27/7/19

Πολιτιστική & Αθλητική Εβδομάδα, Δομοκός 2019

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ΚΟΙΝ.Σ.Επ. Μυρμιδόνες με την τεχνική υποστήριξη της www.eventsnow.eu, τη Συνδιοργάνωση του Δήμου Δομοκού και τη στήριξη των τοπικών επιχειρηματιών και φορέων, διοργανώνουν την Πολιτιστική & Αθλητική Εβδομάδα, Δομοκός 2019. Μια σειρά από Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις από τις 7 Αυγούστου 2019 μέχρι και τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019 στο Δομοκό Φθιώτιδας. Με αφορμή την επέτειο της πρώτης απελευθέρωσης της πόλης του Δομοκού από τους Τούρκους στις 8 Αυγούστου 1881 και την πανηγυρική είσοδο του Ελληνικού στρατού στο Δομοκό διοργανώνονται μια σειρά από εκδηλώσεις, που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Κατά τη διάρκεια των εξαήμερων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8/8/2019 Επιμνημόσυνη Δέηση, ομιλίες επισήμων και ειδικών επιστημόνων και ιστορικών, που έχουν ασχοληθεί συγγραφικά με αυτό το σημαντικό πολιτικό-ιστορικό γεγονός για το Δομοκό και ολόκληρη τη χώρα μας. Επίσης, θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις, που θα απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δομοκού, όλων των ηλικιών και κυρίως σε παιδιά, που αποτελούν το μέλλον της κοινωνίας μας. Ενδεικτικά μερικές από τις εκδηλώσεις θα είναι η Παράσταση Αρχαίας Τραγωδίας (Ανδρομάχη του Ευριπίδη), διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ 3on3, Τουρνουά Ποδοσφαίρου, Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, Παιδαγωγικά- Βιωματικά παιγνίδια και δραστηριότητες, Αγώνας Δρόμου, Ποδηλατοδρομία, Μουσική Συναυλία, Προβολή ταινιών, Εκπαιδευτικά σεμινάρια Αστρονομίας, Ιστορική Αναδρομή του Γεγονότος της 8ης Αυγούστου 1881 με παράλληλη έκθεση οπτικοακουστικού υλικού κα. σύμφωνα με το παρακάτω αναλυτικό πρόγραμμα:
Συνεχής ενημέρωση στην επίσημη σελίδα της Διοργάνωσης στο fb:
Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις η πρόσβαση και η συμμετοχή των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, χωρίς κόστος συμμετοχής. Θεωρούμε ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές, που διανύουμε θα πρέπει ΟΛΟΙ οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε εκδηλώσεις και δράσεις, οι οποίες προάγουν τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία τους. Απώτερος στόχος των διοργανωτών είναι η Τουριστική Προβολή και Ανάπτυξη του Δομοκού και της ευρύτερης περιοχής.
Σας περιμένουμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία και τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις!
Με τιμή,
Η Οργανωτική επιτροπή