13/2/15

Δελτίο τύπου - 10ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"




Θεσσαλονίκη, 13 Φεβρουαρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

34 ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ «ΤΡΕΧΟΥΝ»
ΣΤΟΝ 10ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Η άθληση και η κοινωνική ευαισθησία «τρέχουν» μαζί, στον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», την Κυριακή 5 Απριλίου 2015. Μέσω του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης, φέτος πρόκειται να ενισχυθούν οικονομικά περισσότερα από 30 ιδρύματα που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε» σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικά σε άτομα με αναπηρίες, που κάθε χρόνο στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό με την συμμετοχή τους.

Το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» είναι ισχυρότερο από κάθε άλλη φορά, αφού σ’ αυτό έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 34 ιδρύματα και οργανώσεις.
Κάθε ίδρυμα θα έχει για τη δική του ομάδα δρομέων (running team) και για κάθε εγγραφή σε αυτήν λαμβάνει από την Οργανωτική Επιτροπή το ποσό των 5 ευρώ, ως οικονομική ενίσχυση του έργου που επιτελεί. Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015.

Μάλιστα, η Οργανωτική Επιτροπή του 10ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, να το πράξουν πραγματοποιώντας την εγγραφή τους μέσω των υποστηριζόμενων ιδρυμάτων κοινωνικής προσφοράς, όπως αυτά φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης: http://bit.ly/1zxQty7. Με τον τρόπο αυτό, θα συνδυάσουν τη χαρά της άθλησης με την ικανοποίηση ότι ενισχύουν το ίδρυμα της προτίμησής τους, βοηθώντας ανθρώπους που χρειάζονται τη φροντίδα και την υποστήριξη όλων μας.

Οι 34 υποστηριζόμενοι φορείς που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης είναι οι εξής:

- Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών
- Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών
- H ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων)
- Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος
- Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου
- Η «Λάμψη» (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδος)
- Ο «Δεσμός»
- Η «Α21 Campaign»
- Το «Κέντρο Ελπίδας - Hope Spot»
- Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης
- Ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ»
- Η «Praksis» (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας)
- Το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα»
- Το Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών «Καταφύγιο Γυναίκας»
- Ο Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας
- Το «Άσυλο του Παιδιού»
- Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη»
- Το «Χαμόγελο του Παιδιού»
- To «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
- Το Κέντρο ΑMEΑ «Ο Σωτήρ»
- Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής, παράρτημα Θεσσαλονίκης
- Η Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ»
- MAZI
- Το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός»
- Ο Ήφαιστος
- Η Πνοή Ελπίδας
- Η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων
- Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»
- Η Πηγή Ζωής
- Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής
- Το Δέντρο Ζωής
- Οι Άγγελοι Γης
- Το Άλμα Ζωής
- Το Σώμα Φίλων ΑμεΑ Δράση για το Κάτι Άλλο

Λεπτομέρειες για τη δράση κάθε υποστηριζόμενου ιδρύματος, αλλά και για τα στοιχεία επικοινωνίας με αυτά, θα βρείτε στον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης: http://bit.ly/1zxQty7

Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015, με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας στις 08:00 και τερματισμό την πλατεία του Λευκού Πύργου στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν και αγώνες δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος σε δημόσια οδό 10.000μ. και 5.000μ. καθώς και αγώνας δρόμου 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.
Η προθεσμία των εγγραφών λήγει την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015. Δικαίωμα συμμετοχής στον Μαραθώνιο Δρόμο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ στον αγώνα δρόμου των 10.000μ. και 5.000μ. μπορούν να συμμετέχουν όσοι και όσες έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν απευθείας μέσω των συνεργαζομένων ιδρυμάτων κοινωνικής προσφοράς, επιλογή την οποία και συστήνει η Οργανωτική Επιτροπή, αλλά και με τους εξής εναλλακτικούς τρόπους:

α. Με οnline εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.alexanderthegreatmarathon.org, www.atgm.gr.
β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης με fax στο 2310-200.361 (Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ) ή με e-mail στο info@atgm.gr και info@alexanderthegreatmarathon.org, ή στο fax 2310-725.076, Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης
γ. Αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία: Κεντρικά Γραφεία Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, τηλ: 2310-200.360 Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Τμήμα Αθλητισμού, τηλ: 2310-725.775, 727.775.


Ο επετειακός 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» διοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr