27/7/20

OLYMPUS ARC - Μια νέα ορειβατική πεζοπορική πρόκληση στο βουνό των Θεών


OLYMPUS ARC - Μια νέα ορειβατική πεζοπορική πρόκληση στο βουνό των Θεών όπως μας την παρουσιάζει ο Λάζαρος Ρήγος.
Γράφει χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook


'OLYMPUS ARC ---> Καλοκαίρι και πολλοί εκείνοι που θέλουν μια νέα πρόκληση στο βουνό των θεών! Ιδού λοιπόν το "Olympus Arc", το "Τόξο του Ολύμπου", μια ακόμα περιπέτεια τσέπης". Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, βρήκαμε όμως την πιο προφανή και χαρακτηριστική γραμμή που κυριαρχεί στο βουνό, αν το κοιτάξει κανείς από ψηλά σαν γενική εικόνα!
Το "Τόξο του Ολύμπου" έχει ανάπτυγμα που μπορεί να καλυφθεί σε μια μέρα από ανθρώπους με μέτριες αθλητικές ικανότητες και πάνω. Διαδρομή που προτείνω να γίνει από βορρά προς νότο, από Βροντού προς Λεπτοκαρυά, κυρίως για λόγους ασφάλειας στον Μύτικα.
Σαν διαδρομή ράχης, είναι φυσικά άνυδρη, δίνει όμως το πλεονέκτημα ότι περνά από οργανωμένο καταφύγιο (Αποστολίδη), προσφέροντας ευκαιρίες ανεφοδιασμού σε τροφή και νερό! Ιδανική για μικρές παρέες αλλά και για μοναχικές προσπάθειες. Μόνο για έμπειρους και με βασικό εξοπλισμό επιβίωσης. Απαραίτητο GPS ρολόι ή συσκευή, με φορτωμένη τη διαδρομή από πριν. Προσοχή στον καιρό, μιλάμε για τον Όλυμπο και μάλιστα στα αλπικότερά του (κεραυνοί), όπως και διαδρομή εκτός μονοπατιών σε εκτεταμένη περιοχή! Πλεονέκτημα για τη μεταφορά, το γεγονός ότι δεν χρειάζονται ατελείωτα χιλιόμετρα για το αυτοκίνητο που θα αφήσει στην αρχή και θα παραλάβει στο τέλος τους ανθρώπους της προσπάθειας!
Διαδρομή: Άγιοι Απόστολοι Βροντούς - Κρεββάτια - Κόψη Μπαρμπαλά - Οροπέδιο - Μύτικας - Σκάλα - Σκολιό - Αγιαντώνης - Μεταμόρφωση - Δραγασιά - Ράχη Αρβανίτη - Καταφύγιο Πηγάδι - Παλιά Λεπτοκαρυά.
Είστε έτοιμοι?
ΥΓ : Η διαδρομή αυτή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αγώνα, από τον υπογράφοντα τουλάχιστον! Θα παραμείνει σαν ένα FKT στον Όλυμπο'!