28/1/23

46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας

 Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 - Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά

Νέος χώρος, νέα διαδρομή, νέα απόσταση – Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας προκηρύσσει τον 46ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά.

Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Τουρισμού ενώ την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει η MyRace.

Ο αγώνας εδώ και τέσσερις δεκαετίες συμβάλλει καθοριστικά στη διάδοση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του τρεξίματος και συμμετέχουν δρομείς κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, ο αριθμός των οποίον αυξάνεται συνεχώς.

Νέα διαδρομή

Η Ιστορική αυτή διοργάνωση μέχρι πέρυσι διεξαγόταν στο Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά (Εκκίνηση-Τερματισμός) και η διαδρομή ήταν στο παραλιακό μέτωπο Ελληνικό – Γλυφάδα – Βουλιαγμένη.

Με δεδομένο ότι πλέον έχουν ξεκινήσει εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο για την ανάπλαση του ευρύτερου χώρου στο Ελληνικό, δεν υπήρχε η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε την διοργάνωση στο φυσικό της χώρο.

Έτσι φέτος η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά στην διαδρομή περιμετρικά του υδάτινου στίβου.

Νέος αγώνας 5χλμ.

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο, φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά και αγώνας 5χλμ. με ώρα εκκίνησης στις 12:30. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν δρομείς όλως των επιπέδων.