29/6/23

Mythical 2023, 1η τεχνική ενημέρωση αθλητών

 Τις ημέρες που απομένουν μέχρι το Σάββατο 1η Ιουλίου, θα έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε από εδώ, για να σας ενημερώσουμε σχετικά με βασικές πληροφορίες που αφορούν τη συμμετοχή σας. Ας δούμε λοιπόν μερικά βασικά ζητήματα του φετινού αγώνα. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε απορία που ενδεχομένως προκύψει από την πληροφόρηση.

  1. ΝΕΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Η διαδρομή του φετινού αγώνα έχει αλλάξει, μετά την ολοκλήρωση του περσινού αγώνα και όλη η πληροφόρηση σας είναι ήδη γνωστή. Τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής: 110 χιλιόμετρα, 7200 μέτρα ανάβαση, 34 ώρες χρονικό όριο. Η διαδρομή του αγώνα στα 12 χρόνια ζωής του ποτέ δεν είχε φτάσει σε αυτό το μέγεθος. Βασικός λόγος της περσινής αλλαγής είναι η ένταξη του οικισμού της Καρυάς στο μέσον σχεδόν, με σκοπό την ουσιαστική υποστήριξη των αθλητών εκεί. Ο βασικός της κορμός παραμένει ο ίδιος, όπως διαμορφώθηκε μετά τη συμμόρφωση στους περιορισμούς που τέθηκαν χάριν του εθνικού πάρκου Ολύμπου.
  2. GPX TRACK : Το gpx αρχείο της νέας διαδρομής βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του αγώνα και μπορείτε να το κατεβάσετε για τα ρολόγια σας. Κάντε κλικ εδώ
  3. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ : Για την εύρυθμη λειτουργία του αγώνα, το πλήθος των ενδιάμεσων σημείων χρονικού αποκλεισμού πύκνωσε και έτσι, από φέτος θα υπάρχουν έξι (6) σημεία αποκλεισμού, τα οποία είναι τα εξής: 1) Κορομηλιά 3:00, 2) Πετρόστρουγκα 5:00, 3) Οροπέδιο 7:30, 4) Καρυά 14:00, 5) Αηγιάννης 21:00, 6) Πριόνια 27:00 (ως χρόνος αποκλεισμού ορίζεται εκείνος της αναχώρησης). Δείτε τον πίνακα των Σημείων Αποκλεισμού στον κανονισμό #21.
  4. GPS TRACKERS : Φέτος θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το σύστημα GPS tracking στους αθλητές, για λόγους ασφάλειας αλλά και εύρυθμης διεξαγωγής του αγώνα. Ο κάθε αθλητής θα φέρει πάνω του μια μικρή συσκευή, αδιάβροχη και ανθεκτική, η οποία θα καταγράφει συνεχώς τη θέση του και η διοργάνωση θα είναι τη δυνατότητα να παρακολουθεί ζωντανά την εξέλιξη του αγώνα για τον καθένα αθλητή ξεχωριστά. Περισσότερα για το σύστημα tracking βρείτε στους κανονισμούς του αγώνα (κανονισμός 34). 
  5. ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ : Δεν θα υπάρχει οργανωμένο σχέδιο διασωστικών υπηρεσιών στον φετινό αγώνα, παρά μόνο παροχή στοιχειωδών πρώτων βοηθειών στους σταθμούς υποστήριξης. Για κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας, η εφαρμογή του GPS tracking αλλά και η τηλεφωνική επικοινωνία αθλητών-διοργάνωσης, θα είναι οι τρόποι με τους οποίους η διοργάνωση θα μπορεί να παρέμβει σε ζητήματα ασφάλειας. Φυσικά, ο κάθε αθλητής οφείλει να διαχειριστεί και μόνος του προληπτικά, την ασφάλεια και σωματική του ακεραιότητα. Δυστυχώς, ακόμα και με την ενδεχόμενη παρουσία εθελοντών διασωστών, ελάχιστα μπορούν να γίνουν σε κρίσιμες καταστάσεις, απαιτείται οργανωμένη εναέρια διάσωση, που ως γνωστόν απουσιάζει από την Ελλάδα.  
  6. ΣΑΚΟΣ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ : Το αποκαλούμενο “drop-bag”, ο σάκος ανεφοδιασμού με τα αντικείμενα που επιλέγουν οι αθλητές, θα βρίσκεται στον κεντρικό σταθμό στο χωριό της Καρυάς, στο Κ-49 της διαδρομής. Στην Καρυά υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από συμβατικό αυτοκίνητο (άσφαλτος) για οικείους ή μέλη ομάδων υποστήριξης των αθλητών. Ο σάκος παρέχεται από τη διοργάνωση και ως εκ τούτου είναι ενιαίου τύπου και όχι επιλογής των αθλητών.  
  7. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ : Η διοργάνωση θα ελέγξει δειγματοληπτικά τους αθλητές σε μη ανακοινωμένο σταθμό του αγώνα, αναφορικά με τον υποχρεωτικό, προβλεπόμενο εξοπλισμό (κανονισμός 16). Βασικό κομμάτι του υποχρεωτικού εξοπλισμού αποτελεί φέτος το GPS tracker, που θα παραδοθεί στον κάθε αθλητή λίγα λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα. Περισσότερα για τον υποχρεωτικό εξοπλισμό, στην ενότητα 16 των κανονισμών του αγώνα, διαβάστε την!
  8. ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΠΟΡΩΝ : Στην προσπάθεια να μειώσουμε όλοι μας τη χρήση πλαστικού και άλλων υλικών, ανακυκλώσιμων ή μη, σας ενημερώνουμε ότι δεν θα προσφέρονται πλέον κύπελλα μιας χρήσης για νερό ή αναψυκτικά, παρά μόνο σκεύη μιας χρήσης για φαγητό! Επιπρόσθετα, το «κύπελλο υγρών» αποτελεί μέρος του υποχρεωτικού εξοπλισμού.
  9. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 2023 : Οι φετινές εγγραφές αθλητών κλείνουν το απόγευμα της 25ης Ιουνίου, με το κλείσιμο της κάλπης την ημέρα των εθνικών εκλογών εκείνη τη μέρα (ώρα 19:00). Ωστόσο, εφόσον μέχρι τότε θα έχουν στο μεταξύ συμπληρωθεί 150 συμμετοχές, οι εγγραφές θα έχουν κλείσει. 
  10. ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ : Αποτελείται από ποικίλα υλικά ημερήσιας και νυχτερινής σηματοδότησης. Η βασική λογική είναι η έμφαση της σηματοδότησης κοντά σε διασταυρώσεις, εκεί δηλαδή όπου ο αθλητής ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα προσανατολισμού. Για προφανείς λόγους –χρήση μονοπατιών από πεζοπόρους- δεν κλείνουμε κανένα μονοπάτι, καμία διασταύρωση, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες του αγώνα μας! Ο Όλυμπος είναι ένα πολυσύχναστο βουνό με τεράστιο δίκτυο μονοπατιών, θα ήταν παράλογο μια διοργάνωση να κλείνει έστω και για λίγα λεπτά ένα μονοπάτι για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της. Με επόμενη ενημέρωση τις προσεχείς ημέρες, θα δοθεί αναλυτικότερη ενημέρωση για το θέμα της σηματοδότησης.
  11. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ : Πάντα υπάρχουν χρήσιμα στοιχεία που μπορεί κάποιος να βρει στην ιστοσελίδα ενός αγώνα. Στη δική μας, φροντίζουμε να δημοσιεύουμε λεπτομέρειες για οτιδήποτε αφορά τον Mythical αλλά και τους υπόλοιπους αγώνες μας. Κάντε μια επίσκεψη στη διεύθυνση www.omt100.com και διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.