20/10/14

Οι συμμετοχές του Συλλόγου

Οι αθλητές του Συλλόγου που έτρεξαν
στον 3ο Εορδαικό Ημιμαραθώνιο.
Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο 3ος Εορδαικός ημιμαραθώνιος. Ο αγώνας έγινε με επιτυχία και σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών. Για το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας έλαβαν μέρος και τερμάτισαν επιτυχώς οι αθλητές: Δράμης Κων/νος, Νάτσιος Αντρέας, Δημόπουλος Αθανάσιος και Γουναράς Δημήτριος.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Φάληρο ο αγώνας Cardiorun. Συνολικά υπήρχαν δύο αποστάσεις, 8χλμ και 3χλμ. Για το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας έλαβε μέρος και τερμάτισε επιτυχώς ο αθλητής Χατζηγιάννης Γεώργιος και στις δύο διαδρομές (στη διαδρομή των 3 χλμ τερμάτισε 3ος στη γενική κατάταξη).

Ενώ για 5η φορά πραγματοποιήθηκε το Sfendami Adventure Experience. Σε αυτό τον ορεινό αγώνα τρεξίματος έλαβαν μέρος και τερμάτισαν επιτυχώς, για το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας οι Γραμματικός Δημήτρης και Παζιάνας Νίκος.

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε το Run Greece στην πόλη της Πάτρας. Οι αγώνες ήταν 5 χλμ και 10 χλμ. Για το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας έλαβε μέρος και τερμάτισε επιτυχώς στον αγώνα των 5 χλμ ο Χατζηγιάννης Γεώργιος (2ος στη γενική κατάταξη), ενώ έτρεξε και στον αγώνα των 10 χλμ όπου και τερμάτισε 2ος στη γενική κατάταξη και σε αυτό τον αγώνα.

Επίσης, την ίδια μέρα, στη γειτονική Κατερίνη, έγινε για 3η χρονιά ο αγώνας ‘Τρέχω για την Κατερίνη’ συνολικής απόστασης 8 χλμ. Για το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας έλαβαν μέρος και τερμάτισαν επιτυχώς οι εξής αθλητές και φίλοι: Νάτσης Νίκος, Μεζήνης Οδυσσέας, Πητσοδήμος Βασίλης, Ματσούκας Χρήστος, Μπρουζιούτης Πέτρος, Παπαστεργίου Κων/νος, Καρβέλος Γιάννης και Μπάρα Δήμητρα.

Η ομαδική αποστολή του Συλλόγου πριν την αναχώρηση για τον 3ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης.
Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε για 3η χρονιά με μεγάλη επιτυχία ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο παράλληλος αγώνας 5 χλμ. Ο αγώνας είχε ρεκόρ συμμετοχών αφού συνολικά και στους δύο αγώνες οι συμμετοχές έφτασαν τις 15.500. Ο αγώνας αποτέλεσε πραγματικά μια μαγική εμπειρία για όσους συμμετείχαν. Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας πραγματοποίησε ομαδική αποστολή με πολυάριθμη αποστολή. Στον ημιμαραθώνιο έλαβαν μέρος και τερμάτισαν επιτυχώς οι εξής αθλητές και φίλοι του Συλλόγου: Χατζηγιάννης Γεώργιος (3ος στη γενική κατάταξη)Γούλας Απόστολος, Παπαθανασίου Ελευθέριος, Δράμης Κων/νος, Τσολάκης Τάσος, Σεϊτανίδης Γεώργιος, Αργυρούλης Ιωάννης, Χατζηιωάννου Ιωάννης, Μαγαλιούλης Αγαμέμνων, Γούλας Νικόλαος, Παζιάνας Νικόλαος, Ρίζος Ματθαίος, Δημόπουλος Αθανάσιος, Μπαλογιάννης Νικόλαος, Σιμούλης Θωμάς, Γραμματικός Δημήτριος, Σκρούμπης Ιωάννης, Φλώρος Γεώργιος, Μπρούτσος Βασίλειος, Νάτσης Νικόλαος, Βολιώτης Θωμάς, Ανεστόπουλος Μιχάλης, Μπέλτσιος Βασίλειος, Γκαρανές Σταύρος, Γκέκας Χαράλαμπος, Χατζηκυριάκος Πρόδρομος, Βλαμούλης Ιωάννης, Πέτρου Ιωάννης, Λίτσιος Δημήτριος, Γκισάκης Ιωάννης, Σελίνης Ιωάννης, Τσινίκου Δήμητρα, Φαλτσής Βασίλειος, Παπακώστας Αθανάσιος, Παρίσης Γεώργιος, Μπουχουρίδης Πραξιτέλης, Πιτσοδήμος Βασίλειος, Βασιλείου Ηλίας, Παπακωνσταντίνου Βασίλειος, Παπαδημητρίου Σπύρος, Μπούχτης Αθανάσιος, Δρόσος Αθανάσιος, Καρβέλος Ιωάννης, Αντωνίου Γεώργιος, Αγραφιώτης Δημήτριος, Κράιας Παναγιώτης, Χλουβεράκης Μιχάλης, Μπάγκας Χαράλαμπος, Κράιας Ιωάννης, Δοξαράς Γεώργιος, Μπούτλας Χρίστος και Τσιώνης Γεώργιος.

Ενώ στον αγώνα των 5 χλμ έλαβαν μέρος και τερμάτισαν επιτυχώς οι: Μπλιάτσου Ανδρονικη, Ζουμπελούλη Ελπινίκη, Γεροπούλου Ελένη-Γεωργία, Κώστα Βασιλική, Καναβούρα Μαρία, Αγγελακοπούλου Ιουλία, Τεληγιαννίδου Αγγελική, Ξηροκώστας Ιωάννης και Φακά Δήμητρα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΣΛΜΑ-Υ Ν.Γούλας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Α. Γούλας με τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τον αθλητή του Συλλόγου μας Χατζηγιάννη Γιώργο 3ο στη γενική κατάταξη του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Μαγγίνα νικητή του αγώνα. 
Σε αυτό το σημείο το Δ.Σ. του Συλλόγου θέλει να συγχαρεί τον αθλητή του Χατζηγιάννη Γεώργιο, ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση της γενικής κατάταξης, συναγωνιζόμενος με αρκετούς επαγγελματίες αθλητές, στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, όπου έλαβαν μέρος περισσότεροι από 3000 αθλητές.

Ενώ, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε για 39η χρονιά ο Mαραθώνιος του Άμστερνταμ, στην Ολλανδία. Ο αγώνας είχε ρεκόρ συμμετοχών με περισσότερους από 16000 αθλητές να δηλώνουν για το αγώνισμα του μαραθωνίου. Για το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας έλαβε μέρος και τερμάτισε επιτυχώς ο αθλητής  Κοσμάς Παναγιώτης.


ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία αθλητική ημερίδα με θέμα ‘Άσκηση και Υγεία’, στο αμφιθέατρο της Ιατρικής σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου. Το ενδιαφέρον του κόσμου για θέματα υγείας και άσκησης είναι έντονο, αφού η προσέλευση τόσο των μελών του Συλλόγου μας, όσο και των συμπολιτών μας ήταν μεγάλη. Την ημερίδα συντόνιζαν οι ΚΙ Γουργουλιάνης και Α. Γούλας και περιλάμβανε τα εξής θέματα: Άσκηση στην Τρίτη Ηλικία, Γ. Ραχιώτης, Επ. Καθηγητής ΠΘ, Καρδιοπάθειες και Άσκηση, Γρ. Γιαμούζης, Επ. Καθηγητής ΠΘ, Εργοσπειρομετρία – Εκτίμηση της ικανότητας για άσκηση Ελένη Καρέτση, Επίμ. Β’ Πνευμονολογική Κλινική ΠΘ, Άσκηση σε συνθήκες ρύπανσης, Ζ. Δανιήλ, Αν, Καθηγήτρια ΠΘ.

Αυτό που τονίστηκε από τους ομιλητές είναι ότι η άσκηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την υγεία. Είναι τρόπος ζωής και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Η εκδήλωση ενημέρωσε τους αθλούμενους για τις ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης που επικρατούν τα τελευταία χρόνια όπως η εισπνοή αιθαλομίχλης που συμβαίνει τους τελευταίους χειμώνες, την άσκηση στην Τρίτη Ηλικία, ιδιαίτερα όταν είναι επίπονη η συνύπαρξη καρδιοπαθειών και τις προληπτικές εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβληθεί ο αθλούμενος για την εκτίμηση της φυσικής του ικανότητας.

Αθλούμενοι και μη κάθε ηλικίας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την αθλητική ημερίδα "Άσκηση και Υγεία", στο αμφιθέατρο της Ιατρικής σχολής στην πλατεία Ταχυδρομείου.