8/8/15

6ος Αγιωργίτικος δρόμος Νεμέας

Προκήρυξη αγώνα
Ο δήμος Νεμέας προκηρύσσει τον 6ο Αγιωργίτικο δρόμο, μήκους 12.300μ  
Τόπος διεξαγωγής και ώρα εκκίνησης
Η διεξαγωγή του αγώνα θα γίνει το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015, με σημείο εκκίνησης-τερματισμού το Δημαρχείο Νεμέας και ώρα έναρξης 6:30 μ.μ.  
Ιατρικές εξετάσεις
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές θα φροντίσουν για την παρουσία ιατρού, ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες κατά την διεξαγωγή του αγώνα, αν αυτό απαιτηθεί.  
Περιγραφή διαδρομής 
Ο αγώνας χαρακτηρίζεται αντοχής, γι’ αυτό οι αθλητές καλούνται να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. 
Η διαδρομή δεν έχει μεγάλη δυσκολία. Από τα 12.300μ. τα 4000μ είναι σε χωμάτινο έδαφος ενώ τα υπόλοιπα σε άσφαλτο με μικρές υψομετρικές κλίσεις. 
Ανάλυση Διαδρομής: Τα πρώτα 1,7 χλμ είναι μέσα στην πόλη της Νεμέας. Στην αρχή της διαδρομής υπάρχει ελαφρά ανηφορικό τμήμα 150 μ και συνεχίζουμε σε σχεδόν επίπεδη διαδρομή. 
Στο 3,2 χλμ αφήνουμε την άσφαλτο και μπαίνουμε δεξιά σε αγροτικό δρόμο για 1,17 χλμ.  Στο 3,8 χλμ μπαίνουμε πάλι σε άσφαλτο για 430 μ και στο προσκυνητάρι στρίβουμε δεξιά ακολουθώντας μια πανέμορφη χωμάτινη διαδρομή για 3,2 χλμ μέσα απο τους αμπελώνες της Νεμέας. Στο 7ο χλμ αφήνουμε το χωματόδρομο και επιστρέφουμε στη Νεμέα μέσα από μια ασφάλτινη αλλά καταπράσινη διαδρομή. 
Χάρτης Διαδρομής: https://www.movescount.com/moves/move68302859 
Έπαθλα
Οι απονομές στους νικητές του αγώνα θα γίνουν 08:45 μ.μ. ενώ ως ώρα λήξης του αγώνα ορίζεται 09:00 μ.μ. Στους τρεις πρώτους άνδρες και γυναίκες θα δοθούν κύπελλα. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Οι διοργανωτές θα φροντίσουν ώστε οι 250 πρώτοι που θα τερματίσουν να παραλάβουν αναμνηστικά δώρα. Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια στις 09:30 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλία με τους Λάκη ΠαπαδόπουλοΓιάννη ΓιοκαρίνηΝίκο Ζιώγαλα στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος "Μεγάλες Μέρες της Νεμέας". 
Εγγραφές
Οι εγγραφές των αθλητών μπορούν να γίνουν συμπληρώνοντας την ακόλουθη Φόρμα Εγγραφής
Οι διοργανωτές εκφράζουν τη λύπη τους που στη φετινή διοργάνωση δεν κατάφεραν να συμπεριλάβουν παιδικό αγώνα. Μπορείτε να ενημερώνεστε για οτιδήποτε αφορά τον αγώνα από το ιστολόγιο http://nemearunners.blogspot.gr καθώς και στα εξής τηλέφωνα:
Γκόφας Παναγιώτης 6956632105
Μούσχουρας Κωνσταντίνος 6944835840
Η διοργανώτρια επιτροπή