9/12/20

Η ίδρυση της HARTA, της Ένωσης μας για το Ελληνικό Ορεινό Τρέξιμο, είναι γεγονός!

 Ένας κύκλος συζητήσεων πάνω στην ιδέα της κοινής προώθησης του αθλήματος από την ίδια την κοινότητα του ελληνικού ορεινού τρεξίματος, ο οποίος άνοιξε το 2015, έκλεισε με επιτυχία σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2020, με την ίδρυση της H.A.R.T.A. της «Ένωσης για το Ελληνικό Ορεινό Τρέξιμο και την Περιπέτεια», με τη διάταξη 93/2020/08.12.2020 από το Ειρηνοδικείο Κατερίνης.

Όλοι εμείς, εβδομήντα οκτώ γυναίκες και άνδρες από την Ελλάδα αλλά και τη διασπορά της ελληνικής κοινότητας στο εξωτερικό, στηρίξαμε τη δημιουργία της Ένωσης, σαν ιδρυτικά μέλη της. Είμαστε ο πρώτος κύκλος, που σύντομα θα ανοίξει και θα αγκαλιάσει κάθε γωνιά της χώρας και κάθε άνθρωπο που αγαπά το ορεινό τρέξιμο, μεταφέροντας την ιδέα της ενότητας παντού!
Η “HARTA” μας, η Ένωσή μας, αυτόνομη και αυτόφωτη, φτιάχτηκε όχι για να αποτελέσει φράχτη περιχαράκωσης αλλά πύλη εισόδου στον πραγματικό κόσμο του ορεινού τρεξίματος, σε έναν τόπο που χωρούν όλες οι ιδέες και όλοι όσοι αισθάνονται μέλη αυτής της οικογένειας. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε το ορεινό τρέξιμο στην Ελλάδα με τον τρόπο που αξίζει σ αυτό το ανένταχτο άθλημα, να αναδείξουμε πρόσωπα και καταστάσεις, αθλητές και διοργανώσεις με ίσους όρους και διαφάνεια, να προωθήσουμε τις αξίες του αθλήματος, ως συναγωνιστικού αλλά και μοναχικού, να δείξουμε το σεβασμό μας σε ηθικές αξίες που οφείλουν να διέπουν το ορεινό τρέξιμο αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα, συναγωνιστικό ή λαϊκό.
Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι πολλά, όμως σε όλα χωρούν πολλοί, πάρα πολλοί, κανείς δεν μπορεί να περισσεύει, παρά μόνο εκείνοι που δεν θα το αποφασίσουν. Τα σχέδιά μας απηχούν καταρχήν την αποδοχή της ιδέας και μοιραία ξεκινούν από εκείνο που όλοι θα ήθελαν, έναν κύκλο αγώνων σε εθνικό επίπεδο! Έναν κύκλο πολύ μεγάλο όμως, που να χωρά τον κάθε αγώνα, μικρό ή μεγάλο και τον κάθε αθλητή, πρωταθλητή ή ερασιτέχνη. Αυτός ο κύκλος θα είναι που θα κρατήσει ζωντανή τη φωτιά ανάμεσά μας, θα είναι η εστία μας, πάντα αναμμένη!
Για τα σχέδιά μας όμως υπάρχει χρόνος να τα αναπτύξουμε με λεπτομέρειες στο άμεσο μέλλον. Εκείνο που όλοι πρέπει να γνωρίζουν από σήμερα, είναι πως το ελληνικό ορεινό τρέξιμο έχει πλέον φωνή και άποψη, που εκφράζουν δεκάδες άνθρωποι σήμερα και εκατοντάδες ή και χιλιάδες πολύ σύντομα. Η δύναμή μας θα γίνεται μεγαλύτερη όσο θα κυλά ο χρόνος και όσο ο καθένας θα αντιλαμβάνεται πως η HARTA ήρθε για να ενώσει το ελληνικό ορεινό τρέξιμο! Δεν εκπροσωπούμε παρά μόνο τις αγνές ιδέες και υγιείς αρχές του αθλητισμού των βουνών. Αυτό πρεσβεύει ο καθένας από εμάς, με την μικρή ή μεγαλύτερη πορεία του σε αυτόν το χώρο.
Ο χρόνος μας που μόλις ξεκινά, θα αποδείξει την ειλικρίνεια και την αλήθεια των προθέσεών μας.