3/7/20

5ος ΚΑΡΑΜΑΝΕΙΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

Ο ΣΔΥ Βόλου μας έστειλε την προκήρυξη του Καραμάνειου Ορεινού Αγώνα

ΠΡΟΚHΡYΞΗ

5ος ΚΑΡΑΜΑΝΕΙΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

εγγραφές: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=c7793002358bb8cf8e66a16da11d7265&l=GR&g=0"




Ο Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας Δρόμου επιστρέφει πλήρως ανανεωμένος, ενώ παράλληλα θα δώσει την ευκαιρία στους δρομείς και στους trail runners που για σχεδόν μισό χρόνο στερήθηκαν κάθε αγωνιστική δράση λόγω του covid, να επανέλθουν στους μέχρι πρότινος ρυθμούς. Παράλληλα ο αγώνας θα αποτελεί ένα προπονητικό τεστ για όσους θα αγωνιστούν μία βδομάδα μετά στον Faethon Olympus Marathon!


Ο αγώνας θα γίνει με την σφραγίδα και την εγγύηση του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάνα, και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).



Τόπος διεξαγωγής  Καταφύγιο Φυσιολατρικού Ομίλου ο « ΠΑΝ» στα Χάνια Πηλίου
Πως θα μας βρείτε: Ανηφορίζοντας τον κεντρικό οδικό άξονα προς τα Χάνια Πηλίου και αφού περάσετε το Χάνι του Ζαφείρη στα Χάνια στρίβετε αριστερά (υπάρχει πινακίδα στο αριστερό μέρος του δρόμου), μετά από περίπου 200μ στην πρώτη δεξιά  στροφή βρίσκεται το καταφύγιο. Παρκάρετε και ανηφορίζετε για 50μ το  καλντερίμι ως το καταφύγιο.



Φυσικά ο αγώνας θα γίνει προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις της εποχής για τον covid. Έτσι στην εκκίνηση οι δρομείς θα ξεκινούν ανά 30, με απόσταση ενάμισυ μέτρου μεταξύ τους εμπρός-πίσω-αριστερά-δεξιά, και χρονική απόσταση 5 λεπτών για την εκκίνηση του κάθε γκρουπ. Ο δρομέας κάθε γκρουπ θα ξεκινά ανά 5 δευτερόλεπτα, δηλαδή η εκκίνηση κάθε γκρουπ θα διαρκεί δυόμισι λεπτά. Στο έδαφος θα τοποθετηθούν αυτοκόλλητα με την ανάλογη απόσταση, στα οποία θα παίρνει θέση κάθε αθλητής. Αυτά κατόπιν θα αφαιρεθούν, με συνέπεια να μην υπάρξει κανενός είδους ρύπανση ή βάψιμο του οδοστρώματος. Στους σταθμούς λόγω του covid θα δίνεται μόνο σφραγισμένο νερό, και οι δρομείς οφείλουν να φέρουν μαζί τους ό,τι άλλο χρειάζονται.

Οι αγώνες θα είναι απόστασης 15.100 μέτρων (ώρα έναρξης 17.00) και 5.100 μέτρων (ώρα έναρξης 18.05). Θα έχουν ποσό συμμετοχής έκαστος, 5 ευρώ. Συνολικό όριο συμμετοχών και για τους δύο αγώνες ορίζεται ο αριθμός των 300 δρομέων ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Οι εγγραφές θα κλείσουν μόλις συμπληρωθούν 300 ολοκληρωμένες εγγραφές, και θα ακυρωθούν οι εκκρεμείς. Αν δεν έχουν συμπληρωθεί 300 εγγραφές, αυτές θα κλείσουν στις 27 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες και στους δύο αγώνες θα λάβουν το ειδικό κατασκευασμένο μετάλλιο, συλλεκτικό μόνο για τον αγώνα του 2020 εμπνευσμένο από το Σανατόριο Καραμάνη. T-shirts δεν θα δοθούν, για τη μείωση του κόστους συμμετοχής και του κόστους διεξαγωγής του αγώνα.

εγγραφές: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=c7793002358bb8cf8e66a16da11d7265&l=GR&g=0"


Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.


Η τελική κατάταξη - αποτελέσματα από κάθε απόσταση θα γίνουν γνωστά μόλις τερματίσουν όλοι οι δρομείς επειδή θα ληφθεί υπόψη ο καθαρός χρόνος κάθε δρομέα καθώς όλοι θα ξεκινήσουν σε διαφορετική ώρα. Δηλαδή αυτός που θα τερματίσει χρονικά πρώτος ενδέχεται να μην είναι ο νικητής του αγώνα, αν ξεκίνησε αρκετά νωρίτερα από άλλους δρομείς. Για αυτόν τον λόγο, κανένας αθλητής δεν χρειάζεται να βιαστεί να ξεκινήσει. Ο κανονισμός αυτός υπάρχει όπως και σε κάθε αγώνα, λόγω του covid.
Σηματοδότηση:

Η διαδρομή θα είναι άψογα σηματοδοτημένη με χαρτόνια που αφαιρεθούν μόλις λήξει ο αγώνας, ώστε να μην υπάρξει ρύπανση, καθώς και για να μην υπάρξει βάψιμο των δρόμων.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Άτομα ηλικίας κάτω των 18 μπορούν να συμμετέχουν με την συναίνεση των γονέων (σχετική υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει στον χώρο της γραμματείας), μόνο στον αγώνα των 5.100 μέτρων.
Γραμματεία

Αντί της παραδοσιακής γραμματείας, κάθε δρομέας θα παραλαμβάνει ατομικά τον αριθμό του όταν θα τον φωνάζουν, ενώ θα συμπληρώνει και το ανάλογο έντυπο για τον covid.


Πεζοπορία


Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία στις 17.00 με εκκίνηση από χώρο σε απόσταση 500 μέτρων μετά το Καταφύγιο του Πανός προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός με τους δρομείς. Η πεζοπορία κατευθυνθεί προς το Σανατόριο Καραμάνη και θα επιστρέψει κυκλικά ενώ θα έχει χρονική διάρκεια το ανώτερο 2 ωρών. Για την πεζοπορία δεν χρειάζεται να γίν0υν εγγραφές, και δεν υπάρχει ποσό συμμετοχής.

Παιδικοί αγώνες

Τα παιδιά των αθλητών και της περιοχής θα μετέχουν σε συμβολικό αγώνα 500 μέτρων, χωρίς κατάταξη. Θα μετέχουν σε ξεχωριστούς αγώνες ανά 8 παδιά και απόσταση 3 μέτρων μεταξύ τους στην εκκίνηση. Δεν χρειάζεται να γίνουν προεγγραφές για τους παιδικ0ύς αγώνες.


Απονομές

Στους αγώνες των 15.100 μέτρων και 5.100 μέτρων θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι νικητές και οι 3 πρώτες νικήτριες, σε άτυπο βάθρο και σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους έκαστος.

Άλλα δρώμενα

Μετά το τέλος του αγώνα θα προβληθεί ντοκιμαντέρ σε εξωτερικό χώρο στο Καταφύγιο του Πανός, για το Σανατόριο Καραμάνη. Θα υπάρξουν και άλλα δρώμενα, επίσης αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους από τον αφηγητή Γιάννη Προκοπίου. Τόσο για την προβολή του ντοκιμαντέρ όσο και για τα άλλα δρώμενα θα ακολουθούνται οι προϋποθέσεις που θα ισχύουν για τον covid όπως τους ορίζει η Πολιτεία, και αν οι όροι θα έχουν τότε αυστηροποιηθεί, δεν θα γίνουν.

Διαμονή

Οι δρομείς από άλλες πόλεις μπορούν να διανυκτερεύσουν μετά τον αγώνα στο Καταφύγιο του Πανός, με κόστος 5 ευρώ (τα παιδιά δωρεάν). Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα να μείνουν στο Πήλιο και να απολαύσουν και την Κυριακή τις ομοrφιές του βουνού, πχ το τρέξιμο κάτω από τις οξιές με μπάνιο στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Λόγω του περιορισμένου αριθμού δωματίων, πρέπει να γίνει κράτηση στο τηλ. 6974791886.

Επίσης όσοι θέλουν αντί του παραπάνω, θα στήσουν δωρεάν τη σκηνή τους στον προαύλιο χώρο του Καταφυγίου αρκεί επίσης να κάνουν τηλεφωνική κράτηση.
εγγραφές: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=c7793002358bb8cf8e66a16da11d7265&l=GR&g=0"

Έξτρα κανονισμοί για τον covid

Σε περίπτωση που η Πολιτεία την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (1 Αυγούστου 2020) θα έχει διαφοροποιήσει ή προσθέσει νέους κανόνες για τον c0vid που δεν ίσχυαν κατά τη δημοσίευση της προκήρυξης, θα υπάρξουν οι ανάλογες απαιτούμενες προσαρμογές στη διεξαγωγή του αγώνα.