12/11/20

Στον virtual Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας και όχι μόνο,τρέχουν όλο τον Νοέμβριο οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

 Ο covid-19 άλλαξε τα πάντα σε όλο τον κόσμο μέσα στο 2020. Δεν θα μπορούσε έτσι να μείνει ανεπηρέαστη ούτε η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της χώρας μας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας, που δεν έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αντί αυτού, η Οργανωτική Επιτροπή προσέφερε την εναλλακτική έκδοση του αγώνα σε virtual μορφή, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε δρομέα από όλο τον πλανήτη να τρέξει άτυπα τον αγώνα στην περιοχή που μένει, και στέλνοντας την προσπάθεια όπως καταγράφηκε στο gps του, να συμπεριληφθεί συμβολικά στα αποτελέσματα.

 

Ακυρώθηκε έτσι και η μεγάλη αποστολή για την Αθήνα που προγραμμάτισε ο ΣΔΥ Βόλου. Τη θέση της πήρε η συμμετοχή στον virtual Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ο Μαραθώνας, ο Τύμβος, η Νέα Μάκρη, το Πικέρμι, η Αγία Παρασκευή, το Καλλιμάρμαρο, αντικαταστάθηκαν νοερά από τις Αλυκές, τον περιφερειακό, την παραλία Βόλου, την Άφησσο, την Αγριά, τη Γατζέα, το Μαλάκι, τα Λεχώνια, τα Καλά Νερά, ακόμη και τη Γορίτσα, όπου έτρεξαν οι δρομείς. Όπως και από άλλες περιοχές, το Βελεστίνο και τον Αλμυρό όπου μένουν άλλα μέλη του συλλόγου.

 

Σημειώνεται ότι ο virtual Αυθεντικός Μαραθώνιος θα διαρκέσει από τις 8 ως τις 22 Νοεμβρίου και όποιος θέλει μπορεί να γραφτεί στο σάιτ της διοργάνωσης ως και τις 20 του μήνα για να τρέξει τις αποστάσεις των 42, των 10 ή των 5 χιλιομέτρων. Ο ΣΔΥ Βόλου κάνει παράλληλα τη δική του ξεχωριστή - ανεξάρτητη καταγραφή με όσα μέλη του τρέχουν αυτές ή άλλες αποστάσεις, και θα συνεχίσει να σημειώνει τις συμμετοχές ως και το τέλος του Νοεμβρίου, καθώς στις 29 του μήνα θα γινόταν και ο Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης, οπότε δρομείς του συλλόγου θα τρέξουν στον Βόλο την απόσταση για την οποία έκαναν πολύμηνη προετοιμασία. Η συμμετοχή - καταγραφή στο event του ΣΔΥ Βόλου είναι ξεχωριστή, και δεν απαιτείται εγγραφή στην διοργάνωση του virtual.

 

Κατόπιν των μέτρων που εφαρμόζονται, και ακόμη περισσότερο για την αποφυγή του συνωστισμού, οποιαδήποτε ομαδική οργάνωση του event απαγορεύεται, όχι μόνο από τους κανόνες της Πολιτείας, αλλά και από τον ίδιο τον σύλλογο. Κάθε δρομέας τρέχει μόνος του ή με έναν ακόμη συναθλητή σε απόσταση, με δικαίωμα και σε ένα ποδήλατο να ακολουθεί για τυχόν παροχή βοήθειας. Στο μηνιαίο αυτό event μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΔΥ Βόλου, και θα καταγραφεί στη λίστα εφόσον το αναφέρει. Την αρχή από άλλο σύλλογο έκανε η φίλη του ΣΔΥΒ Δήμητρα Ιωαννίδου από τον ΣΔΥ Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησε Ημιμαραθώνιο στη διαδρομή Λεχώνια - Άφησος - Λεχώνια. Στη λίστα που θα ανανεώνεται καθημερινά, οι δρομείς θα αναφέρονται αλφαβητικά ανά απόσταση και χωρίς χρόνο, καθώς δεν πρόκειται για αγώνα με τα επίσημα χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει. Κάθε δρομέας που κάνει τον αγώνα του μπορεί να το επισημαίνει στον σύλλογο για να προστίθεται.

 

Την πρώτη μέρα, Κυριακή 8 Νοεμβρίου, την ημέρα που θα γινόταν ο κανονικός Αυθεντικός Μαραθώνιος, 26 αθλητές έτρεξαν διάφορες αποστάσεις. Την επόμενη μέρα άλλοι τρεις έκαναν 5 χιλιόμετρα. Την Κυριακή που ακολουθεί, μέλη του ΣΔΥΒ προγραμματίζουν να τρέξουν τα δικά τους 42.195 μέτρα του Μαραθωνίου.

 

Έξι ήταν οι δρομείς που έκαναν Μαραθώνιο την πρώτη ημέρα. Την πλέον δύσκολη προσπάθεια κατέβαλε η Τζώρτζια Ιωάννου που ανεβοκατέβηκε 10 φορές τη Γορίτσα για να συμπληρώσει την απόσταση. Τον πρώτο του Μαραθώνιο έτρεξε ο Αντώνης Κόπανος στον περιφερειακό, την παραλία και τις Αλυκές, μαζί με τη Νίκη Μουλά και έκαναν χρόνο 4 ώρες 03 λεπτά. Στη διαδρομή Βόλος - Άφησος - Βόλος έτρεξαν τα 42.195 μέτρα ο Ορέστης Πατρώνης με χρόνο 3 ώρες 36', Κώστας Παλάντζας 3 ώρες 59' (21η συμμετοχή στον Μαραθώνιο Αθήνας, αυτή τη φορά virtual), Θανάσης Μπουγάς 5 ώρες 20'. Μεταξύ των πολύ καλών χρόνων που έγιναν, συγκαταλέγονται το 1.32 του Κώστα Σκοτίδη στον Ημιμαραθώνιο, 45' του Ντάφη Νικολάου 10χλμ, 23'30 της Εύης Μυλωνά 5χλμ, ενώ και άλλοι ακόμη δρομείς έκαναν αντίστοιχες αξιόλογες επιδόσεις.

 

Αυτή είναι αλφαβητικά η λίστα των συμμετοχών όπως διαμορφώθηκε τις δύο πρώτες ημέρες:

 

Μαραθώνιος 42.195 μέτρα

Τζώρτζια Ιωάννου

Αντώνης Κόπανος

Νίκη Μουλά

Θανάσης Μπουγάς

Κώστας Παλάντζας

Ορέστης Πατρώνης

 

30 χιλιόμετρα

Ευδοκία Μαρκά

 

25 χιλιόμετρα

Βούλα Μακεδόνα

 

Ημιμαραθώνιος 21.100 μέτρα

Μαρία Διαμαντοπούλου

Ντέμα Ιωαννίδου

Μίλτος Καραπιπέρης

Γιάννης Παπαδόπουλος

Λίνα Παπακυριαζή

Κώστας Σκοτίδης

 

10 χιλιόμετρα

Αντώνης Αλεξανδρής

Γιώργος Αλμπανούδης

Χαράλαμπος Γιώτας

Γιάννης Καζανίδης

Στέργιος Κουσκουρίδας

Ντάφης Νικολάου

Αγγελική Σταματίου

Πασχάλης Στάνιος

 

5 χιλιόμετρα

Νικολός Βογιαζίδης

Γιώργος Βόντζος

Δήμητρα Γιαταγάνα

Αριστομένης Μακρής

Κωνσταντίνα Μπατζιώρα

Γιώργος Μπατζιώρας

Εύη Μυλωνά

 

Με ποδήλατο συνόδευσαν ξεχωριστά διάφορους δρομείς οι Κώστας Αγλαΐνης, Γιάννης Βλιώρας, Γιώργος Δαφνής, Σπύρος Ευαγγελόπουλος, Θανάσης Κοντογιάννης, Πέγκυ Μάρθα.


Ο ΣΔΥ Βόλου ενημερώνει τα μέλη του και κάθε αθλούμενο, ότι κατόπιν επικοινωνίας που είχε με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με ερώτημα αν απαιτείται χρήση μάσκας κατά το τρέξιμο - τζόκιγκ - δυναμικό βάδισμα - πεζοπορία σε εξωτερικούς χώρους (δρόμοι, παραλίες, βουνά κ.α.), κολύμβηση στη θάλασσα - χειμερινό μπάνιο, έλαβε επίσημα την απάντηση ότι ΔΕΝ επιτρέπεται η χρήση μάσκας κατά την άθληση. Η ίδια διευκρίνιση δημοσιεύεται πλέον επίσημα και στο σάιτ της ΓΓΑ.