8/7/20

6ο Υμηττός Epic & Ανάβαση Τρελού

6ο Υμηττός Epic & Ανάβαση Τρελού
Ημερομηνίες διεξαγωγής:
Ανάβαση Τρελού: Σάββατο 24 Οκτωβρίου
EPIC: Τετάρτη 28 Οκτωβρίου
Για 6η χρονιά, θα διεξαχθούν οι αγώνες βουνού "Υμηττός Epic" και "Ανάβαση τρελού" στον Υμηττό. Οι αγώνες φέτος θα γίνουν σε δύο διαφορετικές ημέρες για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του ιού SARS-CoV2. Επίσης θα υπάρξουν τμηματικές εκκινήσεις και δεν θα γίνει καμία διανομή υλικών από τις γρμματείες τις ημερες των αγώνων.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δυο αγώνων είναι:
  • Υμηττός Epic 24km, 1.300m αθροιστικής ανάβασης. Η διαδρομή έχει αρκετά τεχνικά τμήματα που απαιτούν πρώτερη εμπειρία σε αγώνες βουνού.
  • Ανάβαση τρελού 12km, 680m αθροιστικής ανάβασης. Απαιτητική ανάβαση λίγο κάτω από το ψηλότερο σημείο του Υμηττού και γρήγορη κατάβαση. Προσφέρεται τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους δρομείς βουνού.
Όσοι δρομείς ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέχρι την 31η Ιουλίου, στον τερματισμό τους θα παραλαβούν χειροποίητο μετάλλιο με την χελώνα και το όνομά τους χαραγμένο στην μία πλευρά του. Όλοι οι δρομείς που θα ολοκληρώσουν  τους αγώνες θα παραλάβουν μοναδικά χειροποίητα κεραμικά μετάλλια φιλοτεχνημένα από την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή.
Ειδικά οι δρομείς του Υμηττός Epic που θα τερματίσουν μέχρι τις 2:29:59 θα πάρουν χρυσές χελώνες με πραγματικό σμάλτο χρυσού στην χελώνα τους, όσοι τερματίσουν μέχρι 2:59:59 θα πάρουν ασημένιες χελώνες.
Επίσης υπάρχει διαθέσιμη η προαιρετική επιλογή για απόκτιση και τεχνικού t-shirt για όσους το παραγγείλουν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.