18/8/14

Ρεκόρ συμμετοχών για το Σύλλογό μας


Πριν λίγες ημέρες έκλεισαν και επίσημα οι εγγραφές για τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών και τα παράλληλα αγωνίσματα των 10 και 5 χλμ. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 9 Νοεμβρίου. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών και τα παράλληλα αγωνίσματα, είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χώρας μας, με παγκόσμια εμβέλεια και απήχηση καθώς κάθε χρόνο περισσότεροι από 30.000 αθλητές από όλο τον κόσμο έρχονται στην Αθήνα για να λάβουν μέρος σε κάποιο αγώνισμα. Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας και φέτος θα λάβει μέρος όπως συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο, μόνο που φέτος είναι μια χρονιά ορόσημο για το Σύλλογο. 

Οι συμμετοχές του Συλλόγου και στα 3 αγωνίσματα ξεπέρασαν κατά πολύ τις 100. Συγκεκριμένα, 133 αθλητές και φίλοι μας δήλωσαν συμμετοχή, ενώ εκπρόθεσμα εξέφρασαν ενδιαφέρων αρκετοί ακόμα. Έτσι αυτό το ρεκόρ καθιστά την αποστολή του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ως την πολυπληθέστερη αθλητική αποστολή του Νομού μας όλων των εποχών γενικότερα για όλα τα αθλήματα.

Συγκεκριμένα δηλώθηκαν για το αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου 90 αθλητές, ενώ για το αγώνισμα των 10 χλμ 35 αθλητές και για το αγώνισμα των 5 χλμ 8 αθλητές.
Από τους 90 αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή για το αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου οι 85 είναι άντρες και οι 5 είναι γυναίκες - για πρώτη φορά 5 Λαρισαίες θα δοκιμάσουν να τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, ακόμη ένα ρεκόρ. Για το αγώνισμα των 10 χλμ., 9 γυναίκες και 26 άντρες δήλωσαν συμμετοχή. Τέλος για το αγώνισμα των 5 χλμ., έχουμε τον ίδιο αριθμό αντρών και γυναικών που δήλωσαν συμμετοχή, δηλαδή 4 άντρες και 4 γυναίκες. Ο γηραιότερος αθλητής της αποστολής είναι γεννημένος το 1946 και θα λάβει μέρος στον μαραθώνιο δρόμο, ενώ ο νεότερος αθλητής της αποστολής μας είναι γεννημένος το 1999 και θα λάβει μέρος στο αγώνισμα των 10 χλμ. Οι αθλητές είναι από όλο το νομό Λάρισας, με συμμετοχές τόσο από Αγιά, Ελασσόνα, Τύρναβο, Αμπελώνα, Φάρσαλα αλλά και την πόλη της Λάρισας.

Γίνεται εύκολα κατανοητό, βλέποντας αυτά τα νούμερα, ότι ο Λαϊκός Μαζικός Αθλητισμός ανθεί στο Νομό Λάρισας, με τους λαϊκούς αγώνες δρόμου να κερδίζουν σε δημοτικότητα και συμμετοχή από την πλευρά του κόσμου. Εξάλλου, το τρέξιμο είναι η πλέον διαδεδομένη μορφή άθλησης παγκοσμίως με πολλαπλά οφέλη για την υγεία των ανθρώπων.

Η μετάβαση για όσους από τους αθλητές το επιθυμούν θα γίνει οργανωμένα με λεωφορείο και διαμονή στην Αθήνα.

Φωτογραφία των αθλητών του Συλλόγου μας
από την αποστολή στον 31ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών.