2/7/20

OLYMPUS MARATHON 44KM – Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020


Η επιστροφή σε μια σχετική κανονικότητα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοιού είναι πλέον γεγονός. Η Οργανωτική Επιτροπή του Olympus Marathon έπειτα από πολλές συζητήσεις και προβληματισμούς γνωστοποιεί πως παραμένει στην αρχική απόφαση για την διεξαγωγή του Olympus Marathon το Σάββατο στις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Με αίσθημα ευθύνης, προστασίας και ασφάλειας προς τους αθλητές, εθελοντές και διοργανωτές θα διαμορφωθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και θα προσαρμοστεί το πρόγραμμα και οι κανονισμοί της διοργάνωσης που πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν. Μόνο για φέτος, αποφασίστηκε πως θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ ο κύριος αγώνας, ο ιστορικός Olympus Marathon, 44km και θα ακυρωθούν όλοι οι υπόλοιποι. Πιο συγκεκριμένα ακυρώνονται: ο Olympus Vertical, ο Olympus Ultra, η Κόψη των Αετών, ο Melindra Trail, οι παιδικοί αγώνες και ο αγώνας ΑμεΑ. Επίσης στο πλαίσιο της διοργάνωσης δεν θα πραγματοποιηθεί καμία άλλη αθλητική, πολιτιστική και καλλιτεχνική εκδήλωση.
Οι εγγραφές για τον Olympus Marathon.
Οι εγγραφές για τον Olympus Marathon θα συνεχιστούν έως τις 25 Αυγούστου 2020. Εως τώρα οι συμμετέχοντες πλησιάζουν τους 230. Ειδικά για φέτος, το όριο των συμμετεχόντων θα είναι 500 αθλητές. Τα κριτήρια συμμετοχής παραμένουν ίδια, δηλαδή ο υποψήφιος αθλητής θα πρέπει να έχει τρέξει είτε έναν αγώνα 35km και 2200μ θετική υψομετρική είτε 2 ημιμαραθώνιους 20κμ και 1000μ θετική υψομετρική, υποχρεωτικά τα τελευταία 2 χρόνια και το τρέχον. Όσοι αθλητές δεν επιθυμούν να τρέξουν στη νέα ημερομηνία, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020, μπορούν να στείλουν email στη διοργάνωση για την ακύρωσή τους έως τη 1η Αυγούστου με επιστροφή του ποσού των 40 ευρώ, ακύρωση έως τις 25 Αυγούστου με επιστροφή του ποσού 25 ευρώ και πέρα από αυτή την ημερομηνία δεν υποχρεούται η διοργάνωση να επιστρέψει το ποσό συμμετοχής.
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
Οι εγγραφές των υπολοίπων αγώνων.
Οι εγγραφές των υπολοίπων αγώνων θα ακυρωθούν και το ποσό του αντιτίμου συμμετοχής θα επιστραφεί σταδιακά και θα υπάρχει σχετική ενημέρωση στο email του κάθε αιτούντος αθλητή.  Όσοι αθλητές του Olympus Ultra επιθυμούν να μεταφέρουν την αίτησή τους στον Olympus Marathon καλούνται να επικοινωνήσουν στο email της διοργάνωσης. info@olympus-marathon.gr
Ευελπιστούμε πως τίποτα δεν θα ανατρέψει τον προγραμματισμό μας για μια ασφαλή διοργάνωση. Να σημειώσουμε πως σε περίπτωση που οι συνθήκες επιβάλλουν την ακύρωση του αγώνα η διοργάνωση δεν θα υποχρεούται να επιστρέψει τη συνδρομή των αθλητών για το λόγο ότι θα έχουν ήδη δαπανηθεί χρήματα για τη διεξαγωγή του Olympus Marathon.