17/10/23

12ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ Δρόμος τσίπουρου και 3ος KERK ΄S MARATHON

 Παράλληλες εκδηλώσεις ΡΟΔΟΧΩΡΙ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ 2023

Φέτος,  οι εκδηλώσεις,του ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ   θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 26 Νοέμβρη 2023. Θέλοντας να κρατάμε ζωντανό το ενδιαφέρον των φίλων του ΔΡΟΜΟΣ του ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ  ανεβάζουμε την βασική διαδρομή των εκδηλώσεων σε ΗΜΙΜΑΡΑΘΏΝΙΟ έτσι ώστε να δένει με τον ΟΡ.ΜΑΡ.ΒΕΡΜΙΟΥ KERK’S MARATHON και δημιουργείτε μια τριάδα διαδρομών με προδιαγραφές.

Η διοργάνωση μας ,μαζι με το ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ ECO ROUTES που η 2nd Edition, θα γίνει στις 17-03-2024, θα αποτελέσει εναν συνδυασμό αγώνων, που θα βραβεύει τις καλύτερες σε αθροισμα χρόνου συμμετοχές και στις δύο εκδηλώσεις ,στις αντίστοιχες διαδρομές, Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου, με την ονομασία KERK’S CHARITY AWARDS. Τά έπαθλα των 3 πρώτων νικητών,του ΚΥΠΈΛΛΟΥ θα είναι είτε υλικά είτε χρηματικά και θα αντιπροσωπεύουν μια αξιόλογη αθλοθέτηση από τους χορηγούς της εκδήλωσης και θα ανακοινωθούν πριν τις 22-11-2023.

Για μια ακόμη χρονιά είμαστε κοντά σας για να σας οδηγήσουμε στα μονοπάτια της περιοχής μας, και να  χαρούμε όλοι μαζί την συνάντηση, για άθληση, περίπατο, και θα το γλεντήσουμε με χορό και τραγούδι και όλες τις μουσικές.παραδοσιακές λαικές και ροκ! Και φέτος  θα υπάρχει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗ και στις τρεις διαδρομές . Λόγω της οικονομικής κατάστασης και του αυξημένου κόστους θα καταβάλουμε προσπάθεια να κρατήσουμε το κόστος της συνδρομής σε λογικά επίπεδα, χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα των παροχών, προσφέροντας, το καλύτερα που μπορούμε. Στον κλασικό Δρόμο του Τσίπουρου προσθέσαμε 2,3 χιλιόμετρα και φέτος γίνεται ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ.Την παραμονή των αγώνων θα υπάρχει πάστα πάρτι για όλους τους αθλητές και παρουσίαση της προσωπικότητας του Κ. Λαζαρίδη με προβολή φωτογραφικού υλικού από την αθλητική του καριέρα, Στην πορεία και έως την διεξαγωγή της εκδήλωσης θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κι άλλα event


ΚΥΡΙΑΚΉ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ   ΩΡΑ 7,30ΠΜ ΕΩΣ 08,00 ΠΜ ΑΝΟΙΓΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΡΕΙΝ.ΜΑΡΑΘ.ΒΕΡΜΙΟΥ

1) 3οςΟΡΕΙΝΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΕΡΜΙΟΥ « ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ » 42.195 Μ ΥΨ:1563+ KERK’S MARATHON

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ :        09:00        ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ:  120 (εκατόν είκοσι)

Ο διαδρομή του μαραθωνίου θα ακολουθήσει ακριβώς το ίχνος αυτής του 2021 που άρεσε στην πλειοψηφία των συμμετεχόντων, και που σαν απόσταση , είναι από τις δημοφιλέστερες για τους δρομείς των μεγάλων αποστάσεων. Όπως ήδη είναι γνωστό, ονομάζεται και αφιερώνεται στη μεγαλύτερη δρομική προσωπικότητα της περιοχής μας κι έναν από τους σημαντικότερους μαραθωνοδρόμους της Ελλάδος, κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ μαραθωνίου από το 1977 με 02:20:15 στο Μπάρσλεϊ της Αγγλίας όπου κατετάγη 2ος γενικής και το κράτησε έως το 1982 όταν ο Κούσης  έκανε 2:14:36. Με ατομικό ρεκόρ 2:18:57 που ακόμα και σήμερα δεν είναι εύκολο για Έλληνες δρομείς, χάθηκε άδικα και απρόσμενα στις δεκαεπτά Φεβρουάριου του 2017 ημέρα Τετάρτη, από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα που έμελλε να είναι κι ο τελευταίος του.

Ο αγώνας θα ξεκινά από τη Μονή Αγ. Γεωργίου στο Ροδοχώρι Νάουσας ακολουθώντας δασικούς δρόμους και μονοπάτια μέτριας βατότητας. Θα κινηθεί σε κυκλική, σχετικά, πορεία περνώντας από πέντε χωριά της περιοχής και θα καταλήξει στο ίδιο σημείο. Απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και γι’ αυτό οι συμμετέχοντες πρέπει, να είναι 18+, να έχουν κάνει τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον έναν Μαραθώνιο ή έναν ορεινό αγώνα πάνω από 20 χλμ. Θα υπάρχει νερό κάθε 5χλμ (μπουκάλι ή φυσικό τρεχούμενο) και στα ανάλογα σημεία  της διαδρομής, τροφοδοσία ανά 5χλμ με (τζελ, αλμυρά, κόλα ,ισοτονικά). Γενικά θα προσπαθήσουμε να παρέχουμε ότι χρειάζεται ένας μαραθώνιος, ώστε να μην χρειάζεται να κουβαλά επιπλέον υλικά ο δρομέας. Διάρκεια 7 ώρες και 30 λεπτά. Θα βραβευθούν οι εξη (6) πρώτοι άνδρες και οι έξη (6)πρώτες γυναίκες, με έχτρα αναμνηστικά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 35-49, 50-64, 65+ ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΦΎΛΑ

Στην πορεία θα δοθούν λεπτομερής περιγραφές και κανόνες για όλα όσα χρειάζεται ο αγώνας. Θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες  , και ένα ποτήρι  κρασί.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ:  Μετάλλιο που στην μία όψη θα φέρει την προσωπογραφία  του Κυριάκου, και από την άλλη τον τίτλο του αγώνα, που  ονομάζεται  KERK ‘ S   MARATHON,  από το  όνομα που ήταν γνωστός, στους φίλους του, στο εξωτερικό αλλά και εδώ στην Ελλάδα. Αναμνηστικό , Μ/Μ μπουφάν-πανωφόρι με επένδυση και αποσπόμενη  κουκούλα και διακριτικό κέντημα KERK’S MARATHON ,σάκος, και η κλασική συλλεκτική φιάλη  τσίπουρο !

ΕΓΓΡΑΦΕΣ : 15/10/2023. Και Ώρα  21.00    ΕΩΣ   15/11/2023 και ώρα 24.00  ή με την συμπλήρωση 120 συμμετοχών 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΩΡΑ 10.15 ΕΚΚΙΝΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ  ΕΩΣ 150

  1. Ο  καθιερωμένος πλέον αγώνας του ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ γίνεται 21.095 μέτρων και υψομετρική 980+, με την ονομασία «12ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΏΝΙΟΣ του ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ» και ώρα εκκίνησης την 10:15. Θα δοθούν μετάλλια σε όλους τους τερματίσαντες, το τεχνικό  μπλουζάκι του αγώνα, ξεχωριστό όπως πάντα και το μετάλλιο που θα ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία σαν αυτή των προηγουμένων χρόνων, σάκος και η κλασική συλλεκτική φιάλη  τσίπουρο ! Η διαδρομή είναι η ίδια όπως διαμορφώθηκε το 2021 με τηνπροσθήκη 2.800 μ. στο 6ο χλμ της παλιας διαδρομής και θα την συναντά πάλι στο 6,5 χλμ και θα συνεχιζει όπως η παλιά.Το καινούργιο κομμάτι προσθέτει όμορφη διαδρομήμε μονοπάτια δίπλα σε ρυάκια και μέσα σε δάσος.Προσθέτει και 250+ υψομετρική που κάνει την διαδρομή πιό απαιτητική και συγχρνως ενδιαφέρουσα. Θα ενημερωθείτε σχετικά στη σελίδα μας για τα υψομετρικά, το ίχνος  και τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι συμμετέχοντες.Οι πρώτοι θα καταγράψουν και νέο ρεκόρ διαδρομής αφού θα είναι η πρώτη σαν ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ και θα αποτελέσει κριτήριο για το κυπελλο που θεσπίζεται σε συνδυασμό με τον αγώνα PLATANAKIA ECO ROUTES  17-03-2024 στην ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΗ ΑΠΌΣΤΑΣΗ με extra έπαθλο 🏆 που θα προκύψει από τον συνολικό χρόνο και στούς δύο αγώνες.Το έπαθλο θα είναι είτε χρηματικό είτε υλικό ανάλογης αξίας και θα ανακοινωθεί πριν την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα από τον χορηγό και θα αφορά τους τρεις προτεύσαντες ,με την απαραίτητη προυπόθεση να λαβουν μέρος και στους 2 αγώνες.

Θα βραβευθούν οι έξη (6) πρώτοι άνδρες και οι έξη (6)πρώτες γυναίκες (Οι πρώτοι γενικής δεν μπαίνουν και στις κατηγορίες) και οι πρώτοι των κατηγοριών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 35-49, 50-64, 65+ ΚΟΙΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΦΎΛΑ.

Θα γίνουν και βραβεύσεις σε κατηγορίες ανάλογα της συμμετοχής, που θα ανακοινωθούν επί τόπου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΩΡΑ 10.15 ΕΚΚΙΝΗΣΗ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ 60

Λαϊκός αγώνας 5.700 χιλιόμετρα με 250+υψομρτρική, τεχνικό μπλουζάκι, σάκος, μετάλλιο για όλους τους τερματίσαντες και η κλασική συλλεκτική φιάλη  τσίπουρο! Διαδρομή σχετικά άνετη για αρχάριους, απαραίτητα τα trail παπούτσια Θα ενημερωθείτε σχετικά.

Θα βραβευθούν οι έξη (6) πρώτοι άνδρες και οι έξη (6)πρώτες γυναίκες

Θα υπάρχει πρόχειρο γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες  και των ΤΡΙΏΝ διαδρομών,

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Μπορούν στους παραπάνω αγώνες να συμμετάσχουν ενήλικες από 18+ και πάνω αυστηρά. Μόνο στα 5.700μ μπορούν να συμμετέχουν ανήλικοι γυμνασιόπαιδες αυστηρά με την συνοδεία κηδεμόνα για όλη τη διαδρομή, ή με αποδεδειγμένη δρομική εμπειρία σε παρόμοιους αγώνες,(πχ δελτίο αθλητού και βεβαίωση του σωματίου η του ΣΕΓΑΣ).

Το κόστος συμμετοχής θα ανακοινωθεί με την έναρξη των εγγραφών που ορίζεται στις 15/10/2023. Και Ώρα  18.00   στο site www.fiftymilersrun.com . Τα ποσά πρέπει να καταβάλλονται  άμεσα με την εγγραφή  και εντός 24 ωρών. Η λήξη των εγγραφών θα γίνει στις 17/11/2023  και ώρα 24.00  για τους παραπάνω αγώνες , αυστηρά και δεν θα δοθεί καμία παράταση.

Οι λεπτομέρειες  της εκδήλωσης θα δίνονται στη διάρκεια και μέχρι τη λήξη  των εγγραφών. Άμεσα θα αναρτηθούν τα αναμνηστικά για κάθε διαδρομή, τα οποία σε περίπτωση ματαίωσης, αναβολής, αδυναμία προσέλευσης θα παραδοθούν στους δικαιούχους. Συνδρομές δεν επιστρέφονται εφ όσον προχωρήσει η παραλαβή-κατασκευή των αναμνηστικών.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΏΝΑΣ  ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΜΌΝΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΠΟ 1η έως τρίτη τάξη και από 4η έως 6η

ΛΕΠΤΟΜΈΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΠΟΥ ΑΡΧΊΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ 1/11/21   ΕΩΣ 20/11/21   

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ –  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Το οργανωτικό πλάνο το καλύπτουν ο  Γ.Α.Σ.   Ροδοχωρίου Νάουσας, μαζί με τον Σύλλογο Δρομέων «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ»,  σε συνεργασία με την Τοπική  κοινότητα Ροδοχωρίου, με τον ΣΕΒΑΣ Νάουσας, και την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΙΩΝ και την βοήθεια του Τσαγκερά  Γιώργου, και φυσικά την αμέριστη συμπαράσταση των εθελοντών που κάθε φορά στέκονται στο πλευρό μας.

Θα υπάρχει ειδική φόρμα δήλωσης εθελοντών που θα πάρουν μια Μ/Μ fleece-lined μπλουζα με φερμουάρ , με τα διακριτικά της διοργάνωσης, που πρέπει να φοράν για να ξεχωρίζουν και να παρέχουν άνετα τις υπηρεσίες τους, για αυτήν την δωδέκατη χρονιά, με περισσότερες απαιτήσεις που μας είναι πάνω από απαραίτητοι.

Τέλος για όλες τις λεπτομέρειες, αλλά και ότι καινούργιο προκύπτει θα υπάρχουν συνεχείς ανακοινώσεις στην σελίδα μας www.fiftymillersrun.com  καθώς και στα Μ.Μ.Ε  Θα αφορούν λίστες συμμετοχών , περιγραφές των διαδρομών και χάρτες, υψομετρικά, χορηγοί, πληροφορίες για διαμονή  για όσους το επιθυμούν, τρόποι πρόσβασης για όσους έρθουν για πρώτη φορά, και μην ξεχνάτε!!!!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ.ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ  ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ      ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΕΡΑ

ΜΕ ΤΟΝ KERK ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ

ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ