9/5/21

Το… μυστικό «διαμάντι» της Λάρισας

 

ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΟΧΘΗ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ

Απέχει λίγα λεπτά από τις τελευταίες κατοικίες στην περιοχή του Αγίου Θωμά. Την είσοδό του δεν την γνωρίζουν πολλοί, πόσο μάλλον την μοναδική του ομορφιά. Πρόκειται για ένα… μυστικό «διαμάντι» της πόλης και είναι για λίγους. Για όσους το γνωρίζουν και το απολαμβάνουν σ’ αυτήν την μορφή του. Και λέμε σ’ αυτήν την μορφή διότι σε λίγο καιρό θα αλλάξει καθώς θα υπάρχουν παρεμβάσεις για την αξιοποίησή του.

Αν ξεκινήσουμε από τα βασικά θα πρέπει να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο μέρος είναι ένας διάδρομος περιπατητικός που αρχίζει λίγα μέτρα μακριά από το πάρκινγκ του Lidl. Ένας διάδρομος που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον Πηνειό ποταμό και πηγαίνει παράλληλα με τον δρόμο για Τερψιθέα. Μια λύση ιδανική για όλους όσοι ψάχνουν κάτι το διαφορετικό με το ποδήλατο αλλά και με τα πόδια.

Μικροί και μεγάλοι καθημερινά επιλέγουν το συγκεκριμένο σημείο για την προσωπική τους άσκηση και σίγουρα η θέα τους αποζημιώνει και μάλιστα με το παραπάνω.

Αρκετοί βέβαια είναι και εκείνοι που πηγαίνουν και απολαμβάνουν την ησυχία τους ρίχνοντας και την πετονιά τους στο ποτάμι. Όλα αυτά μάλιστα σε αρμονική συνύπαρξη με τους αγρότες που καλλιεργούν τα γειτονικά τους χωράφια, όπως και με τους νεαρούς που φροντίζουν μια πίστα ποδηλάτων στο χώρο με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι.

Όπως έχει γίνει γνωστό, εκεί κοντά σχεδιάζεται να γίνει ένας χώρος πρασίνου σε έργο με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Leader.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Ανάδειξη μονοπατιού στην παραπήνεια περιοχή Τερψιθέας» προϋπολογισμού 438.380,78 €. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

Το έργο αφορά σε επεμβάσεις στο βόρειο άκρο του αναδασμού, όπου υπάρχει αγροτικός δρόμος και σε μια έκταση που ανήκει στη Δ.Κ. Τερψιθέας στα δυτικά στην παραποτάμια περιοχή.

Στόχος της διαμόρφωσης είναι να δημιουργηθεί μια ζώνη ενδιάμεση, μια «λωρίδα» αναψυχής ανάμεσα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις και στα πρανή της κοίτης του Πηνειού.

Αυτή η ενδιάμεση ζώνη θα φέρει όλες τις αναγκαίες κατασκευές για να λειτουργεί ως άξονας περιήγησης, ξεκούρασης και αθλητισμού.

Το βασικό στοιχείο της επέμβασης είναι η διαμόρφωση άξονα περιπάτου, ενός διαδρόμου, μήκους περίπου 1.000 μ. και πλάτους 3,50 μ. στο μεγαλύτερο τμήμα του.

Ο διάδρομος αυτός θα διαμορφωθεί στον αγροτικό δρόμο που βρίσκεται στο βόρειο όριο του αναδασμού. Και θα προσφέρει τη δυνατότητα μετακίνησης με τα πόδια και με το ποδήλατο.

Πηγή www.larissanet.gr