28/7/19

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 6ος λαϊκός αγώνας 'Με θέα το Αιγαίο'

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 6ος λαϊκός αγώνας 'Με θέα το Αιγαίο'

Ο απόλυτος καλοκαιρινός λαϊκός αγώνας δρόμου της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών για 6η χρονιά. Ο αγώνας διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Αγιάς και το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας στο πλαίσιο του πολιτιστικού φεστιβάλ 'Με θέα το Αιγαίο'.
Η εκκίνηση δόθηκε από το λιμάνι του Αγιοκάμπου και τερματισμός ήταν στη Βελίκα στο σημείο Πλατάνια. Ουσιαστικά ο αγώνας διασχίζει όλη την παραλιακή οδό, με τους αθλητές να έχουν θέα τη θάλασσα του Αιγαίου.
Και φέτος περισσότεροι από 220 αθλητές έτρεξαν το λαϊκό αγώνα απόστασης 9 χιλιομέτρων περίπου, με συμμετοχές από όλη τη Θεσσαλία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία, την Κοζάνη, τα Γρεβενά, τα Χανιά, την Άρτα ακόμα και από τη Γαλλία.
Νικητής του αγώνα ήταν ο Γουβανης Δημήτριος (Great Βόλος) ο οποίος ζει μόνιμα στη Δανία και έφτασε στην Ελλάδα μόλις χθες , δεύτερος ήταν ο Ευαγγέλου Αθανάσιος (Λάρισα) και τρίτος ο Μπέλτσιος Γεώργιος (Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων  Νομού Λάρισας)
Στις γύναίκες νικήτρια ήταν η Κουμαντζέλη Μαρία (Τύρναβος), δεύτερη η Μυλωνογιάννη Ελένη (ΣΔΥ Χανίων) και τρίτη η Γιάκα Ανθούλα (Great Βόλος).
Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας τίμησε με ειδική βράβευση το γηραιότερο αθλητή του αγώνα τον Τσιάρα Σωτήρη (ΣΔ Τρικάλων).
Τις απονομές στου νικητές και νικήτριες έκαναν οι αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού πολιτισμού Νίκος Λιούπας, δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, πρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας Απόστολος Γούλας και εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (είχαν την υγειονομική κάλυψη του αγώνα) Πόλα Κουρέτσιου.