1/7/20

Μαραθώνιος Αθηνών 2020 - Ανακοίνωση για τους αγώνες

Κοινοποιούμε στα μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από τη διοργάνωση του ΑΜΑ 2020, με βάση τα νέα δεδομένα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες θα επανέλθουμε με νεώτερη ανακοίνωση.

Για το ΔΣ του ΣΜΝΛ 

ο πρόεδρος

Γούλας Απόστολος


'Το Γραφείο Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ συνεχίζει κανονικά την προετοιμασία για τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 2020 που θα πραγματοποιηθεί 7 & 8 Νοεμβρίου 2020, αφήνοντας πίσω του τη δύσκολη περίοδο που προηγήθηκε.

Με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου Εκτός Σταδίου που κατέθεσε ο ΣΕΓΑΣ και εγκρίθηκε από την Υγειονομική Υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και όλους τους αρμόδιους φορείς, σχεδιάζουμε τη διοργάνωση ενός αγώνα με γνώμονα την ασφάλεια των δρομέων μας, αλλά και του ευρύτερου κοινού, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας και τα ισχύοντα Πρωτόκολλα.

Στο πλαίσιο αυτό, 
ο Μαραθώνιος Αθήνας 2020 θα περιλαμβάνει τους εξής αγώνες-διαδρομές:

·         Μαραθώνιος Δρόμος – Οι συμμετέχοντες δρομείς στον Μαραθώνιο Δρόμο θα κατανεμηθούν σε δύο διαφορετικούς αγώνες Μαραθωνίου Δρόμου (Α & Β) με 5.000 συμμετέχοντες έκαστος και διαφορά μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων τους. Η κατανομή των δρομέων στους δύο αγώνες και στο ανάλογο block εκκίνησης θα γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή. Σημειώνεται ότι ο Μαραθώνιος Δρόμος θα διεξαχθεί την Κυριακή 08 Νοεμβρίου, ενώ οι ακριβείς ώρες εκκίνησης θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
·         Αγώνας Δρόμου 10χλμ –  Το Σάββατο 07 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες στα 10χλμ θα κατανεμηθούν επίσης σε δύο διαφορετικούς Αγώνες 10χλμ (Α & Β) με 5.000 συμμετέχοντες έκαστος και διαφορά μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων τους.
·         Αγώνας Δρόμου 5χλμ ZERO WASTE FUTURE – Η ίδια λογική με αυτή που αναφέρεται παραπάνω για τα 10χλμ θα ακολουθηθεί και για τους συμμετέχοντες στα 5χλμ την Κυριακή 08 Νοεμβρίου. Θα υπάρξουν δηλαδή δύο Αγώνες 5χλμ (Α & Β) με 5.000 συμμετέχοντες έκαστος, όπως και για τους άλλους αγώνες, και διαφορά τουλάχιστον μιας ώρας μεταξύ των εκκινήσεων τους.
·         Κατά τη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας 2020 δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος - και μόνο - οι Αγώνες Παιδιών (τόσο στη διαδρομή όσο και στο Παναθηναϊκό Στάδιο) και ο Αγώνας Special Olympics Hellas.
Όπως αντιλαμβάνεστε, τα όρια εγγραφών για όλους τους αγώνες της φετινής διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας έχει μειωθεί.'