3/12/15

Ιστορικό αρχείο του Συλλόγου μας

Το τελευταίο διάστημα οι συμμετοχές των αθλητών του Συλλόγου μας αυξάνονται, με τερματισμούς από αγώνες 5 χλμ μέχρι αγώνες υπεραπόστασης σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενώ σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις υπάρχουν διακρίσεις τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, έχει δείξει σημαντική παρουσία από την αρχή της ιστορίας του, στο δρομικό κίνημα της χώρας μας. Ενώ αρκετά μέλη μας διατηρούν ένα πλούσιο αρχείο, το οποίο και θα θέλαμε να ενεργοποιήσουμε σταδιακά. Για αυτό το λόγο θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε όλο αυτό το αρχείο τόσο στα γραφεία μας όσο και ηλεκτρονικά στο ιστολόγιό μας.

Χθες, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση που κάναμε στα γραφεία μας μαζί με τα έπαθλα του Συλλόγου μας, τα μέλη έφεραν και κάποια παλιά τεύχη της εφημερίδας ΔΡΟΜΕΑΣ. Μιας εφημερίδας η οποία συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην εξάπλωση του δρομικού κινήματος, αφού για πολλά χρόνια αποτέλεσε τη βασική πηγή ενημέρωσης των δρομέων ανά την Ελλάδα. Έτσι λοιπόν ξεφυλλίζοντας τις αναμνήσεις του παρελθόντος, και με αφορμή τον αγώνα του Σαρωνικού το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, όπου και θα λάβουν μέρος αρκετοί φίλοι - συναθλητές του Συλλόγου μας θυμηθήκαμε ότι πριν από 13 χρόνια έγινε η πρώτη ουσιαστικά αποστολή αθλητών μας σε αγώνα υπεραπόστασης. Συγκεκριμένα στις 25 Μαΐου 2003 διεξήχθη ο 4ος Σαρωνικός αγώνας δρόμου με εκκίνηση την Ελευσίνα και τερματισμό τη Κόρινθο. Μάλιστα ο αγώνας τότε ήταν συνολικής απόστασης 64.380μ ή αλλιώς όπως τον αποκαλούσαν οι διοργανωτές 40 μιλίων. Σε αυτό τον αγώνα είχαν λάβει μέρος και τερμάτισαν επιτυχώς τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου μας: Συράκης Δημήτρης, Γούλας Νίκος και Κουζελέας Δημήτρης. Μάλιστα οι Συράκης Δημήτρης και Κουζελέας Δημήτρης, μετά από αυτή τη μοναδική εμπειρία, έλαβαν μέρος επιτυχώς και σε άλλους αγώνες υπεραπόστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, δημιουργώντας ουσιαστικά μια παράδοση για το Σύλλογό μας και στις υπεραποστάσεις.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλό τερματισμό στα μέλη του Συλλόγου μας που θα τρέξουν το Σάββατο στον 9ο Σαρωνικό δρόμο.