7/10/15

Συνέντευξη του Νίκου Τσικούρα στο Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας

Ο Νίκος Τσικούρας, πρώτος στον 3ο Αχίλλειο Άθλο, ημιμαραθώνιο δρόμο στα Φάρσαλα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015. 
Πριν λίγες μέρες συναντήσαμε τον Τυρναβίτη αθλητή Νίκο Τσικούρα και συζητήσαμε για τους στόχους του για τη φετινή χρονιά. Ο Νίκος, μένει και προπονείται μόνιμα στον Τύρναβο και όπως μας είπε και ο ίδιος οι δυσκολίες στην προπόνηση που αντιμετωπίζει είναι πολλές. Αυτό δε τον εμπόδισε βέβαια την Κυριακή στον 3ο Αχίλλειο Άθλο να πετύχει ατομικό ρεκόρ και πολύ καλή επίδοση. Η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος το τελευταίο διάστημα έχει διακριθεί σε όλους τους αγώνες που συμμετείχε (6ο Ιπποκράτειος, Αγιόκαμπος κ.α.), δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Νίκο, πριν από λίγες μέρες συμμετείχες στον 3ο Αχίλλειο Άθλο, όπου και έδειξες ότι είσαι σε πολύ καλή κατάσταση. Κέρδισες άνετα τον αγώνα πραγματοποιώντας και προσωπικό ρεκόρ. Ποιός είναι ο στόχος σου τώρα;

Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για τα καλά σας λόγια. Προετοιμάζομαι καθημερινά για τον κλασσικό μαραθώνιο της Αθήνας εδώ και 4 μήνες.  Ο αγώνας ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας και ήθελα να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Ο προπονητής Γιάννης Περήφανος και Μανώλης Χάντζος μου είχαν βάλει κάποιο χρονικό όριο ανά 5 χλμ και τα πέρασα άνετα σε άριστη κατάσταση και ο χρόνος που έκανα με άφησε πολύ ικανοποιημένο για την συνέχεια της προετοιμασίας. 

Ο στόχος μου για τον ΑΜΑ είναι αρχικά να βελτιώσω το προσωπικό μου ρεκόρ και την θέση μου στην γενική κατάταξη.

Ο Νίκος Τσικούρας ήταν πρώτος στον 6ο Ιπποκράτειο δρόμο 10 χλμ το Μάιο του 2015. 
Στη διαδρομή του 6ου Ιπποκράτειου αγώνα.  
Μένεις μόνιμα στον Τύρναβο, μια επαρχιακή πόλη. Πες μας λίγα λόγια για την καθημερινότητά σου στην προπόνηση.

Δεν υπάρχει καμία υποδομή στην πόλη που ζω. Το δημοτικό στάδιο είναι σε άθλια κατάσταση, δεν υπάρχει ταρτάν, δεν υπάρχει ούτε αίθουσα για βάρη.

Η προπόνηση μου γίνεται στους επαρχιακούς δρόμους με μεγάλο κίνδυνο για τραυματισμό από τα αυτοκίνητα!!! Και αυτοσχεδιάζω για την ενδυνάμωση μου και τα υπόλοιπα.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια έπαιζες ποδόσφαιρο, ενώ τελικά σε κέρδισε το τρέξιμο. Τι θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να ξεκινήσει το τρέξιμο; 

Ασχολήθηκα πολλά χρόνια με το ποδόσφαιρο. Έτρεξα μια χρονιά στο γύρο πόλης Τυρνάβου και εκεί με ανακάλυψε ο κ. Καραΐσκος, προπονητής του Γ.Σ. Τυρνάβου και από εκεί και πέρα ασχολήθηκα εντατικά με το τρέξιμο και με κέρδισαν οι μεγάλες αποστάσεις! Μετά από 1 χρόνο πήρα μεταγραφή στο Γ.Σ. Γλυφάδας.

Το τρεξιμο ειναι μεταφορά της ζωής, ότι δίνεις παίρνεις, σε μαθαίνει να παλεύεις μόνος με κάθε δυσκολία και εμπόδιο που θα παρουσιαστεί μπροστά σου.
Διαμορφώνεις χαρακτήρα.

Νίκο σε ευχαριστούμε και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στους στόχους σου. Το αξίζεις.

Και εγώ σας ευχαριστώ.

Συνέντευξη του Νίκου Τσικούρα στον Απόστολο Γούλα για το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας

Ο Νίκος στις προπονήσεις του.