26/8/14

Τρέξε χωρίς Τερματισμό


Παρουσίαση Αγώνα “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”
1-3 Σεπτεμβρίου, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο αθλητισμός είναι πηγή ζωής για κάθε άνθρωπο που αθλείται. Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει πηγή ζωής και για τον… συνάνθρωπο μέσα από τον αγώνα “Τρέξε χωρίς Τερματισμό”, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα από 1 έως και 3 Σεπτεμβρίου και θα είναι ο μεγαλύτερος δωρεάν αγώνας δρόμου στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί για 48 ώρες χωρίς διακοπή μέσα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”.

Η πρωτοβουλία και η συνδιοργάνωση αυτού του μοναδικού για τα Ελληνικά δεδομένα αγώνα είναι του ιστορικού αθλητικού συλλόγου "Ερμής 1877" και της ΔΕΘ HELEXPO, ενώ η ανταπόκριση που βρίσκει από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι εντυπωσιακή καθώς οι προεγγραφές έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία κι ενώ ο καθένας μπορεί να συμμετέχει ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Τι θα συμβεί από το απόγευμα της Δευτέρας έως το απόγευμα της Τετάρτης; Ο κάθε συμμετέχων μπορεί να τρέξει όση ώρα θέλει, ότι ώρα θέλει χωρίς να τερματίσει. Δεν πληρώνει για τη συμμετοχή του, κι όμως χαρίζει χρήματα για ιερό σκοπό, την στήριξη του έργου τριών ιδρυμάτων και οργανισμών: Του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, του Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη και του Ορφανοτροφείου Θηλέων “Μέλισσα”.

Πως θα γίνει αυτό; Κάθε πολίτης που θα δηλώσει συμμετοχή, θα παραλάβει ένα φορητό chip για να χρονομετρείται ηλεκτρονικά. Για όση ώρα τρέχει ή περπατάει θα καταγράφεται στα chip η απόσταση που διανύει. Ειδικοί ηλεκτρονικοί αισθητήρες – καταμετρητές σε όλη τη διαδρομή θα καταγράφουν τα χιλιόμετρα, τα οποία μετατρέπονται σε χρήματα για τα τρία ιδρύματα.

Μιλώντας για τον πρώτο αγώνα “Τρέξε χωρίς Τερματισμό” ο Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO, κ. Αναστάσιος Τζήκας υπογράμμισε: “Πρόκειται για μια εξαιρετική ιδέα που παντρεύει τον αθλητισμό και την κοινωνική ευθύνη. Είναι πανελλήνια πρωτοτυπία, δεν έχει ξαναγίνει αγώνας δρόμου όπου μπορείς να τρέχεις όποτε θέλεις και αυτό να μετουσιώνεται σε χρήματα για ιδρύματα που προσφέρουν κοινωνικό έργο. Είναι πολύ σημαντικό να συμμετάσχουμε όλοι. Εμείς ως ΔΕΘ θα δώσουμε το έναυσμα. Καλούμε την πόλη να περπατήσει ή να τρέξει ότι ώρα θέλει! Ήταν καταπληκτικό που βρήκαμε τον τρόπο να “παντρέψουμε” τον αθλητισμό με μια ενέργεια κοινωνικής ευθύνης”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης εξήρε το έργο των τριών οργανισμών: “Η λογική του αγώνα όσο απλή είναι άλλο τόσο σημαντική γίνεται. Πρωταγωνιστές είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο. Η δική μας συμβολή είναι ελάχιστη σε αυτό που αυτοί οι άνθρωποι θυσιάζουν. Τα κάγκελα της ΔΕΘ έχουν πέσει, η Έκθεση είναι ανοικτή σε όλους και αυτός ο αγώνας αποτελεί πρόδρομο για την 79η ΔΕΘ. Θεωρούμε ότι φέτος θα είναι μια ΔΕΘ που δεν έχουμε ζήσει, θα υπάρχει μια… βεντάλια γεγονότων”.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και μέλος του Αθλητικού Συλλόγου Ερμής 1877, κ. Σπύρος Πέγκας τόνισε πως “υπάρχει πλέον ένα δραστήριο και καινοτόμο πνεύμα στη ΔΕΘ και είμαστε χαρούμενοι ως Δήμος. Είμαστε αρωγοί σε κάθε τέτοια ενέργεια και αυτό θέλουμε να το εκφράζουμε. Καλούμε όλον τον κόσμο να συμμετάσχει και να συμβάλλει στην δράση κοινωνικής αλληλεγγύης”.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ερμή 1877, κ. Λευθέρης Πλακίδας υποστήριξε: “Αναμένεται να συμμετάσχει πολύς κόσμος. Έχουμε ξεπεράσει τις 800 προεγγραφές. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο. Είναι τρομερή ευκαιρία για τον καθένα από μας να συμμετάσχει και να προσφέρει χωρίς το άγχος και την αγωνία του αποτελέσματος. Καλούμε όλον τον κόσμο. Η συμμετοχή είναι το πιο σημαντικό. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, ο καθένας μπορεί να εγγραφεί και να προσφέρει βοήθεια με το περπάτημα ή το τρέξιμό του”.

Παρούσες ήταν και οι εκπρόσωποι των τριών ιδρυμάτων, για τα οποία ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα τρέξει και θα περπατήσει. Η Πρόεδρος του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, κα. Ζωή Δανιηλίδου, η Διευθύντρια του Πολυϊατρείου Θεσσαλονίκη των Γιατρών του Κόσμου, κα. Σοφία Καρανέ και η Διευθύντρια του Ορφανοτροφείου Θηλέων “Μέλισσα”, Βασιλεία Μαύρου εξήγησαν τις δράσεις των τριών ιδρυμάτων και αναφέρθηκαν εκτενώς στο κοινωνικό έργο που προσφέρεται.