4/5/21

SELF-RACES, εναλλακτικά κριτήρια συμμετοχής στον φετινό Mythical

 Μετά την κατάσταση που διαμορφώθηκε τους πρώτους μήνες του 2021 αλλά και ολόκληρο το 2020 από την πανδημία, με σημαντική απουσία αγώνων ορεινού τρεξίματος, ο κατάλογος των κριτηρίων για συμμετοχή στον φετινό Mythical συρρικνώθηκε σημαντικά. Αρκετοί αθλητές που σκόπευαν να αγωνιστούν μέχρι και τον Ιούνιο προκειμένου να συμπληρώσουν τους απαιτούμενους 400 πόντους, όριο συμμετοχής για τον Mythical, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον αέρα μη έχοντας επιλογές.

Προκειμένου να βοηθήσει αυτούς τους αθλητές να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, η διοργάνωση του Mythical αποφάσισε να υλοποιήσει μια πρωτοβουλία, τους “self-races”.

Τι είναι οι “self-races”; Έτσι θα αποκαλούνται οι ατομικές αγωνιστικές προσπάθειες, οι οποίες θα μπορούν να παρέχουν τα στοιχειώδη εχέγγυα αξιοπιστίας (αποδεικτικά στοιχεία από αναρτήσεις στις ψηφιακές πλατφόρμες προσπαθειών). Πιο κάτω οι λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι οποίες έχουν ως εξής:

  1. Η διαδικασία των self-races θα ισχύσει μόνο για τον Mythical του 2021. Ας σημειωθεί εδώ ότι για τους ίδιους (υγειονομικούς λόγους) το όριο πόντων είναι φέτος μειωμένο στους 400 πόντους, αντί για τους 500 που ισχύει κανονικά.
  2. Η ακρίβεια των στοιχείων αποδεικνύεται από τα δεδομένα της πλατφόρμας (Strava, Connect, Suunto κλπ) στο όνομα του ενδιαφερόμενου.
  3. Μπορεί να γίνει δεκτό ένα μόνο “self-race”.
  4. Πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί μετά την 23η Απριλίου 2021.
  5. Αποδεκτό “self-race” είναι αυτό που έχει μέγεθος μεταξύ 40 και 120 πόντων. O υπολογισμός γίνεται με τη γνωστή άθροιση μήκους & υψομετρικής (παράδειγμα: 30χλμ & 2000μ+ = 30+20(00) = 50 πόντοι)
  6. Η βαθμολογία της επίδοσης πρέπει να ξεπερνά τους 400 βαθμούς (HARTA). Η διοργάνωση αξιολογεί τις επιδόσεις!
  7. Για τους self-races δεν υφίσταται πριμοδότηση λόγω επίδοσης.
  8. Με τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού εγγραφών (250), η διαδικασία παύει να ισχύει.
  9. Τα self-races δεν έχουν καμία ισχύ για το 2022 ή για άλλον αγώνα που διοργανώνει η Olympus Trails.

Διαδικαστικά, ακολουθούνται τα εξής βήματα:

  1. Ο ενδιαφερόμενος στέλνει με email (info@omt100.com) το link της προσπάθειας (self-race) που θέλει να χρησιμοποιήσει ως κριτήριο, προς έγκριση
  2. Το self-race εξετάζεται άμεσα από τη διοργάνωση του Mythical. Εάν απορριφθεί, ο ενδιαφερόμενος ειδοποιείται και μπορεί να πραγματοποιήσει εκ νέου άλλη προσπάθεια. Εφόσον εγκριθεί, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει στη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση και εφόσον οι εγγραφές παραμένουν σε ισχύ, κάποιος μπορεί να αξιοποιήσει τις όποιες διεξαγωγές αγώνων στην περίοδο Μαΐου-Ιουνίου και να χρησιμοποιήσει έναν πραγματικό αγώνα ως κριτήριο συμμετοχής! Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, στις εγγραφές του Mythical οι επιδόσεις των αθλητών στους αγώνες-κριτήρια πριμοδοτούνται με βάση την επίδοσή τους, κάτι που σαφώς δεν συμβαίνει στα Self-Races της έκτακτης διαδικασίας.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις, επικοινωνείτε με την Olympus Trails στο info@omt100.com

 

Από τη διοργάνωση

Λιτόχωρο, 19.04.2021

Πηγή https://www.omt100.com/