11/7/20

1ο Γορίτσα Trail Run & MTB 2020

1ο Γορίτσα Trail Run & MTB 2020

* εγγραφές: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=5102427864c96822b56d3dd832762b72&l=GR&g=0
Ο αγαπημένος λόφος όλου του Βόλου αποκτά τον δικό του αγώνα!

Η Γορίτσα, το μέρος που όποιος έχει επισκεφτεί τον Βόλο δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει πάει εκεί, θα φιλοξενήσει το 1ο Trail Run την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Απόσταση αγώνα 6.000 μέτρα.

Παράλληλα θα γίνει και αγώνας ασφάλτου: Ανάβαση Γορίτσας, 2.100 μέτρα

Και αγώνας MOUNTAIN BIKE 20 χιλιομέτρων (5 γύροι των 4 χιλιομέτρων). Ευχαριστούμε για την επιμέλεια της διαδρομής του MTB την MTB4FUN VOLOS.

Επίσης Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων.

Kαι πεζοπορία!

Διοργανωτής: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου

με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας.1ο Γορίτσα Trail Run & MTB 2020Ο αγώνας θα γίνει με την σφραγίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, του συλλόγου που γράφει ιστορία εδώ και 31 χρόνια. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).


Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Τόπος διεξαγωγής ο Λόφος της Γορίτσας ΒόλουΦυσικά ο αγώνας θα γίνει προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της εποχής για τον covid. Έτσι στην εκκίνηση οι δρομείς θα ξεκινούν ανά 30, με απόσταση ενάμισυ μέτρου μεταξύ τους εμπρός-πίσω-αριστερά-δεξιά, και χρονική απόσταση 5 λεπτών για την εκκίνηση του κάθε γκρουπ. Ο δρομέας κάθε γκρουπ θα ξεκινά ανά 5 δευτερόλεπτα, δηλαδή η εκκίνηση κάθε γκρουπ θα διαρκεί δυόμισι λεπτά. Στο έδαφος θα τοποθετηθούν αυτοκόλλητα με την ανάλογη απόσταση, στα οποία θα παίρνει θέση κάθε αθλητής. Αυτά κατόπιν θα αφαιρεθούν, με συνέπεια να μην υπάρξει κανενός είδους ρύπανση ή βάψιμο του οδοστρώματος. Στους σταθμούς λόγω του covid θα δίνεται μόνο σφραγισμένο νερό, και οι δρομείς οφείλουν να φέρουν μαζί τους ό,τι άλλο χρειάζονται. Αντισηπτικό θα υπάρχει διαθέσιμο παντού, ακόμη και στους σταθμούς.


Θα γίνουν οι εξής αγώνες:


Ανάβαση Γορίτσας ασφάλτου, 2.100 μέτρα (ώρα εκκίνησης 09.30)


6.000 μέτρα TRAIL (ώρα εκκίνησης 10.30)


Και αγώνας MOUNTAIN BIKE 20 χιλιομέτρων (5 γύροι των 4 χιλιομέτρων) (ώρα εκκίνησης 12.00)


Κάθε αγώνας θα έχει ποσό συμμετοχής 5 ευρώ.
Όποιος γραφτεί σε 2 αγώνες, σύνολο 8 ευρώ.
Όποιος γραφτεί και στους 3 αγώνες, σύνολο 10 ευρώ.
Θα κάνει δηλαδή μία κατάθεση, με το συνολικό ποσό ανάλογα των αγώνων. Οι ώρες ορίστηκαν ώστε να μπορεί κάθε αθλητής να μετέχει ακόμη και σε όλους.


Συνολικό όριο συμμετοχών και για τους τρεις αγώνες ορίζεται ο αριθμός των 500 δρομέων ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Οι εγγραφές θα κλείσουν μόλις συμπληρωθούν 500 ολοκληρωμένες εγγραφές, και θα ακυρωθούν οι εκκρεμείς. Αν δεν έχουν συμπληρωθεί 500 εγγραφές, αυτές θα κλείσουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες και στους τρεις αγώνες θα λάβουν το ειδικό κατασκευασμένο μετάλλιο, συλλεκτικό μόνο για τον αγώνα του 2020 εμπνευσμένο από τον όμορφο λόφο μας, και από τα αρχαία που δεσπόζουν σε αυτόν. T-shirts δεν θα δοθούν, για τη μείωση του κόστους συμμετοχής και του κόστους διεξαγωγής του αγώνα.

* εγγραφές: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=5102427864c96822b56d3dd832762b72&l=GR&g=0


Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.


Η τελική κατάταξη - αποτελέσματα από κάθε απόσταση θα γίνουν γνωστά μόλις τερματίσουν όλοι οι δρομείς επειδή θα ληφθεί υπόψη ο καθαρός χρόνος κάθε δρομέα καθώς όλοι θα ξεκινήσουν σε διαφορετική ώρα. Δηλαδή αυτός που θα τερματίσει χρονικά πρώτος ενδέχεται να μην είναι ο νικητής του αγώνα, αν ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα από άλλους δρομείς. Για αυτόν τον λόγο, κανένας αθλητής δεν χρειάζεται να βιαστεί να ξεκινήσει. Ο κανονισμός αυτός υπάρχει όπως και σε κάθε αγώνα, λόγω του covid.

Η ποδηλασία θα ξεκινήσει ταυτόχρονα για όλους, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Έξτρα: ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ και ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


Πεζοπορία


Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στις 08.30 με διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά. Για την πεζοπορία δεν χρειάζεται να γίνουν εγγραφές, και δεν υπάρχει ποσό συμμετοχής.

Παιδικοί αγώνες

Τα παιδιά των αθλητών και του Βόλου θα μετέχουν σε συμβολικό αγώνα 500 μέτρων, χωρίς κατάταξη. Θα μετέχουν σε ξεχωριστούς αγώνες ανά 8 παδιά και απόσταση 3 μέτρων μεταξύ τους στην εκκίνηση. Δεν χρειάζεται να γίνουν προεγγραφές για τους παιδικούς αγώνες. Ώρα εκκίνησης 11.30.

Σηματοδότηση:

Η διαδρομή θα είναι άψογα σηματοδοτημένη με χαρτόνια και κορδέλες που αφαιρεθούν μόλις λήξει ο αγώνας, ώστε να μην υπάρξει ρύπανση, καθώς και για να μην υπάρξει βάψιμο των δρόμων.


Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Άτομα ηλικίας κάτω των 18 μπορούν να συμμετέχουν με την συναίνεση των γονέων (σχετική υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει στον χώρο της γραμματείας).
Γραμματεία

Αντί της παραδοσιακής γραμματείας, κάθε δρομέας θα παραλαμβάνει ατομικά τον αριθμό του όταν θα τον φωνάζουν, ενώ θα συμπληρώνει και το προβλεπόμενο έντυπο για τον covid.
Απονομές

Σε κάθε έναν από τους 3 αγώνες, θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι νικητές και οι 3 πρώτες νικήτριες, σε άτυπο βάθρο και σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους έκαστος.


Θεατές

Απαγορεύεται ο συνωστισμός από θεατές. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, θα διασκορπιστούν στα 6.000 μέτρα της διαδρομής.

Όλοι οι αθλητές και οι θεατές μπρούν να απολαύσουν και μπάνιο στη θάλασσα, στις παραλίες με Γαλάζια Σημαία Άναυρος και Πλάκες, που βρίσκονται σε απόσταση 800 μέτρων από τη Γορίτσα.


* εγγραφές: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=5102427864c96822b56d3dd832762b72&l=GR&g=0

Έξτρα κανονισμοί για τον covid

Σε περίπτωση που η Πολιτεία την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (20 Σεπτεμβρίου 2020) θα έχει διαφοροποιήσει ή προσθέσει νέους κανόνες για τον covid που δεν ίσχυαν κατά τη δημοσίευση της προκήρυξης, θα υπάρξουν οι ανάλογες απαιτούμενες προσαρμογές στη διεξαγωγή του.


Το event του αγώνα στο facebook: https://www.facebook.com/events/213337096530147


-Η σελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο facebook: https://www.facebook.com/sdyvolou/


Η σελίδα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας στο facebook: https://www.facebook.com/%CE%9...