29/5/14

Εγγραφές για τον 32ο A.Μ.Α. και το κοινωνικό έργο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Οι εγγραφές για τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10 και 5 χλμ άνοιξαν.

Όσα από τα μέλη μας επιθυμούν να εγγράφουν σε κάποιο από τους αγώνες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 10/07/2014.

Ζήσε και εσύ τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών με το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.
        

Ο ΣΕΓΑΣ και η Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων, θέλοντας να αναδείξουν την κοινωνική διάσταση του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας που είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, έχουν συμφωνήσει, ήδη από το 2006, ότι όλα τα μέλη Συλλόγων Δρομέων Υγείας θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών με το συμβολικό ποσό των 10 Ευρώ ανά δρομέα, τόσο για την συμμετοχή τους στο Μαραθώνιο Δρόμο όσο και για τους Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 10 χλμ, με την προϋπόθεση ότι οι δηλώσεις συμμετοχής τους θα γίνουν μέσω των Συλλόγων τους και θα υποβληθούν ομαδικά.

Μετά από πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων και με ομόφωνη απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών ολόκληρο το ποσό που προκύπτει από τις ομαδικές εγγραφές των μελών της Ομοσπονδίας αποδίδεται κάθε χρόνο σε συγκεκριμένους Mη-Kερδοσκοπικούς, Mη-Kυβερνητικούς Οργανισμούς οι οποίοι ανακοινώνονται πριν τον αγώνα.

Οι Σύλλογοι Δρομέων είναι πλέον πολυάριθμοι σε όλη την ελληνική επικράτεια και απαρτίζονται από ερασιτέχνες δρομείς κάθε ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης με κοινό ενδιαφέρον το τρέξιμο. Ήταν πάντοτε παρόντες στην 30άχρονη ιστορία του Κλασικού Μαραθωνίου και τα τελευταία χρόνια που το τρέξιμο γνωρίζει μια άνθιση στην Ελλάδα συμμετέχουν με σημαντικό αριθμό δρομέων τόσο στο Μαραθώνιο, όσο και στους παράλληλους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης. Ο αριθμός των Ελλήνων που ασχολούνται συστηματικά με το τρέξιμο και συμμετέχει στον Κλασικό Μαραθώνιο παρουσιάζει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται εντυπωσιακά.

Μετά την επιτυχημένη παρουσία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών τα τελευταία χρόνια, τη συγκέντρωση ενός σεβαστού ποσού που διατίθεται κάθε χρόνο για κοινωνικό σκοπό, καθώς και τα ευμενή σχόλια των δρομέων-μελών των Συλλόγων Δρομέων Υγείας, αναμένεται και φέτος η αθρόα συμμετοχή δρομέων που θα πλαισιώσουν τις ομαδικές συμμετοχές των συλλόγων αυτών.