21/12/17

Κοινωνική Ευθύνη Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας


Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας πέρα από την πλούσια και έντονη αθλητική δραστηριότητα που έχει με πολυάριθμες μαζικές αθλητικές αποστολές σε Ελλάδα και εξωτερικό τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει και έντονη κοινωνική δράση. Όλο αυτό το διάστημα έχει υποστηρίξει πολλά ευαγή ιδρύματα και φορείς του Νομού Λάρισας και της Ελλάδας γενικότερα μέσα από τις δράσεις του.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που έχει καλλιεργήσει και αναπτύξει, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας απέκτησε έναν αυτόματο φορητό απινιδωτή τον οποίο θα τον θέτει προς διάθεση σε εκπαιδευμένους εθελοντές με γνώση καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (κατόχους πιστοποίησης χρήσης απινιδωτή) για τις αθλητικές διοργανώσεις του αλλά και για όπου χρειαστεί στο Νομό Λάρισας.

Τι είναι ο απινιδωτής;
Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή για την επανέναρξη της λειτουργίας της καρδιάς μετά από καρδιακή ανακοπή. Χρησιμοποιείται στις μονάδες εντατικής θεραπείας, στα χειρουργεία, σε οχήματα υπηρεσίας διάσωσης, αεροδρόμια, καταστήματα τραπεζών, εστιατόρια, γήπεδα και άλλους χώρους όπου συνωστίζονται άνθρωποι. Είναι εύκολος για χρήση από μη επαγγελματίες του τομέα υγειονομικής περίθαλψης.