19/8/15

Ρεκόρ συμμετοχών του Συλλόγου μας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών

Οι αθλητές του Συλλόγου μας, πριν την αναχώρηση με διώροφο λεωφορείο για τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών. 
Πριν λίγες ημέρες έκλεισαν και επίσημα οι εγγραφές για τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10 και 5 χλμ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 8 Νοεμβρίου. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών και τα παράλληλα αγωνίσματα, είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας μας, με παγκόσμια εμβέλεια και απήχηση καθώς κάθε χρόνο περισσότεροι από 30.000 αθλητές από όλο τον κόσμο έρχονται στην Αθήνα για να λάβουν μέρος σε κάποιο αγώνισμα. Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και φέτος θα λάβει μέρος όπως συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο, μόνο που φέτος είναι μια χρονιά ορόσημο για το Σύλλογο.

Και φέτος, για 2η συνεχή χρονιά, οι συμμετοχές του Συλλόγου και στα 4 αγωνίσματα ξεπέρασαν κατά πολύ τις 100. Συγκεκριμένα, 165 αθλητές και φίλοι μας δήλωσαν συμμετοχή, ενώ εκπρόθεσμα εξέφρασαν ενδιαφέρων αρκετοί ακόμα. Έτσι αυτό το ρεκόρ καθιστά την αποστολή του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ως την πολυπληθέστερη αθλητική αποστολή του Νομού μας όλων των εποχών γενικότερα για όλα τα αθλήματα.

Συγκεκριμένα δηλώθηκαν για το αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου 114 αθλητές, ενώ για το αγώνισμα των 10 χλμ 36 αθλητές και για το αγώνισμα των 5 χλμ 14 αθλητές ενώ φέτος συμμετοχή αθλητή θα έχουμε και στο δυναμικό βάδισμα. Από τους 114 αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή για το αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου οι 105 είναι άντρες και οι 9 είναι γυναίκες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι και φέτος έχουμε δυναμική γυναικεία παρουσία στο αγώνισμα του μαραθωνίου συνολικής απόστασης 42,195 μέτρων, αφού 9 Λαρισαίες θα δοκιμάσουν την αυθεντική διαδρομή, μάλιστα κάποιες για πρώτη φορά (ενώ πέρυσι είχαμε 5 Λαρισαίες που τερμάτισαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών). Για το αγώνισμα των 10 χλμ., 7 γυναίκες και 29 άντρες δήλωσαν συμμετοχή, σε σύνολο 36 συμμετοχών. Τέλος, για το αγώνισμα των 5 χλμ., φέτος οι γυναίκες επικρατούν των αντρών με 9 συμμετοχές έναντι 5, με τις συνολικές συμμετοχές να φτάνουν τις 14. Ο γηραιότερος αθλητής της αποστολής είναι γεννημένος το 1946 και θα λάβει μέρος στον μαραθώνιο δρόμο, ενώ ο νεότερος αθλητής της αποστολής μας είναι γεννημένος το 2001 και θα λάβει μέρος στο αγώνισμα των 10 χλμ. Οι αθλητές είναι από όλο το νομό Λάρισας, με συμμετοχές τόσο από Αγιά, Ελασσόνα, Τύρναβο, Αμπελώνα, Φάρσαλα αλλά και την πόλη της Λάρισας.

Γίνεται εύκολα κατανοητό, βλέποντας αυτά τα νούμερα, ότι ο Λαϊκός Μαζικός Αθλητισμός ανθεί στο Νομό Λάρισας, με τους λαϊκούς αγώνες δρόμου να κερδίζουν σε δημοτικότητα και συμμετοχή από την πλευρά του κόσμου. Εξάλλου, το τρέξιμο είναι η πλέον διαδεδομένη μορφή άθλησης παγκοσμίως με πολλαπλά οφέλη για την υγεία των ανθρώπων.

Η μετάβαση για όσους από τους αθλητές το επιθυμούν θα γίνει όπως κάθε χρόνο οργανωμένα με λεωφορείο και διαμονή στην Αθήνα.

Ενώ φέτος ένα από τα τέσσερα ιδρύματα που επελέγησαν να ενισχύσουν οι συμμετέχοντες αθλητές των συλλόγων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων είναι και το ίδρυμα Αριστέας Λάρισας.

Με τη συμμετοχή μας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών προσφέρουμε και στο συνάνθρωπο!