13/10/15

Η συνέντευξη τύπου του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών

Την περασμένη Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου. Τα νούμερα τα οποία ανακοινώθηκαν πλέον και επίσημα για τους αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή είναι πραγματικά εντυπωσιακά. 43.000 δρομείς αναμένεται να πάρουν μέρος στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και τους παράλληλους αγώνες.

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και φέτος, όπως κάθε χρόνο, θα δώσει δυναμικό παρών με πολυάριθμη αποστολή στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός για τη χώρα μας. Μάλιστα ρεκόρ συμμετοχών είχαμε και για το Σύλλογό μας, με τις δηλώσεις φέτος να ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα στο αγώνισμα του Μαραθωνίου δήλωσαν συμμετοχή 114 αθλητές, 1 αθλητής στο δυναμικό βάδισμα, 31 αθλητές στο αγώνισμα των 10 χλμ και 12 αθλητές στο αγώνισμα των 5 χλμ. Συνολικά 158 αθλητές δήλωσαν συμμετοχή σε όλα τα αγωνίσματα, ενώ αρκετοί αθλητές εξέφρασαν επιθυμία εκπρόθεσμα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αθλητές του Συλλόγου μας, με τη συμμετοχή τους και σε αυτό τον αγώνα στηρίζουν ευαγή ιδρύματα της χώρας μας. Μάλιστα φέτος, ένα εξ αυτών είναι το ίδρυμα Αριστέας της πόλης μας, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο μαζικός αθλητισμός έχει πολλαπλά οφέλη, πέραν του ατόμου και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.