25/8/14

Άγγελος Φέτσης 2014

«Αγγελος Φέτσης 2014»
Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος  και Διάθλου
ΠΑΡΓΑ 14  Σπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας συνδιοργανώνει με την Ολυμπιάδα Ιωαννίνων αγώνες ορεινού τρεξίματος  και διάθλου στην Πάργα  με την επωνυμία «Άγγελος Φέτσης 2014»  και είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Ολυμπιονίκη Άγγελου Φέτση, ο οποίος έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθηνών το 1896 και συνδέεται ιστορικά με την πόλη της Πάργας.

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα ορεινού τρεξίματος έχουν όλοι οι δρομείς που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και στον δίαθλο οι αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση, αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα (Δήλωση Συμμετοχής & Υπεύθυνη Δήλωση). Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η Υπεύθυνη Δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα

Ημερομηνία: Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014
  
Τόπος: Πάργα και Κεντρική Παραλία Πάργας (Κρυονέρι)

Πρόγραμμα Διοργάνωσης: Αγώνες Διάθλου: ώρα 16:45, τεχνική ενημέρωση στην εκκίνηση
Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος: ώρα 18:45, τεχνική ενημέρωση στην εκκίνηση

Ώρα αγώνα: 17:00μ.μ. 18:30 Αγώνες διάθλου και 19:00 Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος 7200 μ.

Ώρα προσέλευσης: 15:30μ.μ. 

Κανονισμοί Ορεινού Τρεξίματος 7200μ: Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ορεινού τρεξίματος έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση, αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα (Δήλωση Συμμετοχής & Υπεύθυνη Δήλωση). Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη η Υπεύθυνη Δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα.
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίζουν ομάδες εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται οτι πρέπει να κάνει άκρη για να προσπεραστεί θα πρέπει να μείνει στην εσωτερική πλευρά της πλαγιάς. Η διοργάνωση αναλαμβάνει την προμήθεια των αθλητών με νερό σε δύο σημεία της διαδρομής. Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Οι ενστάσεις για οποιονδήποτε λόγο γίνονται από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο 15 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η Επιτροπή Αγώνων αναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σε θέματα ασφάλειας, διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατα μήκος της διαδρομής όπως πλαστικά μπουκάλια ή πλαστικές συσκευασίες στερεάς τροφής. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας θα υπάρχει πλαστικός σάκκος απορριμάτων.

Διαδρομή 7200 μ: Ξεκινάμε από την κεντρική παραλία της Πάργας (Κρυονέρι) και κατευθυνόμαστε ανατολικά. Αφού συμπληρωθούν περίπου 1000 μέτρα σε άσφαλτο ξεκινάει μια ορεινή ανηφορική διαδρομή περίπου 250 μέτρων με αρκετή κλίση, ακολουθούν 1100 μέτρα που αποτελούνται από ευθείες και ανηφόρες-κατηφόρες με μικρή κλίση. Όταν συμπληρωθούν 2350 μέτρα βρισκόμαστε στη διασταύρωση του Λίχνου, στρίβουμε δεξιά και συνεχίζουμε για περίπου 800 μέτρα με ευθείες, ανηφόρες-κατηφόρες μικρής κλίσης. Μετά από αυτό ξεκινάει μια συνεχόμενη ανηφόρα 1200 μέτρων. Συνεχίζουμε με ευθείες, ανηφόρες-κατηφόρες για τα υπόλοιπα 500 μέτρα. Τα υπόλοιπα 2350 μέτρα είναι συνεχόμενη κατηφόρα με μικρές και μεγάλες κλίσεις. Τερματίζουμε στην παραλία Κρυονερίου.

Κανονισμοί Διάθλου:  Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης, με εγκεκριμένο μαγιό όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά στο Open Water, απλό κολυμβητικό μαγιό ή στολή τριάθλου (ξεχωριστή κατηγορία). Πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.) δεν επιτρέπονται, όπως και αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες). Πριν την εκκίνηση οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αλειφτούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν. 

Περιγραφή αγώνα: Μεγάλες σημαδούρες θα ορίζουν τη διαδρομή. Παραπλέον σκάφος θα δείχνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Στην περίπτωση, που κάποιος εκ των συμμετεχόντων νιώσει αδιαθεσία και δε μπορεί να συνεχίσει, κάνει νεύμα με το σκουφάκι του, ώστε να τον εντοπίσει το διασωστικό σκάφος και να τον περισυλλέξει. Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις αποστάσεις από τις οποίες ο κολυμβητής/τρια μπορεί να επιλέξει αυτή που επιθυμεί. Ο αγώνας περιλαμβάνει τις αποστάσεις των: α) Για αθλητές έως 16 ετών 600 κολύμπι και 1000 μ τρέξιμο β) για γυναίκες 600 μ κολύμπι και 1000 μ τρέξιμο γ) Για 16 ετών και άνω 600 κολύμπι και 5000 μ τρέξιμο.

Διαδρομή 5 χιλιομέτρων του διάθλου: Αφού τελειώσει το κολύμπι ξεκινάνε τα 5 χιλιόμετρα από την κεντρική παραλία της Πάργας (Κρυονέρι) και κατευθύνεται ανατολικά. Αφού συμπληρωθούν περίπου 1000 μέτρα σε άσφαλτο ξεκινάει μια ορεινή ανηφορική διαδρομή περίπου 250 μέτρων με αρκετή κλίση, ακολουθούν 1100 μέτρα που αποτελούνται από ευθείες και ανηφόρες-κατηφόρες με μικρή κλίση. Όταν συμπληρωθούν 2350 μέτρα βρισκόμαστε στη διασταύρωση του Λίχνου, στρίβουμε αριστερά, μπαίνουμε στο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Πάργα και διανύουμε τα υπόλοιπα 2650 μέτρα σε άσφαλτο και κατηφόρα που καταλήγει στον τερματισμό στην παραλία Κρυονερίου.

Χρονομέτρηση: Ηλεκτρονική

Εγγραφές: Την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας μία ώρα πριν την εκκίνηση, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους και να παραλάβουν το νούμερό τους.

Έπαθλα: Στους τρεις πρώτους/τες νικητές/τριες της γενικής κατηγορίας των 7200 μ και του διάθλου θα δοθούν κύπελλα. Επίσης θα δοθούν κύπελλα στους νικητές–τριες στην κατηγορία 40 έως 50 και κύπελλο στον πρώτο νικητή ή νικήτρια στην κατηγορία 50-60. Σε όλους τους άλλους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Κόστος συμμετοχής: Χωρίς κόστος.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα συμμετοχής στα e-mail: nauticalclubparga@hotmail.com έως την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014.
Ακολουθεί η φόρμα συμμετοχής


Δήλωση συμμετοχής  «Άγγελος Φέτσης 2014» ΠΑΡΓΑ 
*Παρακαλώ το πεδία να συμπληρωθούν με ΚΕΦΑΛΑΙΑ
Use only CAPITAL LETTERS
*Υποχρεωτικά πεδία (Necessary fields)

*'Oνομα(First Name):
*Επώνυμο(Last name):
'Oνομα Πατέρα(Father's name):
*Έτος Γέννησης(Birth Date):
*'Ανδρας(Man):         Γυναίκα(Woman): Λ,Ξ
*Σύλλογος(Club): ή
Οδός - Αριθμός(Street):
Πόλη(City):
T.K.(Postal Code):
Τηλέφωνο(tel.):
E-MAIL:
Επανάληψη E-MAIL:ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ: Συμμετέχω στον αγώνα δρόμου και στον δίαθλο «Άγγελος Φέτσης 2014» με την απόλυτη προσωπική μου ευθύνη έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν ότι είμαι ικανός για αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα, παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον του διοργανωτή για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος /και φωτογραφικού μου υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι αθλητές κάτω των 18 ετών να έχουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες και ότι έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις


Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωσή σας.