31/8/18

Με μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών για το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν Λάρισας έκλεισαν οι εγγραφές για το Μαραθώνιο Αθηνών


Έκλεισαν οι εγγραφές για τον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10 χλμ και 5 χλμ μέσω του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.  
Έκλεισαν επίσης οι κρατήσεις για τη διαμονή σε ξενοδοχείο στην Αθήνα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου. 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 11 Νοεμβρίου. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών και τα παράλληλα αγωνίσματα, είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας μας, με παγκόσμια εμβέλεια και απήχηση καθώς κάθε χρόνο περισσότεροι από 50.000 αθλητές από όλο τον κόσμο έρχονται στην Αθήνα για να λάβουν μέρος σε κάποιο αγώνισμα. Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και φέτος θα λάβει μέρος όπως συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο.

Φέτος οι συμμετοχές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν Λάρισας στα 3 αγωνίσματα ξεπέρασαν τις 270! Συγκεκριμένα, 271 αθλητές και φίλοι μας δήλωσαν συμμετοχή, ενώ εκπρόθεσμα εξέφρασαν ενδιαφέρον αρκετοί ακόμα. Πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι από τις 271 συμμετοχές, οι 202 είναι στο αγώνισμα του μαραθωνίου! Έτσι αυτό το ρεκόρ καθιστά την αποστολή του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ως την πολυπληθέστερη αθλητική αποστολή του Νομού μας όλων των εποχών γενικότερα για όλα τα αθλήματα.
Οι αθλητές είναι από όλο το νομό Λάρισας, με συμμετοχές τόσο από Ελασσόνα, Τύρναβο, Αμπελώνα, Φάρσαλα και την πόλη της Λάρισας.

Για το λόγο αυτό, η διοργάνωση παραχωρεί στο Σύλλογό μας περίπτερο στην Έκθεση του Μαραθωνίου Αθηνών! Στο περίπτερο της έκθεσης, χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μπορούν να ενημερώνονται για τους αγώνες και τις δράσεις του Συλλόγου!

Γίνεται εύκολα κατανοητό, βλέποντας αυτά τα νούμερα, ότι ο Λαϊκός Μαζικός Αθλητισμός ανθεί στο Νομό Λάρισας, με τους λαϊκούς αγώνες δρόμου να κερδίζουν σε δημοτικότητα και συμμετοχή από την πλευρά του κόσμου. Εξάλλου, το τρέξιμο είναι η πλέον διαδεδομένη μορφή άθλησης παγκοσμίως με πολλαπλά οφέλη για την υγεία των ανθρώπων.

Η μετάβαση για όσους από τους αθλητές το επιθυμούν θα γίνει όπως κάθε χρόνο οργανωμένα με λεωφορείο και διανυκτέρευση στην Αθήνα. Οι λεπτομέρειες κράτησης θέσεων στο λεωφορείο θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αξίζει να τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι με την εγγραφή στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και τα παράλληλα αγωνίσματα, τα μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, ενισχύουμε οικονομικά ευαγή ιδρύματα, καθώς τα 10 ευρώ διατίθενται γι' αυτό το σκοπό, μετά από σχετική συμφωνία της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και του ΣΕΓΑΣ.