13/7/19

SARANTAPORO MOUNTAIN RUNΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Ο Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών, με την υποστήριξη του Επιμορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σαρανταπόρου και της Κοινότητας Σαρανταπόρου, διοργανώνει και προκηρύσσει λαϊκό αγώνα δρόμου 10 χλμ και παιδικό/εφηβικό αγώνα 1000 μέτρων.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Σαραντάπορο της Λάρισας το Σάββατο 10 Αυγούστου 2019.
ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ
“SARANTAPORO MOUNTAIN RUN”
Ώρα εκκίνησης: 18:15
Εκκίνηση και τερματισμός: Πλατεία Σαρανταπόρου (υψόμετρο 840 μέτρα)
Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Πληροφορίες: Τηλ. 6983049153, e-mail: sas.sarantaporo@gmail.com
fb: Sarantaporo Mountain Run
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:15. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα πριν την εκκίνηση, στην Πλατεία του Σαρανταπόρου για να παραλάβουν το φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής και το ηλεκτρονικό τσιπ της χρονομέτρησης..
Χώροι στάθμευσης των οχημάτων με τα οποία θα μεταβούν οι αθλητές και συνοδοί τους στο Σαραντάπορο, ορίζονται οι δρόμοι και οι χώροι που βρίσκονται νότια της πλατείας, όπου και η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η πλατεία του Σαρανταπόρου.
Οι αθλητές διασχίζοντας το χωριό θα κατευθυνθούν νοτιοανατολικά, προς την πλευρά του γηπέδου του χωριού (υψόμετρο 780 μ.). Θα συνεχίσουν βορειοανατολικά και θα διέλθουν κάτωθεν του χώρου όπου βρίσκεται το μνημείο των εκτελεσθέντων από του Γερμανούς στις 19-1-1944 στη θέση «Μελίσσι», προς τη θέση «Αλή το Μνήμα» πάνω από την είσοδο των Στενών του Σαρανταπόρου.
Εδώ οι αθλητές θα κάνουν αναστροφή προς «Μελίσσι» ξανά από την ίδια διαδρομή, για 1,5 χλμ περίπου. Στο σημείο όπου οι αθλητές επιστρέφουν προς «Μελίσσι», θα υπάρχει ειδική σήμανση στη μέση του δρόμου, ώστε να αποφευχθεί οποιασδήποτε μορφής «μπέρδεμα» των αθλητών.
Από το «Μελίσσι» κατευθύνονται δυτικά προς τις θέσεις «Μέγας», «Παλιοχώραφο», «Παλιομανάστερο» και «Παλιοκκλήσι» (υψόμετρο 930 μ.).
Από «Παλιοκκλήσι» αναστροφή προς «Μπγιαδάκι» ( 600 μέτρα περίπου, όπου στη μέση του δρόμου θα υπάρχει σήμανση) με κατεύθυνση προς το σημείο τερματισμού, στην πλατεία.
Η διαδρομή από την εκκίνηση μέχρι το γήπεδο (1200 μέτρα) είναι σε άσφαλτο και κατηφορική, όπως και τα τελευταία 600 μέτρα από το «Μπγιαδάκι» μέχρι τον τερματισμό. Η υπόλοιπη διαδρομή (8,2 χλμ) είναι χωμάτινη σε ορεινό δρόμο, θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη και σε καίρια σημεία θα υπάρχουν εθελοντές για τις σωστές υποδείξεις.
Σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι εγκατεστημένοι στο 4ο χιλιόμετρο στη θέση «Αλή το Μνήμα», όπου και η αναστροφή της διαδρομής και στο 7ο χιλιόμετρο στη θέση «Μέγας».
Στον τερματισμό θα υπάρχουν σταντ με νερό, φρούτα και διάφορα εδέσματα.
Χρονικό όριο του Αγώνα είναι οι 2 ώρες. Πέραν του χρονικού ορίου των 2 ωρών, ο κάθε δρομέας θα τρέχει με δική του ευθύνη.
ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον Ορεινό αγώνα των 10 χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν και ανήλικοι άνω των 16 ετών (γεννημένοι έως το 2003) με ευθύνη γονέων συμπληρώνοντας το έγγραφο υπεύθυνης δήλωσης που θα υπάρχει στη γραμματεία πριν από τον αγώνα και αφού ήδη έχουν εγγραφεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Η εγγραφή θα γίνει με υποβολή δήλωσης συμμετοχής για τον αγώνα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx…
όπου θα περιλαμβάνονται τα πλήρη στοιχεία του συμμετέχοντος, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail) και ο αριθμός τηλεφώνου.
Ο κάθε αθλητής θα καταβάλλει το ποσό των 5 ευρώ για τη συμμετοχή του. Οι αθλητές θα προκαταβάλλουν το ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς με αριθμό 6255143343201, όπου εμφανίζεται ως δικαιούχος ο «Σύλλογος Απανταχού Σαρανταποριτών Σαραντάπορο 1912». Ο λογαριασμός εμφανίζεται και στην φόρμα εγγραφής, μόλις αυτή ολοκληρωθεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ! τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον καταθέτη, διαφορετικά η εγγραφή δε θα ολοκληρωθεί.
Η καταβολή μπορεί να γίνει είτε με κατάθεση μετρητών είτε ηλεκτρονικά αναγράφοντας υποχρεωτικά το όνομα του δρομέα που αφορά η εγγραφή.
Το ονόματα των δρομέων μετά την οικονομική τακτοποίηση, θα αναρτηθούν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 και θα κοινοποιηθεί η συμμετοχή τους με μήνυμα sms στο τηλέφωνό τους.
Το αποδεικτικό κατάθεσης της συμμετοχής παρακαλείσθε να το έχετε μαζί σας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ - ΕΠΑΘΛΑ
Οι 3 πρώτοι αθλητές και αθλήτριες της γενικής κατάταξης θα βραβευθούν με κύπελλο και μετάλλιο και θα εξαιρεθούν από τις επιμέρους ηλικιακές κατηγορίες.
Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθεί μετάλλιο.
Όσον αφορά τις ηλικιακές κατηγορίες οι πρώτοι αθλητές θα βραβευθούν με κύπελλο και αναμνηστικό δίπλωμα και οι 2οι και 3οι με αναμνηστικό δίπλωμα.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ
Άνδρες: Έως 34 ετών, 35-49, 50-59, 60+
Γυναίκες: Έως 29 ετών, 30-49, 50+
Προϋπόθεση για να γίνει ηλικιακή κατηγορία είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων αθλητών/αθλητριών.
Παροχές: Μαντήλι κεφαλής, Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, Συλλεκτικό μετάλλιο.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ/ΕΦΗΒΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1000 ΜΕΤΡΩΝ
Ώρα εκκίνησης: 17:30
Εκκίνηση και τερματισμός: Πλατεία Σαρανταπόρου (Υψόμετρο 840 μέτρα)
Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ
Δηλώσεις συμμετοχής: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx…
Επικοινωνία: 6983049153

Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά από 8 έως 12 ετών και έφηβοι 13 έως 15 ετών (έτος γέννησης 2004 και μετά) με ευθύνη γονέων υπογράφοντας το έγγραφο υπεύθυνης δήλωσης μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα.
Θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους τερματίσαντες.
Στους τρείς πρώτους των ηλικιακών κατηγοριών 8 έως 12 και 13 έως 15 θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 6 Αυγούστου και την ημέρα του αγώνα, μια ώρα πριν την εκκίνηση
Διαδρομή αγώνα: Εκκίνηση 17:30.
Από την πλατεία του Σαρανταπόρου με κατεύθυνση βορειοδυτικά προς «Παλιομανάστερο», «Μπγιαδάκι», Πλατεία Σαρανταπόρου.
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχει 1 σταθμός υποστήριξης των δρομέων στο μέσο της διαδρομής .

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1.ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Και στους δύο αγώνες θα υπάρχει πλήρης υγειονομική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου από μέρους των αγωνιζόμενων. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή ή αθλήτρια καθώς οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. Οι ανήλικοι αγωνίζονται με ευθύνη των κηδεμόνων τους. 2.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για τον αγώνα των 10 χλμ., ενώ τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια του αγώνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα chip της χρονομέτρησης μετά το τέλος του αγώνα θα παραδοθούν στη γραμματεία του αγώνα.
Τα αποτελέσματα και φωτογραφίες των αθλητών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, καθώς και σε δρομικά sites.
3.ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ
Κατά την δημοσίευση των ονομάτων λίγες μέρες πριν τον αγώνα, θα υπάρχει ένας αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε κάθε αθλητή. Αλφαβητικά με βάση το επίθετό σας θα ζητάτε από τη γραμματεία της διοργάνωσης τον αριθμό σας.
Κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής να έχετε μαζί σας παραστατικό της κατάθεσης.
ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ο αγώνας δρόμου “Sarantaporo Mountain Run” δεν αποτελεί «αθλητικό αγώνα» (race) αλλά «γεγονός αθλητικής αναψυχής» (event), με τους δικούς του όρους, συνθήκες και κανονισμούς διεξαγωγής που μπορεί να προσομοιάζουν με τους αντίστοιχους των αγώνων, δεν απευθύνεται μόνο σε αθλητές αλλά και σε αθλούμενους, χωρίς επίσημη αθλητική ιδιότητα! Κατά συνέπεια, ούτε το γεγονός αλλά ούτε και οι συμμετέχοντες σε αυτό αντιπροσωπεύουν την έννοια του αγώνα και των αθλητών αντίστοιχα, όπως αυτά ορίζονται από την αθλητική νομοθεσία (Ν.2725/1999, Ν.4603/2019) αλλά την έννοια του αθλητικού τουρισμού, όπως αυτή περιγράφεται στον νόμο περί «Θεματικού Τουρισμού» (Ν.4582/2018). Ως εκ τούτου, κάθε συσχετισμός του γεγονότος μας με την έννοια του «αγώνα» και των συμμετεχόντων του με την έννοια των «αθλητών», είναι εντελώς αυθαίρετος και θα αντιμετωπιστεί από τη διοργάνωσή μας ως σκόπιμος, δόλιος και κακόβουλος. Η διοργάνωσή μας επιφυλάσσεται για τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου εναντίον εκείνων που θα μας προκαλέσουν οικονομική ή ηθική βλάβη εξαιτίας μιας τέτοιας μεταχείρισης
Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.
Παρακαλούνται οι φίλοι δρομείς να σεβαστούν τις υποδείξεις των εθελοντών που θα συνδράμουν για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στα σημεία που θα υποδείξει η διοργάνωση κατά την προσέλευση.

Γενικές πληροφορίες για το Σαραντάπορο της Ελασσόνας.
Το Σαραντάπορο είναι χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στα όρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αποτελούσε έδρα του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου, ενώ τώρα ανήκει στον διευρυμένο Δήμο Ελασσόνας. Βρίσκεται πάνω στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και απέχει 70 χιλιόμετρα από τη Λάρισα, 27 χιλιόμετρα από την Ελασσόνα και 55 χιλιόμετρα από την Κοζάνη. Είναι ευρύτερα γνωστό για την Ιστορική Μάχη του Σαρανταπόρου τον Οκτώβριο του 1912, η νικηφόρα έκβαση της οποίας οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και στο διπλασιασμό της Ελλάδας. Ανατολικά του χωριού δεσπόζει ο Όλυμπος και η θέα του από το Σαραντάπορο είναι εκπληκτική.
Πιστεύουμε πως οι δρομείς που θα τρέξουν στον αγώνα θα χαρούν αυτή τη συμμετοχή, αλλά και οι συνοδοί τους και οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα στο Σαραντάπορο, να επισκεφθούν τα γραφικά εξωκλήσια βόρεια του χωριού και να απολαύσουν τη δροσιά της βρύσης με το νερό που πηγάζει μέσα από το βουνό, στη θέση «Παλιομανάστερο». Η γιορτινή ατμόσφαιρα στην πλατεία το βράδυ, μετά τον αγώνα θα είναι το επιστέγασμα της ημέρας.
Για πληροφορίες που αφορούν τους αγώνες μπορείτε να απευθύνεστε στους:
Ντάλλα Ιωάννη
(Πρόεδρο του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών, τηλ. 6983049153)
Σιδέρη Ιωάννη
(Ταμία του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών, τηλ. 6976408663)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ