17/5/21

Επιστρέφει το Νοέμβριο ο Μαραθώνιος Νέας Υόρκης

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Matthew Futterman και Talya Minsberg στους New York Times ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης  θα πραγματοποιηθεί κανονικά το Νοέμβριο του 2021. Όμως ο αγώνας, σύμφωνα με το άρθρο, θα έχει 33.000 συμμετέχοντες, αντί των συνηθισμένων 55.000. Αλλά η διοργάνωση υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα ικανοποιήσει τουλάχιστον αρκετούς από τους δρομείς που είναι απελπισμένοι να τρέξουν ξανά.

Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην πόλη, θα επιστρέψει το Νοέμβριο με ένα μειωμένο αλλά αρκετά μεγάλο αριθμό δρομέων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Κυβερνήτης Andrew M. Cuomo και αναφέρουν στο άρθρο τους στους New York Times οι Matthew Futterman και Talya Minsberg

Έτσι, αποφασίστηκε να γίνει ο μαραθώνιος της πόλης με λιγότερο κόσμο από ότι συνήθως και με περιοριστικά μέτρα, αλλά θα δώσει τη δυνατότητα σε 33.000 δρομείς να τρέξουν.

Οι διοργανωτές σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τον αγώνα με σταδιακές εκκινήσεις, στέλνοντας λίγους δρομείς στην αφετηρία κάθε φορά, κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Η διαδικασία, αυτή, όπως γίνεται κατανοητό, θα διαρκέσει αρκετές ώρες, αφού μιλάμε για 33.000 συμμετέχοντες.

Επιμέλεια κειμένου Γούλας Απόστολος