31/1/17

1ος Ημιμαραθώνιος Ισθμός- Κόρινθος

Όμιλος Δρομέων Κορινθίας «Εφυραίοι Ωκύποδες»

Ο σύλλογός μας «Εφυραίοι Ωκύποδες» αποφάσισε ύστερα από Δ.Σ. και Γενική Συνέλευση να διοργανώσει ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου στην πόλη της Κορίνθου.

Συνδιοργανωτής θα είναι ο Δήμος Κορινθίων.

Ο αγώνας αυτός θα ονομάζεται «1ος Ημιμαραθώνιος Ισθμός- Κόρινθος». Η ημερομηνία διεξαγωγής θα είναι η 30/04/2017. Θα βασίζεται στο ιστορικό και γεωπολιτικό γεγονός της έναρξης των εργασιών της διάνοιξης της διώρυγας του Ισθμού τον Απρίλιο του 1892. Έγινε κυρίως για να διευκολύνει σε χρόνο και χρήμα τη ναυτιλία και τις μεταφορές εμπορευμάτων μέσω θαλασσών, ενώνοντας Σαρωνικό με Κορινθιακό.


Η διαδρομή θα είναι η εξής: Θα ξεκινήσουμε πριν τη διώρυγα του Ισθμού. Θα περάσουμε πάνω από τη διώρυγα και τρέχοντας στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, θα κατευθυνθούμε προς τον περιφερειακό δρόμο της Κορίνθου. Εκεί που ο δρόμος αυτός πάει προς Τρίπολη εμείς θα στρίψουμε δεξιά, προς Κρητικά Αρχαίας Κορίνθου. Στην οδό Εφύρας θα στρίψουμε δεξιά και αμέσως μετά αριστερά, για να διασχίσουμε κάθετα τη γέφυρα της πρώης σωληνουργίας και νυν Σκλαβενίτη. Θα τρέξουμε γύρω από τη βιομηχανική ζώνη Κρητικών Αρχαίας Κορίνθου και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την παλιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών. Τέλος, βγαίνοντας σε αυτήν, θα στρίψουμε δεξιά και θα κατευθυνθούμε απ΄αυτής προς το κέντρο της Κορίνθου, όπου και θα τερματίσουμε.

Ο αγώνας αυτός θα έχει την κάλυψη της Τροχαίας Κορίνθου και του ΕΚΑΒ του Νοσοκομείου Κορίνθου. Παρ΄όλα αυτά οι δρομείς που θα συμμετέχουν οφείλουν να έχουν κάνει τις κατάλληλες εξετάσεις, καθώς επίσης θα τρέξουν με δική τους ευθύνη.
Ανακοινώσεις για λεπτομέρειες του αγώνα, καθώς και φόρμα εγγραφών θα ανακοινωθεί προσεχώς στο internet, στο καλεντάρι αγώνων.
                                               
                                                         Ο Πρόεδρος του Συλλόγου,
                                                                  Μάκης Σαγρέδος