9/12/20

ΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ - ΄΄ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΖΩΝΤΑΝΗ΄΄

 Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι δρομείς,

Αυτη την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, συμπληρώνονται 77 χρόνια από την απάνθρωπη, αδόκητη και με πολλά γιατι, σφαγή των Καλαβρύτων, όπου 800 συμπατριώτες μας περίπου σκοτώθηκαν, ενώ κάηκε μεγάλο μέρος της τότε κωμόπολης!Κάθε χρόνο ο Δήμος Καλαβρύτων και το ΑΣΑΕΔ, διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος!
Δυστυχώς κάτι τέτοιο φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών, δεν γίνεται να πραγματοποιηθεί!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΙΩΠΗΡΑ, ΑΠΟ ΌΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ!!!
Μία μικρή πράξη μνήμης όπως μπορεί ο καθένας μας, για να μην λησμονήσουμε ποτέ τα θύματα της ναζιστικής θηριωδιάς!


Στην σελίδα που φτιάξαμε στο facebook:
για την εν λόγω εκδήλωση μπορείτε να κατεβάσετε τον αριθμό ΒΙΒ, που φέρει συμβολικά για όλους το 1943 – έτος δηλαδή όπου πραγματοποιήθηκε το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα!
Δεν πρόκειται για αγώνα virtual, ούτε θα δωθούν μετάλλια, ούτε θα κρατηθούν χρόνοι, απλά τρέχουμε σιωπηρά για τους συμπατριώτες μας, που έφυγαν τόσο άδικα από την ναζιστική θηριωδία!
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/12/2020, να τρέξει στην Μνήμη των Θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος!
ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΖΩΝΤΑΝΗ…
Οι εμπνευστές του καλέσματος
Δήμητρα Κεφοκέρη
Παύλος Γορανίτης