συμμετοχής από τη Γραμματεία (ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ)
08:00 - 08:40  Εκκίνηση λεωφορείων από ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ προς τα σημεία εκκίνησης των αγώνων
09:30               Εκκίνηση αγώνα 1.000 μέτρων (Ηρώων Πολυτεχνείου και Κανελλοπούλου),
10:00               Εκκίνηση Ημιμαραθώνιου Αγώνα (Καμίνια) & Αγώνα Δρόμου Υγείας 10χλμ         (Ακτή Δυμαίων)
11:30               Απονομές Αγώνα 10χλμ και 1000 μ.
12:30               Απονομές Ημιμαραθωνίου
12:45               Λήξη αγώνων
19. ΓΕΝΙΚΑ
Οι τσάντες των αθλητών αφήνονται στο χώρο της εκκίνησης και η παράδοση στους κατόχους θα γίνεται μετά τον τερματισμό τους, στην ΠΛΑΖ ΕΟΤ.
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να μην τοποθετούν τιμαλφή, χρήματα και άλλα είδη αξίας στις τσάντες τους.
Οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται με τη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής ότι οι φωτογραφίες και τα ονόματά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από τους διοργανωτές σε σχέση με την επικοινωνία του αγώνα στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.
20. ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια της οργάνωσής του, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αντίστοιχη δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του αγώνα: www.achaiahalfmarathon.gr στην κατηγορία «Εθελοντές». Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν τεχνικά T-shirts της διοργάνωσης, καθώς και σφυρίχτρες.

21. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Υπεύθυνοι Διοργάνωσης :   Παναγιωτοπούλου Ελένη  (ΣΔΥ Πάτρας) τηλ. 6972275149    
                                                Μαυρίκος Μιχάλης  (ΣΔΥ Πάτρας) τηλ.6937331100         
                                                Τζελάτης Ευάγγελος  (ΣΕΓΑΣ) τηλ. 69 06 06 04 04
                                                Πετρόπουλος Τάκης (Δήμος Πάτρας) τηλ.6974933779       
                                                sdypatras@gmail.com
Υπεύθυνη Εγγραφών :         Μηλιτσοπούλου Ελένη  (ΣΔΥ Πάτρας) τηλ.6972818104 
                                                sdypatras@gmail.com
Υπεύθυνη  Εθελοντών :        Παναγιωτοπούλου Ελένη   (ΣΔΥ Πάτρας) τηλ.6972275149
Υπεύθυνοι  Διαδρομής :       Ορφανόπουλος Δημήτρης  (ΣΕΓΑΣ) τηλ.6973351237
                                                Μαυρίκος Μιχάλης  (ΣΔΥ Πάτρας) τηλ.6937331100
Σημείωση: Οι αγώνες σε περίπτωση πολύ σοβαρών λόγων, ενδέχεται να μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία ή να ακυρωθούν. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την ιστοσελίδα του Συλλόγου και τα ΜΜΕ.
22. ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Τα πούλμαν που θα μεταφέρουν αθλητές από άλλες πόλεις, θα μπορούν να σταθμεύσουν στον χώρο του τερματισμού στην ΠΛΑΖ ΕΟΤ ΠΑΤΡΑΣ, όπου υπάρχει χώρος parking.
Για το Δ.Σ.
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


               Ευάγγελος Τζελάτης                                                                         Άννα Κουτρουμπή