18/6/23

«ΘΕΟΦΙΛΕΙΟΣ» ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

 «ΘΕΟΦΙΛΕΙΟΣ» ΑΓΩΝΑΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανακασιάς «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», με την ΕΚΠΟΛ Π.Ε. Μαγνησίας και την Κοινότητα Ανακασιάς , διοργανώνουν Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος 2,5 χλμ. και 8,5 χλμ. Τους αγώνες στηρίζουν το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου, η λέσχη ειδικών δυνάμεων Μαγνησίας, η ΕΨΑ Βόλου, το μάρκετ Σκλαβενίτη, το Station Bodyto Needle Stories και η ψησταριά ΣΤΑΚΑ.

·      Ημερομηνία αγώνων: ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

·      Ώρα και τόπος εκκίνησης : 18.00 από την Πλατεία Ανακασιάς ( 3χλμ από το κέντρο του Βόλου, επί της κεντρικής οδού Πηλίου ( Βόλου –Πορταριάς ).

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες 2,5χλμ. και 8,5χλμ έχουν όσοι την ημέρα εκκίνησης των αγώνων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας ( αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι €5,00 και θα καταβληθεί πριν την έναρξη των αγώνων με την δήλωση συμμετοχής, από τις 16.30 μέχρι την έναρξη του αγώνα, στην πλατεία Ανακασιάς. Παρακαλούμε να υπάρχει το ακριβές αντίτιμο των 5€.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: Συνολικά 200 αθλητές/αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

1η Διαδρομή 2,5χλμ: α) Ανδρών (1) και β) Γυναικών (1)

2η Διαδρομή 8,5 χλμ: α) Ανδρών (5), ηλικίες 18-29, 30-39,40-49,50-59, 60+

   β) Γυναικών (2), ηλικίες 18-39, 40+

ΕΠΑΘΛΑ: Θα βραβευθούν, οι 6 πρώτοι με ΔΙΠΛΩΜΑ και με ΜΕΤΑΛΛΙΟ οι 3 πρώτοι, σε κάθε κατηγορία .

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ. Οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους. Να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπεράσουν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Η εποπτεία – επιτήρηση της διαδρομής του αγώνα θα γίνεται με ειδικές ομάδες ασφάλειας, αναζήτησης και διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας. Το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές θα έχουν την δυνατότητα να υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας ή να διακόψουν την προσπάθεια εφόσον ο γιατρός κρίνει ότι κάποιος αθλητής κινδυνεύει. Άρνηση συμμόρφωσης θα σημαίνει αποκλεισμό από τον αγώνα. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μετά από σχετική εισήγηση των γιατρών του αγώνα θα επεμβαίνει όχημα έκτακτης ανάγκης κατά μήκος της διαδρομής προκειμένου να γίνει περισυλλογή και διακομιδή. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και οι Εθελοντές – Διασώστες που καλύπτουν τη διαδρομή, από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό. Τέλος, οι συμμετέχοντες αθλητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν φορητές συσκευές ήχου (MP3 κ.α.) προκειμένου να είναι σε θέση να αντιληφθούν καταστάσεις κινδύνου (πτώσεις βράχων, πτώση συναθλητών, κάλεσμα σε βοήθεια κ.α.), ιδιαίτερα αν οι καιρικές συνθήκες την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα είναι δύσκολες (έντονη βροχόπτωση κ.α.) Δεν επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας από τους αθλητές και εξωτερική βοήθεια ή συνοδεία προς τους αθλητές. Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), θα εξεταστεί το ενδεχόμενο τροποποίησης της διαδρομής ή και αναβολής για μικρό χρονικό διάστημα της εκκίνησης, ή και ματαίωσης ή και διακοπής του αγώνα, προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων. Θα υπάρχει διαδικασία περισυλλογής δρομέων που εγκαταλείπουν τον αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Κο Σπύρο Μορφόπουλο, τηλ. 694 530 7109.

 

Ο Πρόεδρος του Π.Σ. ΑΝ. «ΘΕΟΦΙΛΟΣ»

 Μαρμαράς Γιάννης