22/8/15

Ξεκίνησε το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου


Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του 15ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου που πραγματοποιείται στο Πεκίνο. Το πρώτο αγώνισμα ήταν ο Μαραθώνιος ανδρών. Ένας 19χρονος, ο Τσιρμάι Γκεμπρεσλασιέ ήταν ο αθλητής που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο.

Ο Γκεμπρεσλασιέ έκανε την μεγάλη έκπληξη αφού κατάφερε να γίνει ο νεαρότερος νικητής στην ιστορία του αγωνίσματος στην διοργάνωση και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ευθραίας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σε έναν αγώνα, όπου μετείχαν οι λεγόμενοι κορυφαίοι του αγωνίσματος, όπως ο προηγούμενος νικητής Στεφάν Κίπροτιτς, που έμεινε έκτος, ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ντένις Κιμέτο και ο προκάτοχος του Γουίλσον Κίπσανγκ, που εγκατέλειψαν τον αγώνα.

Οι τρεις νικητές
Γκεμπρεσλασιέ (Ερυθραία) 2.12.28
Τσεγκάι (Αιθιοπία) 2.13.08
Μουτάι (Ουγκάντα) 2.13.30

Σήμερα αγωνίζονται δυο Έλληνες αθλητές. Η Σοφία Υφαντίδου ξεκινήσε ήδη με τα 100μ εμπόδια και το άλμα εις ύψος του επτάθλου ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης αγωνίζεται στον προκριματικό του επί κοντώ στις 13.40.

Επίσης, στις 15:50 θα πραγματοποιηθεί ο τελικός των 10,000 μ ανδρών. Από τους 26 δρομείς που θα μπουν στην εκκίνηση του τελικού, οι Κενιάτες Πολ Τανούι και Τζέφρι Κάμουορορ μπορούν να απειλήσουν τον Μο Φάρα.