1/6/18

Αγώνας δρόμου στα Βούναινα

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η καθ ημάς Ανατολή», η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Δήμος Κιλελέρ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας και την οργάνωση «Save Μ.Ο.Ρ.Α.Σ» διοργανώνουν την 4η αθλητική ημερίδα στην μνήμη του Ανθυποσμηναγού Νικολάου Μερτζανιδη την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. Τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς της οργάνωσης «Save Μ.Ο.Ρ.Α.Σ.» η οπόια έχει σαν στόχο να ενημερωθεί και ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία γύρω από το θέμα του δότη μυελού των οστών. Ο αγώνας δρόμου που θα διεξαχθεί είναι μήκους 10 χλμ. Σε συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας οι διωργανωτές τόνισαν τα εξής:

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Ένας δρόμος προς τιμήν του ανθυποσμηναγού Νικόλαου Μερτζανίδη σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Βουναίνων «Η καθ” ημάς Ανατολή», την Τοπική Κοινότητα και τους εθελοντές. Είναι ένας αγώνας ξεχωριστός με μεγάλη συμμετοχή σε μια ξεχωριστή διαδρομή.
Αχιλλέας Χατζούλης – Αντιδήμαρχος Κιλελέρ: «Για τέταρτη χρονιά διοργανώνεται η τέταρτη αθλητική ημερίδα στη μνήμη του ανθυποσμηναγού Νικόλαου Μερτζανίδη από τα Βούναινα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πάντα αρωγός σε αυτές τις εκδηλώσεις και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη γι’ αυτό. Ευχαριστούμε και τον Σύλλογο Βουναίνων «Η καθ” ημάς Ανατολή» ο οποίος έχει πολύπλευρη συμμετοχή στα δρώμενα της περιοχής».
Ηλίας Αθαναηλίδης – Πρόεδρος Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων «Η καθ” ημάς Ανατολή»: «Με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, την οργάνωση “Save Moras” και την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας και του Δήμου, διοργανώνουμε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά αυτή την ημερίδα-αγώνα. Ο αγώνας αυτός εμπεριέχει και την προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο καθώς τα έσοδα από τη συμμετοχή στον αγώνα θα διατεθούν στην οργάνωση “Save Moras”.
Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας Απόστολος Γούλας, ο προϊστάμενος του τμήματος αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος και μέλη της Εθελοντικής Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών.