8/7/20

3ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ SARANTAPORO MOUNTAIN RUN


3ος ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ SARANTAPORO MOUNTAIN RUN


Αγαπητοί φίλοι και συναθλητές,
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα  ΄΄SARANTAPORO MOUNTAIN RUN’’ ύστερα από συνεχή επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Ελασσόνας, όπως επίσης λαμβάνοντας υπόψιν την επιτυχία και το αντίκτυπο του αγώνα στην τοπική κοινωνία, αποφάσισε την διεξαγωγή του την Κυριακή 2 Αυγούστου 2020.

Αγώνας 10km 2/8/2020 ΩΡΑ 18:30
Όριο συμμετοχών: 150 άτομα
κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ
Παιδικός αγώνας 2/8/2020 ΩΡΑ 18:00
Όριο συμμετοχών: 70
Κόστος συμμετοχής: δωρεάν
Τρόπος εγράφης- Δηλώσεις συμμέτοχης
Στον Ορεινό αγώνα των 10 χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν και ανήλικοι άνω των 16 ετών (γεννημένοι έως το 2004) με ευθύνη γονέων συμπληρώνοντας το έγγραφο υπεύθυνης δήλωσης που θα υπάρχει στη γραμματεία πριν από τον αγώνα και αφού ήδη έχουν εγγραφεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59
Η εγγραφή θα γίνει με υποβολή δήλωσης συμμετοχής για τον αγώνα, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Εγγραφές:

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ: ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΚ 40200
Για το πώς θα μας βρείτε ακολουθήστε το παρακάτω link:

COVID 19
Όπως ολοι καταλαβαίνουμε ο αγώνας τρεξίματος θα είναι εναρμονισμένος με το υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων τρεξίματος  εκτός σταδίου της γενικής γραμματείας αθλητισμού. Αυτό σημαίνει ότι ολοι οι εθελοντές μας θα φοράνε μάσκες και γάντια και ότι προϊόντα δοθούν στους αθλητές θα είναι μετα από διήμερη καραντίνα. Οι αθλητές θα πρέπει να ολοκληρώσουν την εγγραφή και την πληρωμή τους ηλεκτρονικά, στην γραμματεία θα δίνονται μόνο τα νούμερα και τα chip χρονομέτρησης. Η παραλαβή των αριθμών και chip του παιδικού αγώνα θα πρέπει να γίνεται με παρουσία του κηδεμόνα.
Πληροφορίες – Διαδρομή αγώνα
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:30. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα πριν την εκκίνηση, στην Πλατεία του Σαρανταπόρου για να παραλάβουν το φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής και το ηλεκτρονικό τσιπ της χρονομέτρησης..
Χώροι στάθμευσης των οχημάτων με τα οποία θα μεταβούν οι αθλητές και συνοδοί τους στο Σαραντάπορο, ορίζονται οι δρόμοι και οι χώροι που βρίσκονται νότια της πλατείας, όπου και η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η πλατεία του Σαρανταπόρου.
Οι αθλητές διασχίζοντας το χωριό θα κατευθυνθούν νοτιοανατολικά, προς την πλευρά του γηπέδου του χωριού (υψόμετρο 780 μ.). Θα συνεχίσουν βορειοανατολικά και θα διέλθουν κάτωθεν του χώρου όπου βρίσκεται το μνημείο των εκτελεσθέντων από του Γερμανούς στις 19-1-1944 στη θέση «Μελίσσι», προς τη θέση «Αλή το Μνήμα» πάνω από την είσοδο  των Στενών του Σαρανταπόρου.
Εδώ οι αθλητές θα κάνουν αναστροφή προς «Μελίσσι» ξανά από την ίδια διαδρομή, για 1,5 χλμ περίπου. Στο σημείο όπου οι αθλητές επιστρέφουν προς «Μελίσσι», θα υπάρχει ειδική σήμανση  στη μέση του δρόμου, ώστε να αποφευχθεί οποιασδήποτε μορφής «μπέρδεμα» των αθλητών.
Από το «Μελίσσι» κατευθύνονται δυτικά προς τις θέσεις «Μέγας», «Παλιοχώραφο»,  «Παλιομανάστερο» και «Παλιοκκλήσι» (υψόμετρο 930 μ.).
Από «Παλιοκκλήσι» αναστροφή προς «Μπγιαδάκι» ( 600 μέτρα περίπου, όπου στη μέση του δρόμου θα υπάρχει σήμανση) με κατεύθυνση προς το σημείο τερματισμού, στην πλατεία.
Η διαδρομή από την εκκίνηση μέχρι το γήπεδο (1200 μέτρα) είναι σε άσφαλτο και κατηφορική, όπως και τα τελευταία 600 μέτρα από το «Μπγιαδάκι» μέχρι τον τερματισμό. Η υπόλοιπη διαδρομή (8,2 χλμ) είναι χωμάτινη σε ορεινό δρόμο, θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη και σε καίρια σημεία θα υπάρχουν εθελοντές για τις σταθμοί ανεφοδιασμού θα είναι εγκατεστημένοι στο 4ο χιλιόμετρο στη θέση «Αλή το Μνήμα», όπου και η αναστροφή της διαδρομής  και στο 7ο χιλιόμετρο στη θέση «Μέγας».
Στον τερματισμό θα υπάρχουν σταντ  με νερό, φρούτα και διάφορα εδέσματα.
Χρονικό όριο του Αγώνα είναι οι 2 ώρες. Πέραν του χρονικού ορίου των 2 ωρών, ο κάθε δρομέας θα  τρέχει με δική του ευθύνη.           
Ηλικιακές κατηγορίες
Άνδρες: Έως 34 ετών, 35-49, 50-59, 60+
Γυναίκες: Έως 29 ετών, 30-49, 50+           
Προϋπόθεση για να γίνει ηλικιακή κατηγορία είναι η συμμετοχή τουλάχιστον τεσσάρων αθλητών/αθλητριών.

Υγειονομική κάλυψη
Και στους δύο αγώνες θα υπάρχει πλήρης υγειονομική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα που οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου από μέρους των αγωνιζόμενων. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή ή αθλήτρια καθώς οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. Οι ανήλικοι αγωνίζονται με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
Χρονομέτρηση αγώνα
Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για τον αγώνα των 10 χλμ., ενώ τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο κατά την διάρκεια του αγώνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα chip της χρονομέτρησης μετά το τέλος του αγώνα θα παραδοθούν στη γραμματεία του αγώνα.
Τα αποτελέσματα και φωτογραφίες των αθλητών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου, καθώς και σε δρομικά sites.
Γενικές πληροφορίες για το Σαραντάπορο της Ελασσόνας.
Το Σαραντάπορο είναι χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, στα όρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αποτελούσε έδρα του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου, ενώ τώρα ανήκει στον διευρυμένο Δήμο Ελασσόνας. Βρίσκεται πάνω στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και απέχει 70 χιλιόμετρα από τη Λάρισα, 27 χιλιόμετρα από την Ελασσόνα και 55 χιλιόμετρα από την Κοζάνη. Είναι ευρύτερα γνωστό για την Ιστορική Μάχη του Σαρανταπόρου τον Οκτώβριο του 1912, η νικηφόρα έκβαση της οποίας οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας και στο διπλασιασμό της Ελλάδας. Οι συμμετέχοντες και φίλοι μπορούν να επισκεφτούν το μουσείο της μάχης Σαρανταπόρου που βρίσκεται στη θέση ΄΄Χάνη χατζηγώγου΄΄. Ανατολικά του χωριού δεσπόζει ο Όλυμπος και η θέα του από το Σαραντάπορο είναι εκπληκτική.
Πιστεύουμε πως οι δρομείς που θα τρέξουν στον αγώνα θα χαρούν αυτή τη συμμετοχή, αλλά και οι συνοδοί τους και οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο απόγευμα στο Σαραντάπορο, να επισκεφθούν τα γραφικά εξωκλήσια βόρεια του χωριού και να απολαύσουν τη δροσιά της βρύσης με το νερό που πηγάζει μέσα από το βουνό, στη θέση «Παλιομανάστερο». Η γιορτινή ατμόσφαιρα στην πλατεία το βράδυ, μετά τον αγώνα θα είναι το επιστέγασμα της ημέρας.
Για πληροφορίες που αφορούν τους αγώνες μπορείτε να απευθύνεστε στους:
ΚΑΡΑΓΚΟΓΚΟΣ ΦΩΤΗΣ τηλ. 6981896275
ΚΛΕΙΣΙΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ τηλ. 6974356969
ΒΑΙΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ τηλ. 6945627776
Όπως επίσης και στο facebook των συλλόγων και του αγώνα. 
Ο αγώνας είναι σε συνδιοργάνωση των συλλόγων ΄΄ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ΄΄ και ΄΄ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΙΤΩΝ΄΄ με την ευγενική χορηγία και συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλο τερματισμό.