24/5/17

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης και ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας συνδιοργανώνουν τον 2ο Ορειβατικό αγώνα. Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν οι αγώνες 1)Ημιμαραθώνιος απόστασης 21 χλμ. 2) Σέγκια trail 8χλμ. και 3) πεζοπορίες 4.5 χλμ. και 1,5 χλμ. στα μονοπάτια του βουνού και του δάσους της Ιστορικής και Μαρτυρικής Κοινότητας Τσαριτσάνης, στις 17 Σεπτεμβρίου 2017, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας, της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης, του Δασαρχείου Ελασσόνας, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου-Ελασσόνας, του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης, του Ιππικού Ομίλου Τσαριτσάνης και αθλητών, καθώς και με τη στήριξη από τους Εθελοντές Διασώστες Ελασσόνα.Επίσης υπό την Αιγίδα, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ.), τους επαγγελματίες, την ενεργή συμμετοχή άλλων τοπικών εθελοντικών ομάδων και Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ελασσόνας, Νομού Λάρισας. 

ΑΓΩΝΑΣ 21 ΧΛΜ.
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα Εκκίνησης: 08:30
Έγκυρο Όριο Τερματισμού: 13:30
Επίδοση Αριθμών: από 07:00 έως 08:00 (Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης)
Αφετηρία: Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης
Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Απόσταση 21 χλμ. (Ημιμαραθώνιος)
Θετική υψομετρική 1438μ.
Μέτριας δυσκολίας διαδρομή, σε μονοπάτια, κυρίως, με εμφανή σήμανση και σε ελάχιστους συνδετήριους δασικούς δρόμους.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1734280256#

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΩΝΑ
Θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί ανεφοδιασμού στον αγώνα οι οποίοι περιγράφονται παρακάτω:
1. Σταθμός- Δέση Μυκηναϊκής Ακρόπολης Όρθης στα 3,8 χλμ. νερό.
2. Σταθμός- Άγιος Σωτήρας στα 8.4χλμ,. νερό, ισοτονικό
3. Σταθμός - Σέγκια (διπλός στα 10 χλμ.+15χλμ.νερό, ισοτονικό, ξερή τροφή, σταφίδες.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Το κόστος συμμετοχής ευθύνης είναι 5€ και περιλαμβάνει:
Ανάγλυφο μετάλλιο
Μαντήλι λαιμού (buff)
Σακούλα του αθλητή και τροφοδοσία μετά το τέλος του αγώνα

ΑΓΩΝΑΣ 8 ΧΛΜ.( ΣΕΓΚΙΑ TRAIL )
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
Ώρα Εκκίνησης: 08:45
Έγκυρο Όριο Τερματισμού: 11:00
Επίδοση Αριθμών: από 07:00 έως 08:15 (Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης)
Αφετηρία: Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης
Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης
Ένας σταθμός ανεφοδιασμού στα Σέγκια 3,8 χλμ.
Περιγραφή διαδρομής: Μέτριας δυσκολίας διαδρομή σε μονοπάτια ,κυρίως, με εμφανή σήμανση και μόνο συνδετήριους δασικούς δρόμους των μονοπατιών. https://www.runtastic.com/…/sport…/5906c3643fa7887cbb678836…

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Το κόστος συμμετοχής, ευθύνης είναι 3€ και περιλαμβάνει:
Ανάγλυφο μετάλλιο
Μαντήλι λαιμού (buff)
Τροφοδοσία και σακούλα αθλητή μετά το τέλος του αγώνα.

ΕΠΑΘΛΑ
Στους 3 πρώτους αθλητές κάθε κατηγορίας (ανδρών και γυναικών) θα δοθούν κύπελλα, ενώ σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ 
(Μονοπάτι Νο1 -Κρυόβρυση-Νερόμυλοι-Σμίξη-δασικός δρόμος-συνοικία Παναγιά)-Τσαριτσάνη
Εκκίνηση και τερματισμός κεντρική πλατεία Τσαριτσάνης ,απόσταση 4.5 χλμ. Όσοι αγαπούν τη φύση είναι μια καλή ευκαιρία να συμμετέχουν και να γνωρίσουν από κοντά τα βότανα, τα άγρια χόρτα, τους κάκτους να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης και του δάσους Τσαριτσάνης και στην επιστροφή να ξεναγηθούν στα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τον πύργο του Μάμτζιου, την Οικονόμειο Σχολή, τα λαγούμια, τις εκκλησίες, το Αυστριακό προξενείο και τα μνημεία της πλατείας.

ΒΟΛΤΑ-Πεζοπορία-φύση, ιστορία και πολιτισμός
Απόστασης 1.5χλμ. απευθύνεται κυρίως, σε συνοδούς αθλητών, επισκέπτες και όσους θέλουν να κάνουν μια βόλτα γνωριμίας της Τσαριτσάνης, τις εκκλησίες τα ιστορικά μνημεία, τον πύργο του Μάμτζιου, τα λαγούμια, Οικονόμειο Σχολή, την Κρυόβρυση τον Προφήτη Ηλία ,το Αυστριακό προξενείο ,τους Νερόμυλους και να χαρούν τις ομορφιές της φύσης και να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό της.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdc9vm5obpgKOdYZt…/viewform
Ημερομηνία Λήξης Εγγραφών: 27 Αυγούστου 2017
Κόστος συμμετοχής, ευθύνης:
• 21χλμ: 5€
• 8χλμ (Σέγκια Trail): 3€
Αριθμός λογαριασμού κατάθεσης ποσού εγγραφής:
GR 70 0110 3410 0000 3410 0124 592
(Εθνική Τράπεζα, Δικαιούχος: Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης.
Όσοι δρομείς πληρώσουν μέσω τράπεζας θα πρέπει να στείλουν με E-mail φωτοτυπία του αποδεικτικού κατάθεσης στο Email: exoraist.tsaritsanis@gmail.com
-Εγγραφές -Πληρωμές , μπορούν να γίνουν στα γραφεία του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, στον Κο Γουναρά Δημήτρη τηλ:6944247867, στις ώρες λειτουργίας των γραφείων, κατόπιν συννενόησης. Επίσης στα μέλη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Σύλλογου Τσαριτσάνης και στο
Email: exoraist.tsaritsanis@gmail.com.
Εγγραφές θα γίνονται και την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θάνος Βαθράκης, κιν. 6974083557
Email: thanos.vathrakis@gmail.com
Δημήτρης Γουναράς κιν. 6944147867
Email: jimigo@gmail.com

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Η χρονομέτρηση των αγώνων,21. χλμ. και 8 χλμ. θα γίνει χειροκίνητα και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι που δεν εμφανίζονται στα σημεία ελέγχου δεν θα κατατάσσονται.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει φροντίσει, για όσους το επιθυμούν να διανυκτερεύσουν σε εσωτερικό χώρο εντός του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ
Η Τσαριτσάνη βρίσκεται στο Νομό Λάρισας. Όσοι θα έρθουν από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αφού φθάσουν στη Λάρισα παίρνουν το δρόμο Λάρισας-Κοζάνης. Στο 35ο χλμ. βρίσκεται η Τσαριτσάνη.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ:
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θέλουν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σεβαστεί τον συναθλητή του.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ:
Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν σε εμφανές σημείο τον αριθμό τους, ώστε να καταγράφονται από τους κριτές. Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής έχει αντιανεμικό μπουφάν, θα πρέπει φτάνοντας στο σημείο ελέγχου να φροντίσει να επιδείξει τον αριθμό του.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ:
Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα, τα μέλη της τεχνικής επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ:
Η διοργάνωση αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε περιπτώσεις όπου το προσωπικό ασφάλειας και οι κριτές υποδείξουν στους αθλητές ότι πρέπει να αλλάξουν κατεύθυνση για λόγους ασφάλειας, οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να υπακούσουν. Άρνηση συμμόρφωσης σημαίνει αποκλεισμός. Θα υπάρχει δυνατότητα ιατρικής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα των αθλητών. Εφόσον γιατρός του αγώνα γνωματεύσει ότι κάποιος αθλητής βρίσκεται σε κακή κατάσταση και αδυνατεί να συνεχίσει, τότε ο αθλητής υποχρεούται να παραδώσει τον αριθμό του και να ακολουθήσει τις οδηγίες αυτού.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ - ΑΝΑΒΟΛΗ:
Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τη διαδρομή ή και να αναβάλλει για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα την εκκίνηση των αγώνων, με γνώμονα πάντα την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

ΠΟΙΝΕΣ:
Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: Μη εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής, αποδοχή εξωτερικής βοήθεια από οποιοδήποτε τροχοκινούμενο, ρίψη απορριμμάτων, παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά, μη συμμόρφωση με οδηγίες κριτών, αγένεια – ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ., μη παρουσία σε σταθμό ελέγχου. 

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:
Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από ιατρό. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Επίσης ο διοργανωτής απεκδύεται πάσης ευθύνης για καταστροφή, κλοπή, απώλεια, κτλ της προσωπικής περιουσίας των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν το δικαίωμα να στραφούν κατά του διοργανωτή για οποιαδήποτε καταστροφή που μπορεί να προκληθεί στον εξοπλισμό τους ή το όχημά τους.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ:
Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα. Σε κάθε περίπτωση αλλαγές του αγώνα θα αναρτώνται στο επίσημο site της διοργάνωσης.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένου κατά μήκος της διαδρομής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Απόρριψη υλικών συσκευασίας σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επιφέρει την ποινή αποκλεισμού του αθλητή. Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε αγωνιζόμενος έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα σωστής κατεύθυνσης. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παραπάνω και να υπακούσουν σε τυχόν υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις των κριτών, επιφέρει την ποινή του αποκλεισμού. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης οποιαδήποτε παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή του αγώνα.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει κάποιος στον αγώνα είναι κατά τη διαδικασία εγγραφής να δηλώσει υπεύθυνα ότι έλαβε γνώση των κανονισμών του αγώνα και ότι τους αποδέχεται πλήρως και απαρέγκλιτα.

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
1. Συντονιστής – Υπεύθυνος εθελοντών πεζοπορίας- Θάνος Βαθράκης
2. Δημοσίων Σχέσεων – Τεχνικός Οργάνωσης Αγώνα- Δημήτρης Γουναράς
3. Υπέυθυνος για το Σύλλογο ΜαραθωνοδρόμωνΝ. Λάρισας- Αποστόλης Γούλας
4. Υπεύθυνοι – Χάραξης, Σήμανσης, Συντήρησης Μονοπατιών
a. Βαγγέλης Γκουγκουλούλης
b. Στέφανος Τάσκας
c. Δημήτρης Χατζής
d. Μιχάλης Πλατίκας
5. Ταμίας – Χορηγοί- Θανάσης Μανουλιάς
6. Προβολή του αγώνα- Θόδωρος Βουλγαρούλης
7. Οργάνωση εθελοντών – Σταθμοί υποστήριξης
a. Γιάννης Μέγκος
b. Αντώνης Πάσχος